Regisztráció Elfelejtett jelszó

Baba topik

Re: érdekességek az inflációhoz :o)

#562000 Dr. ursi Előzmény: #561998

azt nem szeretik :o) mert még akkor sem hinnék el ha a saját szemükkel látnák a saját fülükkel hallanák, ah eléjük tárnák a bizonyítékokat, akkor sem hinnék.

az eccerű ember szereti homokba dugni a fejét.

nem akar tudomást venni a dolgok folyásáról a mikéntekről és miértekről.

különben még gondolkodnia kéne és hát sokkal eccerűbb ha megmondják neki pl index, hvg, origo hogy mit gondoljon :o)

#561998 Ibiza Előzmény: #561995

óra perc? :)

ha hagynának minket békében és nem kamatfizetésre menne el a nemzeti jövedelem nyílván más lenne..komik leamortizálták az országot..bezzeg országból sereghajtók lettünk..nem véletlen..

a többi már "összeesküvéses" gondolat lenne..

#561995 Dr. ursi Előzmény: #561983

olyasmit kérsz h válaszoljak meg amit te sem tudsz és senki.

mert rengeteg változós.

az 5,5 majd esetleg 1,5-2,5 év múlva.

ha minden jól megy.

azt látni h neked nincs jókkedved és nyugalmad.

akkor menj.

senki se tart vissza.

én nyugodt és jókedvű vagyok :o) mert végre láttam/ látom a fordulatot.

ja hogy ez nem megy egyik napról a másikra ahogy a sok naív várná hogy ripszropsz itt van a kánaán.

hát nem.

ezek a dolgok nem így működnek lerombolni lehet egy nap alatt is de azt újra felépíteni hetek

ha scak egy családi házból indulok ki

akkor miért gondoljátok h egy 20 éves rombolt gazdaságot 2 év alatt újjá lehet építeni ?!

#561983 Ricsi Előzmény: #561981

Igen, olyasmit kérek, mert már a gyerekeim is felnőttek, mindig azt hallom, majd eztán jobb lesz, most meg ne vágjuk le az aranytojást tojó tyúkot. Ugyanezt hallom fociban is, de az már nem érdekel, mert tudok külföldi meccseket nézni.

Ez egy korrekt vállalás, mondjuk szerintem semennyi növekedés nem lesz, hanem csökkenés, de erről majd akkor fogunk beszélgetni.

Ez az ország nem lesz jó, és ennek szellemi okai vannak, szóval tőlem lehet bárki a vezető, akkor sem fogok hinni az országban. De ez már a vallásomhoz tartozik.

Köszönöm a válaszod, meglátjuk. Persze, ha még 1% növekedés sem lesz, akkor újrabeszéljük majd Matelcsi elvtárs bölcsességét, ok?

#561981 Dr. ursi Előzmény: #561969

ahhoz azokat a gzadaságokat is jól kéne ismerjem, hogy tudjam hogy ők hogy fognak növekedni, főleg hogy nem hasonlók hozzánk gazdaságilag.

nem érek rá kifejteni hogy miért is.

legyen annyi elég h ott nem kellett a gyurcu féle 8évet végigszenvedni hanem ők közben robogtak.

s hogy a rendszerváltáskor ott ténylegesebb történt, pl mindenütt kimondták h volt komcsiknak hatalom közelébe tíz évig nuku vagy soha.

itt meg scak úgy átalakultak kapitalistákká a komcsik.

de olyasmit kérsz ami ...

de legyen !

2013 március vége ami adat majd áprilisban jelenik meg (remélem ez nem gond hogy nemtom a pontos dátumot) az első n.éves gdp.

ha megfelel :o)

5,5% gdp növ.

#561969 Ricsi Előzmény: #561916

OK, ezek szavak

kérek egy dátumot, mondjuk 2013 március. Év és hónap, amikor mérhető lesz a gdp növekedés, ami nagyobb, mint a hozzánk hasonló országoké (szlovákia, szlovénia, csehország, lengyelország).

#561916 Dr. ursi Előzmény: #561911

de amit termelsz - ha még azt amit tudok - akkor arra most nincs igény. és sztem egy jó darabig még nem is nagyon lesz.

leírtam mire lesz.

mely iparágak.

gépgyártás.

vas és acél :o)

ill kaja.

mezgaz.

#561911 Ricsi Előzmény: #561844

speciel termelek, és nem veszem észre a javulást, sőőőőőt...

