Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: barcza a századvéghez igazolt :o)

#571144 Előzmény: #571121

"Munkahelyekben is csak alulfizetetett, jellemzően képzetlen munkaerőnek teremt helyet."

Node pont ez a lényeg, hiszen a képzetlen munkaerőre ma már SEM a szolgáltatóiparban, SEM a kereskedelemben, SEM az iparban(!) nincs szükség. És főleg a legutolsó a legnagyobb baj, hiszen az államszocializmusban ez volt a legnagyobb felvevője ennek a rétegnek. Ma nincs más megoldás, csak az, hogy elhelyezzük őket a mezőgazdaságban, ami már akkor hasznot termel számunkra, ha nullszalldós, avagy alig kell dotálni, hiszen ez a foglalkoztatottságon keresztül társadalmi morált is javít.

Tehát nem azt kell ettől várni, hogy az ország felemelkedik, hanem azt, hogy élhetőbb és normálisabb lesz az ország, egyebekben pedig egy önnfenntartó mezőgazdaság esetében a segílyezés megszűnésével és a bűnözés csökkenésével óriási források szabadulnának fel, amikkel a többi ágazatot lehetne versenyképesebbé tenni.

Attól, hogy ezt ebben a formában nem lehet kimondani az EU-ban, attól még ez az igazság. Hasonlóképpen például a jövő évi adórendszerrel is az a - számomra nyilvánvaló - SŰRŰN titkolt cél, hogy a Felvidéken jővőre igen jelentősen megnövekvő adóteher elől a visszaköltözzenek ide a magyar cégek, különösen a jelentősen lecsökkenő adóteher miatt. Ha csak száz milliárd befolyik ebből a költségvetésbe (és most direkt nagyon alacsony számot mondtam), akkor már megint tér lesz adósságcsökkentésnek, vagy adócsökkentésnek.

Az adósságcsökkentésről jut eszembe: Októberben már megint tízmilliárdokkal kevesebb volt az adósságra fordított kiadás, mint tavaly. Számottevően. Ebből számomra az következik, hogy egyre olcsóbb az ország finanszírozása, egyebekben minden közgadasági lózung ellenére.

Nem kívánom tehát Matolcsyt védeni, de egy dolgot azért szögezzünk le: A folyamatok tényleges megvalósulást VALAMIÉRT jobban látják abban a minisztériumban, mint a teljes "úgynevezett" közgazdász társadalomban, vagy Európában. Arról meg már nem is beszélve, hogy nem szoktak ahhoz hozzá, hogy ha szopatnak minket, akkor az ő cégeiken hajtjuk be ennek az árát. Nem ehhez szoktak ebben az országban. És már látszik az eredmény, ahogy jóval korábban már írtam, megtörtént az, ami sokak számára szintén elképzelhetetlen volt, az, hogy a bankok és multik MÁR MAGYARORSZÁGÉRT lobbiznak, mert értik azt, hogy nekik jobban fáj, ha minket szivatnak.

Hát mi ez, ha nem győzelem és siker? Hatalmas siker. Mert bebizonyosodott, hogy nemhogy nem mennek el, nemhogy csődbe nem mennek, hanem megéri nekik úgy is ittmaradni, hogy a mi érdekünkben lobbyznak. Ahogy illik. És ezt már én is szeretem, és ezt a mentalitást NAGYON szeretem, és ez már annyit tesz, hogy EZEKET a cégeket áttettem a semleges zónába, és abba, akik most mennek át a tisztítótűzön, ami után akár szeretni is lehet őket.

És lőn világosság, nem is merték meghúzni azt, hogy nem lesz meg jövőre a hiány, érződik a jelentésből, hogy fog vicsorítva le kellett írniuk, hogy a magyar kormány eleget tett a célnak. És bár becsempészték a választási csalást, a magyar belpolitikába beavatkozást a 2014-s hiányt prognosztizálva (undorítóan, hogy legyen mire hivatkozva liberálkommunistákat finanszírozni, támogatni), de ezt nyilvánvalóan ők sem gondolhatják komolyan, amikor még abban sem lehetnek, hogy addig például az EUR megmarad, vagy hogy az EUR zóna változatlan marad, vagy éppen az a rendszer marad Európában, ami most van (vö Merkelia, Germánia fővárossal).

