Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

tanul a banklobbi :o)

#568816 Dr. ursi

"Egyes bankok és multinacionális cégek azt próbálják elérni az origo információi szerint, hogy az Európai Bizottság legyen engedékenyebb Magyarországgal költségvetési ügyekben, mert ha Brüsszel túlságosan szigorúan bánik Magyarországgal, akkor a magyar kormány az ő céges érdekeik ellen lép."

http://www.portfolio.hu/gazdasag/bankok_puhitjak_brusszelt_a_magyar_allaspont_ugyeben.175046.html

hát igen ! változnak az idők :o) végre rájöttek a multik, hogy nem bepanaszolni kell futni h jaj a csúnya magyar fidesz kormány megadóztat minket pedig már 20 éve ingyen vittük ki a brutál nyereséget, hanem pozitív irányba lobbizni.

gyorsan tanulnak külf bankjaink :o) ezért simi jár nekik :o)))

önkoris konszolidáció

#568547 Dr. ursi

természetesen jó.

mert amúgy csődbe menne egy rakat önkori.

mert így egy tárgyalópartner van az állam, s nem sok kicsi-közepes-nagy önkori.

s mert a bankok megszabadulnak a bizonytalan fizetésű önkoris hitelektől, vagyis a rossz adósoktól, helyette kapják a jó adóst, az államot.

jó azért is mert a bankok ha pl. elő -, v. végtörlesztés jellegű megállapodás lenne, amit leírnak majd veszteségként, ha a teljes üzletet nézzük, azaz: kb. 5 éve lettek ezek a hitelek felvéve, azóta csak a kamatra kifizették már a teljes felvett hitel, vagyis a tőke kb. 2/3-át, tehát - bár tudom ezt a bankok külön kezelik :o) - de a lényeg az, hogy egy-egy ügyletből még így is - leírás után is - nyereséggel jönnek ki.

ezt elég könnyen ki tudtam számolni a saját hitelemen ...

szóval összességében ez nemcsak az államnak s azon keresztül az adófizető állampolgároknak jó, hanem a bankoknak is.

--

és asszem sokkal jobb ötlet mint pl a spanyol ahol a bad bankba pakoltak be mindent és az marad az államra, azaz az adófizető polgárokra ...

Re: miről is van szó ?

#565297 Amatoregy Előzmény: #564999

csak megjegyzem.

Ha egy bankba bemesz delutan egy orakor penzt lekotni akkor azt lekotik.

Aznapra.

Kiveve az unicredit, aki masnapra koti le.

Ha ezt penteken csinalod akkor 3 nap kamatatol estel el.

Pedig a likviditasaban mar szamol vele.

Re: no comment

#565214 Csilla76 Előzmény: #565170

a Magyar Nemzeti Bank legféltettebb titkai között is kurkászhat a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi), írja a Népszabadság.

Ez jó. Most a nemzeti bank független, vagy állami tulajdon. és ha az állam tulajdonos, akkor mit nem szabad tudnia?

ÁSZ és PSZÁF meg ellenőrzi az MNB-t, akkor azok is benne vannak a buliban, ők tudják a titkokat, de az államnak nem adják ki....

Akkor most ki mit tudhat? érdekes, és tanulságos. ellentmondásos?

Re: milyen igaz ! Istenem, bárcsak mindenkibe elméjébe és szívébe csak egy kis szikra gyúlna ...

#564886 Ibiza Előzmény: #564746

"..és betenné államkötvénybe 13%-on."

13% ? én nem tudok ilyet...

Nekem Bubor + 4% os hitelkeretem van.. rendelkezésre tartási díj nélkül..

Orbánék is ilyet akarnának ,)

Re: milyen igaz ! Istenem, bárcsak mindenkibe elméjébe és szívébe csak egy kis szikra gyúlna ...

#564751 Dr. ursi Előzmény: #564746

és lécci itt ne dezinformálj!

mert egyelőre a huitel nem 8, hanem 13!