#561844 Dr. ursi Előzmény: #561833

idén júliusban volt a fordulat.

ha nem termelsz, hanem szolgáltatsz nehezebben fogod érzékelni.

de jövő tavasszal már neked is érzékelned kell kissé, látnod meg biztosan a számokból, makro.

ha termelnél olyamsit amire nagy szükség van és lesz, pl. autóipar, gépipar akkor már most is erősen érzékelnéd a növekedést.

tolcsy egy zseni.

nem sajnálom h a mutyizók nem veszik észre ezt.

valszeg ő sem sajnálja :o)

csodálom őt ! és tisztelem. olyan tudás birtokában van, ami előtt csak meghajolni lehet.

ismétlem: egy gazdasági zseni.

húzóágazatok: autóipar, gépipar, azon belül is vasút, hajózás (e kettő a szállítmányozásban is ) közlekedési eszközök gyártása, atomiparba gyártók, bányák, pl olaj urán, szén ! gyógyturizmus, fürdők és orvosi szolgáltatások,nemcsak fogászat, szépészeti ipar és vakbélműtéttől kezdve minden, geotermikus é segyéb energiaszolg export, mezőgazdaság ! élelmiszerfeldoglzoóipar ! k+f ! kutatóközpontok.

lesznek szolgáltatóközpontok is.

építőipar ! inkább export külföldön építkezünk majd másoknak : volt szovjet régiók.

idehaza viszont nagy gát és csatorna építések öntözés miatt.

és mindez két éven belül még csak elkezdődik ... tudod te, el tudod egyáltalán képzelni hogy ebből micsoda felfutás lesz ???

éves szinten 3-5 év múlva nagyobb lesz a növ mint ma kínában .

#561833 Ricsi Előzmény: #561792

Kedves Ursi!

Elég régóta mondod ezt a gazdasági növekedést, akár Matelcsi elvtárs.

Mondanál hozzá egy dátumot is, hogy mikor indul be ez az elképesztő növekedés? Mert én, aki vállalkozom, és sok vállalkozó ismerősöm van, nem ezt látjuk, nem ezt tapasztaljuk.

Arra nem kérlek, sorold fel, az ipar mely ágazatai fognak eszementen száguldani, csak arra, mondj egy dátumot, amikor már irigykedni fognak ránk nyugaton.

Re: nesze nektek devizakötvény :o)))

#561827 Dr. ursi Előzmény: #561811

bárki ! értsd bárki :o) vásáorlhatja .

kb 5-ös kamattal infla követően eus infla :o) külföldiek vinnék majd mint cukkerót :o)))

1 éves a jegyzési periódus :o) 200-300 milla euróra :o))) százszoros lesz a lefedettség :o) szét fogják tépni fél óra alatt :o)))

akkor majd jöhet az imf, meg a bagázsa hogy hát nem tudjuk magunkat fin meg drágán meg ...

szeretne hitelt adni hogy könnyebb legyen nekünk.

nektek könnyebb lenne az biztis.

szedni akamatokat rajtunk akik vért izzadunbk hogy hónapról hónapra megéljünk.

sok mocskos globalizált fehérgalléros bűnöző.

magyar infla várakozások

#561819 Dr. ursi

"Az üzemanyagárak viszont jelentősen estek októberben, miközben novemberben kiesik a bázisból a gázolaj jövedéki adójának tavalyi emelése. Ezért arra számítunk, hogy az infláció az év hátralevő részében visszaesik 6 százalék közelébe, vetítette előre.

„Decembertől tovább emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, ami az azt követő hónapokban jelenhet meg az árakban. Januárban és februárban kiesik az idei áfaemelés hatása, így az infláció az év elején 4,5-5 százalék közé mérséklődhet” – említette meg Suppan Gergely.

Mivel a belső kereslet továbbra is az infláció csökkenése irányába hat, valamint a jövő év második felében feltehetően az idei élelmiszerár robbanás hatása is kiesik a bázisból, az infláció további enyhülésére számítunk, amit a jövő év közepétől bevezetésre kerülő elektronikus útdíj sem fékez érdemben – írja a TakarékBank közgazdásza. Úgy véli, az idén 5,9 százalék, jövőre 4,2 százalék lehet az átlagos infláció."

tehát csak úgy natúr le fog menni az infla 4 körülre :o))))) tehát nyugodtan lehet vágni a kamatot bárhogy berzenkedik is a talpnyaló simor és társai és akik mögöttük vannak ...

http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/elemzo-az-elelmiszerar-robbanasa-es-az-e-utdij-sem-veszelyeztetni-az-inflacios-celt-388860

nesze nektek devizakötvény :o)))

#561811 Dr. ursi

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/barki_veheti_az_uj_eurokotvenyunket.533795.html

valamelyik nap olvastam hogy már az összes kerbank megkeerste az ákk-t hogy leszervezné a devizakötvény kibocsátásunkat :o))) hát most megkapták :o))) csak ők nem erre gondoltak :o))) imádom ezt az észjárást, kreatív, gondolkodó, értelmes, előrelátó, csak szuperlatívuszokban lehet erről beszélni ! ez igen ! le a kalappal ! büszke vagyok hogy ilyen - minden szempontból - hatalmas nemzet tagja lehetek.