Egy ilyen bonyolult és kiszámíthatatlan helyzetben prognosztizálni 2014-re nem egyszerűen felelőtlenség, hanem nyilvánvalóan tudománytalan, uszító és rosszindulatú magatartás.

#571142 rbbj11 Előzmény: #571136

"És itt a kettős mérce: Nálunk 0,1%-on baszakodnak, máshol meg 2-3% eltérést engedélyeznek, vagy éppen hülyére tömik az országokat szinte INGYENpénzzel, lást görög adósság átvállalás, spanyol százmilliárd, portugál tízmilliárdok..."

Már hogyne lenne kettős mérce???? Azok az országok eurózónában vannak, mi meg nem. Csak ez az apróság a különbség

Re: nincs cím

#571140 Előzmény: #570953

Hogyhogy kinek? Meg van a 3% alatti hiány idén és jövőre is? Igen. Adósság csökkent? Igen.

Az EU miért is ""jósol"" rosszabb számokat? Azért mert MAGÁNAK IS ROSSZABB számokat jósol. És akkor tessék mondani, az ÖSSZES EU (pláne EUR!) tagállamra miért is nem ugyanezt mondja? Hm?

#571139 rbbj11 Előzmény: #571122

persze, ez mind igaz, jó a magyar íz stb. De hidd el, rekordtermésekkel, korszerű tech-val stb-vel sem képes a jelenleg is aktívumos mez-gaz. a GDP-nkhez a jelenleginél kétszer magasabb összeggel hozzájárulni. Nem a XIX. században vagyunk már... Nézd meg a holland hihetetlen erős mez-gaz-t (nem termékeinek minőségéről beszélek, hanem a gazdaságban betöltött jelentőségéről), és a GDP-ben a hányadát.

#571137 Előzmény: #570930

Ugyan, meséljed már el nekem, hogy a "nem konvertibilis" forintodat hol nem váltották be külföldön? Kifejezetten szeretett deviza volt a forint, BÁRHOL elfogadták, még Dél Amerikában is az első oldalon szerepelt a devizák között.

Ja, hogy nem annyiért váltották, mint amennyiért az állam, hanem annyiért, amennyit ért? Mik vannak... folyamatosan jegyzett árfolyamunk volt, persze rosszabb, mint itt, de azért felhívnám arra is a figyelmed, hogy a forint "exportja" azaz kivitele is korlátozott volt. Pont azért, mert itthon a "nem konvertibilitás" annyit tett, hogy nem úgy számolódott el, ahogy kellett volna.

Namármost, és akkor most tessék csak visszaemlékezni arra, hogy mennyi is volt az akkori feketepiaci árfolyam és azt, hogy mennyi most - érdekes, nekem úgy tűnik, hogy kicsit többet ért akkor, amikor nem volt konvertibilis, csak éppen mindenhol beváltották.

Egyebekben, az, hogy az a világ milyen volt, az egy egészen más kérdés.

#571136 Előzmény: #570926

"Neked is elmondom, másnak már elmondtam, de sajna nem értették meg."

Mert te nem érted, és egy dolgon lovagolsz. Ha nem vagyunk egyenrangúak Európában, akkor úgy járunk, mint Görögország, ránk kényszerítik azt, hogy tönkremenjünk. Akkor megszűnünk létezni, megszűnünk döntéshozók lenni a saját országunkban és idegen érdekek képviselői fogják megerőszakolni a népet.

Szó sincs arról a bagatall 150-200 milliárdról AMIT AMÚGYSEM tudnánk lehívni, itt arról van szó, hogy milyen és mennyi BŰNTETŐINTÉZKEDÉST KAPUNK MÉG A NYAKUNKBA.