és az államkötv nem 13, hanem 6.5!

pl. németország vagy ausztira vagy hollandia.

#564750 Dr. ursi Előzmény: #564746

ne haragudj ricsi de nemtom miről beszélsz.

sajna at-t kitoltotta henci h elmagyarázza értelmesen.

én csak így tudom a magam módján.

--

érdekes az is hogy a francia állam támogathatja a renault míg a magyar a malévet pl nem.

tehát a franciáknál lehet állami pénzt nyomni nem érdekes a szabad piac meg szabad verseny meg f tudja micsoda, de a malévot nem lehetett.

#564746 Ricsi Előzmény: #564741

Látom,amatek nem az erősséged...

Mindenki felvenne hitelt 8%-ra, és betenné államkötvénybe 13%-on. De a bank is beteheti a pénzét államkötvénybe, és azzal nincs munka, nincs kockázat, nincs semmi, csak dől a lé. Ha nem látod be, miért kell a hitelkamatnak nagyobbnak lennie, mint az államkötvény kamatának, azzal nem tudok mit kezdeni.

Az államkötvényhez képest sehol sem 0,5% a marzs, de ha találsz ilyet, linkeld ide, én csak azzal fogok kereskedni.

Azért érdekes, a 4%-os, VISSZAFOGOTT!!!!!!! gazdasági növekedésre nem nagyon válaszoltál.

#564741 Dr. ursi Előzmény: #564714

a banki hitelkamatot a jbk-hoz mérd ! pontosabban a bankközi kamathoz amin a kerbank beszerzi a forrást :o) ahhoz képest én a marzsot 200%-nak látom.

jbk 6,5%

ez a hitel meg 13%

egy válságkörnyezetben - lásd nyugateurópa - 0,5 marzzsal dolgoznak a bankok.

ugyanazok a bankok akik itt leányaikon kerseztül még 6,5%-ot na jó levonom a költségeket de akkor is legalább 5% nettó profitot akar beszedni.

ez tízsezeres az anya és leánya szedése között.

-

erre a legenyhébb kifejezés az hogy nem fair :o)

#564714 Ricsi Előzmény: #564700

Én nem értelek téged, komolyan..

Államkötvény kamata 9,5%, akkor miért fáj neked a 13????? ez 3,5%, ha ezt nem termeli ki egy vállalkozás, húzza le a rolót.

3,5% kamatmarzs a mai környezetben szerintem kifejezetten jó ajánlat. Te mennyit akarnál fizetni???

Itt minden halott lesz, és nem csak 1 évtizedig, de ezt úgysem hiszed el. Hisztek Matelcsy elvtársnak, OV nagy vezetőnknek. Idemásolok egy cikkből egy kis bejegyzést, gondolkozz el rajta, mennyire is értenek ezek az emberek a dolgokhoz:

Magyarország két gazdasági növekedési pályával számol a konvergenciatervben. Van egy nagyon óvatos, nagyon konzervatív, ami azzal számol, hogy sok a bizonytalanság az eurózónában és a világban. Ez 3-4 százalékos növekedési sávot vázol fel. A másik, kívánatos pálya úgy számol – a gazdaságpolitikai eszközeivel ezt támogatják –, hogy Magyarország 2013-2014-re a 4-6 százalékos növekedési sávba kerül. Ez jövőre 3,5 százalékos, 2014-ben már 5 százalék fölötti növekedést jelentene.

A teljes cikk:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/04/13/matolcsy_senki_nem_kerulhet_utcara/

Ennyit értenek ezek az emberek a valós folyamatokhoz, és ennyit ér a szaktudásuk. Várhatsz te tőlük kánaánt, ez egy idióta banda a kamu számaival. Milyen 3-4% növekedést várt ő idénre? És miből? És ha nem jött be, miért nem mondja meg, miért nem jött be? Vagy nem is számoltak, csak elmondták a vágyálmaikat?

#564700 Dr. ursi Előzmény: #564693

nekem vannak komoly vállalkozó ismerőseim.