érdekességek az inflációhoz :o)

#561792 Dr. ursi

8:00am EUR

German Final CPI m/m

0.0% 0.0% 0.0%

8:45am EUR

French CPI m/m

-0.3% 0.1% 0.7%

veszélyes kép a fejlett nyugaton ! mi örülhetünk, hogy van inflánk, s amint átfordul növekedésbe a gazd, márpedig ez hamarosan statisztikailag is látható lesz :o) akkor összetehetjünk a két kezünket hogy egy növekvő pályára tett gdp mellett az inflánk szép lassan lemegy majd 3 %-ra míg az alapkamatot a legnagyobb nyugalommal vághatjuk le 3,5-re mivel közben a forint olyan stabil lesz hogy elemzők értetlenül fognak csodálkozni, pedig csak annyi történt, hogy, úgy fog állni mint katiban a gyerek.

ez pedig azé lesz ill már van mert folyamatos az érdeklődés a forint iránt nemcsak befeketetési (államp) szempontból hanem beruházásilag is !!!

vigyázz ! kész ! tűz ! rajt ! :o)))) lehet skubizni :o))))

Re: olaj tipp

#557699 Dr. ursi Előzmény: #557683

senkinek.

ezt most csak úgy :o) gratis írtam be :o)))

nagyon nehéz másoknak kereskedni.

állandó nyomás.

nyiss számlát ahol dolgozom és akkor majd ha látok valamit felhívlak, de döntened mindig neked kell.

ha meg olyat nyitsz h én döntök, akkor meg azt kell bevállalnod h nem vagyok tévedhetetlen :o)

közösségi közlekedés

#557676 Dr. ursi

http://gazdasagiradio.hu/cikk/82603/

"Egy családi ház tervezési, kivitelezés szintjén volt az ország akkori legnagyobb beruházása"

Miskolcon ellenben még ezen a szinten sem volt ...

terv sem volt.

úgy kezdték el kivitelezni a zöld nyíl projektet (új közlekedési rendszer - ma már látható és tapasztalható hogy káosz), hogy nem volt TERV ! pedig új sínpályanyomvonalat is kellett lerakni és teljesen átszervezték az autósközlekedést is pl. olyan körforgalommal, hogy minden héten baleset van azóta ott :o) legutóbb ami a tévébe is bekerült, amikor a villanyos tolta maga előtt a kocsit egy megállót :o)))

gondolom az alapján nem volt tervre szükségük a szociknak (értsd szoci városvezetés és sleppje aki a kivitelező volt (ismert ember ... anno a vasgyárból lopatta ki a nagyon drága ötvözőanyagokat a raktárból teheratóval vitték ki az őrzött kapun, majd eladta ugyanazt a gyárnak még egyszer ... szal ilyen emberek ...) , hogy ahogy virág elvtárs mondta: "menet közben kell megszerezni az önbizalmat".

--- mondjuk a 4-es metrón se csodálkozom mert anno nagybátyám ott főfejes volt ... no szakértelemmel, de szdsz-es párttagságival.

Re: olaj tipp

#557645 Dr. ursi Előzmény: #557644

előre megmondom az lesz hogy két nap múlva amikor olaj ment 20%-ot felhív hogy mégis vegyünk :o))) akkor én azt mondom majd hogy de hát itt már eladni kéne, azt amit két nappal ezelőtt kellett volna megvenni, stb-stb.

ekkor ő mindenáron bármiáron venni akar én meg is veszem, mert nem vállalom be hogy lebeszélem, mert még emelkedik még 2 dolcsit az olaj és akkor majd ő úgy érzi h végképp lemaradt és még feljebb vezs bele ... á.

aztán amikor majd esik felhív hogy ez miért esik ? és meddig ? és ő most mit csináljon ?

hááát ilyenkor ha elmondhatnám hogy mit is csináljon :oo)