"Van egy feltétel, ami alapján vagy kapunk, vagy nem kapunk pénzt. Ezt a feltételt mi vagy teljesítjük, vagy nem teljesítjük. Ha igen, van pénz, ha nem, nincs pénz."

És itt a kettős mérce: Nálunk 0,1%-on baszakodnak, máshol meg 2-3% eltérést engedélyeznek, vagy éppen hülyére tömik az országokat szinte INGYENpénzzel, lást görög adósság átvállalás, spanyol százmilliárd, portugál tízmilliárdok...

Nem érzed ennek az abnormalitását és azt, hogy ideje a sarkunkra állni, hogy ebből elég volt? Ez olyan mértékű megalázás, hülyének nézés és gyalázat, hogy már akkor fel kellene háborodni, ha megadnák és mernének pofázni. A saját pénzüket nem képesek biztonságban tartani, nem tudják kezelni, nem tudnak a gazdasággal mit csinálni és Germánia már bejelentette, hogy ha megfinanszírozza a kontinenst, akkor igényt tart arra, hogy onnan irányítsák a - ennek elfogadása esetén - a már nem létező nemzeteket, mert majd onnan írnak költségvetést.

Már elnézést, de én nem erre szavaztam "igennel", amikor egy egyesült európára szavaztam, hanem ennek éppen az ellenkezőjére.

"Akkor miért vagyunk meglepve, ha az Eu meg preferálja a nagyobb országokat?"

Ó semmiért, csak valami liberális gondolkodásmód az EGYENLŐ ELBÁNÁST alapvető jognak tartja és pont az volt az EU-ban a szép ideológia, hogy nem számít, hogy egy ország nagy, vagy kicsi, attól még ugyanúgy szava van. Ha azt mondjuk, hogy a nagyobb (legnagyobb) ország dönt, akkor azt nem Európai Uniónak hívják, hanem szovjet rendszernek germánia Központtal. És már elnézést, de ha van ország, aminek tudnia kell, hogy ez mivel jár a MEGSZÁLLT ORSZÁGOKBAN, akkor az ez, és kézzel-lábbal tiltakoznia kell már a gondolat ellenében is.

Mert ha nincs egyenlőség, ha nincs szabadság, akkor az nem lehet jó.

Már persze, ha valaki liberális és nem szolgalelkű, akkor legalább ennyit fel kell ismernie. Ez egy gerjesztett válság, amiben - akárcsak a Szovjetúnió - a csatlós államokat függőségben akarja tartani, az ütközőövezetben lévő államokat meg egyenesen függő helyzetben és ha esetleg ezek mernek ugatni, hogy "szabadságot és egyenlőséget akarunk"; akkor jönnek a tankok, vagy a bankok, a lényeg az, hogy olyan megszállás, ami elpusztítja az országot, hogy kussban maradjon a lakosság. Aztán adnak egy """szimpatikus helytartót""", akivel le lehet rombolni az ország erkölcseinek, múltjának maradékát, hogy agymosott hithű sztálinisták legyenek... esetleg lecserélik a főtitkárt, hátha azzal működik a rendszer. Jelzem: A helytartó már bejelentkezett és Lúd-milla egészen nagy lelkesedést kapott a nemzet és államgyűlölők körében, akik mind azt hiszik, hogy végre az új pártban majd nekik fognak osztani.

Hogy nem lehet ezt látni?

"Ha jó ez a rendszer, akkor ne kiabáljunk, ha meg rossz ez a rendszer, akkor mi se adjunk kedvezményt a nagyobb cégeknek."

Érdekes, de mintha a különösen "nagy" cégek Brüsszelig rohangálnának, hogy őket nyúzzuk. Pont kezd rend lenni. Éppen nem adunk nekik kedvezményt. Kedvezményt az kap, aki az országot építi és olyan termelő munkahelyeket teremt, ami hasznot hoz az országnak és nem azok, akik adósságot hoznak az országra és az emberek fejére.