-

de csodálkoznék ha neked kéne 13%-on hitel ...

persze hogy akar adni.

én is ezt mondom.

csak olyan magas kamattal és olyan egyéb feltételekkel a szerződésben (ezt pont váll ism tudom), hogy nem őrült meg felvenni.

viszont viszi a széchényi kártyát.

már persze azon ágazatok ahol prosperálnak :o)

azt meg már leírtam melyek ezek.

nem ismétlem.

a hazai építőipar halott lesz még min egy évtized.

ami téged érint.

lakások irodák

csak hatalmas középítkézeséek lesznek, de a csatornákat, gátakat stadionokat és kórházakat és egyéb létesítményeket nem kell vakolni ...

#564693 Ricsi Előzmény: #564683

Kérdés, kinek milyen cége van...

Engem folyamatosan hív a bankom, vegyek már fel hitelt. Nekem nem kell, de bármikor adnának (milliós nagyságrendben) évi 13% kamatra. Szóval ez sem igaz, maximum a te szinteden. Mindig abból szűrsz le megállapításokat, amit te látsz, vagy gondolsz.

Folyamatosan zaklatnak Széchenyi kártyával is, de nekem az sem kell. Adnának 25 millát. Ha vannak vállalkozó ismerőseid (nem sarki közértes), akkor érdeklődj, mielőtt tényeket közölsz. Bár ebből is látszik ilyen nincsen.

milyen igaz ! Istenem, bárcsak mindenkibe elméjébe és szívébe csak egy kis szikra gyúlna ...

#564683 Dr. ursi

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_harcolnak_ellenunk_tehat_jo_iranyba_megyunk.534559.html

-

más: mérhetetlen ostobaság helyett tűrhetetlen szándékos dezinformálásra vall, hogy banki elemzők szerint a bankadó meghagyása és a tranzi illeték duplázása még jobban visszafogja a hitelezést ... felháborító ! - ők tudják a legjobban hogy az anyabank baszik hitelezni, egyáltalán nincs is szándékában - nézzük már meg milyen kamaton és milyen feltételekkel kínálnak pl. vállalatoknak hitelt ???!

mennyit fizetnek ezért ? :o)

Re: konkrétum

#562476 Ibiza Előzmény: #562459

"... elsősorban a magyar lakosság fogja megvenni"

meg osztrák és szlovák..

#562461 Dr. ursi Előzmény: #562459

vagyis azért gyönyörű, mert finoman közölte virágnyelven diplomácia, h nekünk ugyan nincs rá szükségünk de annyira nyomtátok, hogy ha most amikor már mindenki számára nyilvánvaló h nincs rá ennek országnak szüks, akkor imf renoméja igencsak megcsappanna :o))) ha most mi elállnánk :o)

figyeljétek meg - ez most esett le - hogy imf fog visszalépni, hogy hát megvizsgáltuk és Mo-nak nincs is erre szüksége vagy aláír bármit csak hogy lezárja ezt a számára renomé romboló ügyet :o)

#562459 Dr. ursi Előzmény: #562449

ez gyönyörű :o)"Az IMF/EU-tárgyalásokkal kapcsolatban azt mondta: "szívesen mondanám, hogy már meg is van az időpontja, de ez nem volna igaz". Ugyanakkor hozzátette: nem volna helyes azt az üzenetet küldeni, hogy Magyarországnak nem fontos a megállapodás."

--

"Ha nem változik alapvetően a nemzetközik környezet 2013 közepéig-végéig, akkor Magyarországnak nem lesz szüksége külső finanszírozásra" - közölte.

:o))) erről beszéltem.

nem lesz devizakötvben finanszírozás, csak olyan amit kis címletben amit terveznek most és elsősorban a magyar lakosság fogja megvenni

és mindent forintban fogunk kibocs.

így nem tudnak minket forint oldalról támadni, mert saját befijüket inflálnák el.

márpedig venni akarnak minket.

ez is egy tény.