#571122 Ibiza Előzmény: #571121

a tartósan munkanélküliek jellemzően alacsony képzettségűek..a segéylek nagy része is nekik megy..itt a legnagyobb a bűnözés.. tehát?

jelentős tévedés..még komik idején rekordtermést vártak búzából és kukoricából..és az angol előrejelzésben is jelentős gdp javulást vártak tőle..más kérdés utána szőrén-szálán eltünt ez a rekord termés..és még az országból is kireppent..

járom a piacokat..úgy kell vadászni magyar jófajta zöldségre..gyümölcs az van..soxor 3 piacon is vagyok..pl ha egyik piacon csak óriási zeller vagy karalábé van akkor a többin is az van a parasztoknál.. ha kicsi és szikkadt akkor mindenhol az..gondolom nagykerből terítik..most minden "magyar" a valóban magyar zöldségnek gyümölcsnek páratlan íze van..

#571121 rbbj11 Előzmény: #570988

mez.gaz-ban gdp arányosan alig van potenciál. Ha csoda történne, akkor se érné el a gdp 10%-át. Munkahelyekben is csak alulfizetetett, jellemzően képzetlen munkaerőnek teremt helyet.

Én agrármérnök vagyok és mez.gaz-ban érdekelt, így nem bánom, ha öntik hozzám a pénzt. Amikor mszp küldött + havi juttatásokat nagyszülőmnek, extra árvasági segélyt rokonomnak stb, azt se bántam. Az más kérdés, h. az országnak mi a jó....nem a mezgaz fejlesztés fogja húzni Mo-t, azt garantálom

#571119 rbbj11 Előzmény: #570986

én veled értek egyet.

Tolcsy sosem értett semmihez, amíg komcsizmus volt, nem volt feltűnő, de most sajnos nagyon is feltűnő a sok butasága, csak úgy ordít, meg se kell szólaljon.

Olyan alapvető közgáz összefüggéseket nyilatkozott le már tévesen, ami egy egyszerű embernek is feltűnhetett

#571118 rbbj11 Előzmény: #570978

"nekem pl. apám és anyám is párttag volt mszmp-be"

Enyémek nem voltak azok. Vajon miért? Senkinek nem volt kötelező belépni....

egyébként már meg se lep a dolog

#571033 Csilla76 Előzmény: #570930

az olajválság és a nyári időszámítás bevezetés évének gyermeke vagyok. mindegyik esemény felejthetetlen és kellemetlen:-DD

#570991 Ricsi Előzmény: #570987

te nagyon gyermekded lélek vagy...

összekeverni egy cégnél az osztályvezetőt egy minisztériumi osztályvezetővel, az kifejezetten csalás. De mindegy, nem akarlak én semmiről meggyőzni, pont ...

#570988 Ibiza Előzmény: #570977

azt se feledjétek offshorés simor márciusban reppen.. az új elnök "önként" csökkentheti a tartalékból az adósságunkat..kb 5mrd eur adósságcsökkentés jelentős erőt szabadítana fel amiből legalább az amortizáció mértékét beruházhatná a kormány..esetleg mnb (fejlesztési bankon keresztül) finanszírozhatná az eus pénzek felhasználásához szükséges önrészt.

írtam már sztem a mezőgazdaságot kell támogatni..ez munkahelyeket teremt..szigorítani és betartatni import mezg.árukkal az előírásokat ezzel preferálni a magyar termékeket..

az eus pénzeket kell magas hatékonysággal kiszedni..(mnb-s önrész.lásd fent) lehetőleg termelő beruházásokra fordítani..

#570987 Dr. ursi Előzmény: #570986

én is éltem akkor.

én anyám is osztvez volt, mert értett a dolgokhoz néha kellett egy-egy ember aki ért is a szakmához.

de amikor a pártbizottságban feljelentette x elvtársat hogy lop és csal (mert tényleg) és anyám hitt őszintén a szocializmusban, akkor anyámat rúgták ki, no onnantól nem hitt benne, mert az elvtársak azt az elvtársat védték meg aki bűnöző volt.

szted miért is ?!

ne válaszolj kérlek !

leírtam hogy mi az elvtárs.

pl szeeres imre vagy fletó vagy szanyi vagy kiss elvtárs avga yapró anti vagy ezek.

nem fogom napestig sorolni.

a hülyeségeidet máshol oszd lécci !

#570986 Ricsi Előzmény: #570978

Az ilyen életpálya nekem elvtársi...

1973-ban érettségizett a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban,[1] majd felvették a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem ipar szakára. Itt szerzett 1977-ben közgazdászdiplomát. 1981-ben egyetemi doktori fokozatot szerzett. Diplomájának megszerzése után egy évig az Iparszervezési Intézet munkatársa, majd 1981-ig a Pénzügyminisztérium ipari főosztálya, illetve 1985-ig a miniszteri titkárság főelőadója, majd osztályvezetője volt.

Én éltem akkor, minisztériumi osztályvezető csak és kizárólag elvtárs lehetett. A múltat nem lehet és nem is érdemes letagadni...

#570978 Dr. ursi Előzmény: #570974

nagyon szépen megkérlek ricsi, hogy az elvtárs fogalmat mivel Mo-n ez pejoratív értelmű, csak azokra használd akiket történelmi okokból kifolyólag illet: az MSZMP és MSZP-s elkötelezettekre.

-

nekem pl. apám és anyám is párttag volt mszmp-ben anno, de mégsem váltak soha elvtárssá.

ez affinitás kérdése.

a becsületességhez és a hazaszeretethez.

többek között.

-

azokat elvtársakat nem a fidesznél kell keresned ... hanem pl manapság mszp, szolidaritás á la szdsz-es galambok, és társaik és dk.

#570977 Ibiza Előzmény: #570915

ezért nyomatják a belföldi Ft-os és eus kötvényeket.. nem a hitelünk a magas hanem a külföldi tartozás.. ezt konvertálják amennyire lehet belföldire ezért volt egykulcsos adó..

eut nem kell elhagyni.. a kvótákat fogják újra tárgyalni sztem esetleg egy puccsszerű euro bevezetés lesz..

#570976 Ibiza Előzmény: #570918

nem elhiszik..lobbiznak a multik értünk :) látják ami plusz terhet ránk nyom eu azt a multikra hárítjuk..

#570974 Ricsi Előzmény: #570966

2011-ben ezek a nyilatkozatok a jövőről beszéltek. Akkor sem volt fogalma sem Matelcsy elvtársnak, most sincs...

#570966 Dr. ursi Előzmény: #570953

a jövőről beszélünk.

tehát nem lett, hanem lesz.

de sztem elég érdekes 2014-re becsléseket ilyen tutinak bemondani eu részéről.

főleg úgy hogy az elmúlt években sorra buktak meg az előrejelzései.

főleg úgy hogy a múltkor velünk kapcsolatban a legutóbbi tippjénél csak 2,3%-al lőtt mellé ...

keresse meg aki akarja.

nekem elég hogy anno a cikk képe itt lebeg előttem.

láttam olvastam és emlékszem rá.

ahogy még arra is élénken h szdsz-s bajszos jópofának tartott ember a kampányban plakátoko azzal kamp h csökkentjük az adókat.

majd első int megemelték az adókat. szj-at és áfát is :o)

és olyan szenvtelen mocsok semmirekellő hogy beleröhögött a kamerába és úgy mondta a híradóban, hogy ja kérem azt nem mondtuk hogy melyik adót csökkentjük majd közölte h valamelyik kis adót valami piszlicsáré no azt csökkenteteék és így be is tartották amit ígértek ...