Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: röhej...

#550772 rbbj11 Előzmény: #550763

valóban nem várnék 3x-ozást, legalábbis nem ilyen rv-nyel. Egy Colgate-tel, Visa-val, Ford-dal igen, de az sem ebben a stratégiában van, amit a táblázatban közzéteszek, hanem nyitottam egy új topicot, oda írom ezeket a nagyon hosszú távra tervezhető, jónak tartott rv-ket.

Ezt írtam, hogy nem hitből!!! Az egy dolog, hogy milyen hosszútávú kilátásokban hiszel, de épp azt írtam, hogy ennél sokkal fontosabb a pü-i számok

#550763 Roberrtto Előzmény: #550760

FB-ot semmiképpen nem veszek év végéig.

Amiben most gondolkodok, az zynga, nokia.

Te amúgy szeritnem ki se várnád a 3szorozást, eladnád kis hintaplaintában.

Más stilusú befektetők vagyunk, én egy jó árat várok, ahol beszállhatok és fél, egy évig várok.

Rövidtávon meg szeritnem jobb komolyabb cégekbe tenni, first solar nagy hullámvasút, látod mekkora esés volt most is 25$-ról. First solar szerintem éppenhogy hosszútávon lehet jó, ezzel a ki be ugrálással csak pénzt lehet elégetni, plussz idegeskedni.

Face Pl a mobil hírdetésekkel fog szép profitot keresni, de nem is kell megnégyszereznie, az emelkedés nem egyenesen arányos a pénzügyi mutatókkal.

Nofene, Te HITből tőztsdézel?:) Pedig mennyire osztottál egy időben, hogy én szerelmes vagyok a kinézett papírjaimba:)

#550761 Roberrtto Előzmény: #550757

Egyébként nem azért várom 50$-ra, mert ott kamatostúl visszanyerném a pénzem, ott már többszöröse lenne, főleg ha 10$-on lehetne zsákolni. Persze ezek várakozások csupán, azt is lehet mondani, hogy hasraütött árak, de az eddigi szórásból én arra következtetek, hogy 10-15$ jkörül lehet az alja. Aztán az is lehet, csak 16-16$ lesz, lehet bemegy 10 alá is, nem tudom.

Az ekkora emelkedés meg amerikai piacon szerintem nem nagy kunszt, múltbéli adatokat nézve sok komolyabb cég emelkedett 1 év alatt 500%-ot, pl LVS vagy ARMH.

#550760 rbbj11 Előzmény: #550757

jó, de én nem is várom, hogy háromszorozzon fslr egy év alatt. És nem csak napi fél oldalt írok róla, hanem a kereskedésével is foglalkozom, te meg csak nézegeted fb-t, és egyre lejjebb viszed a céláraidat, ahogy esik.

De a legfontosabb különbség, hogy a "hit"-en felül én pü-i számokat nézek. Negyedéves jelentés stb a döntő oka annak, ha vmit jónak találok vételre. FB hogy fogja megnégyszerezni belátható időn belül a profitját?

#550757 Roberrtto Előzmény: #550755

Tévedés, nem érzelem vezényel. Phylaxián is buktam egy nagyot, viszont abba eszem ágában sincs visszaszállni:)

Én jó lehetőséget látok facebookban, attól függetlenül, hogy csúnya dolgokat müveltek kibocsátás óta.

Ugyanaz a helyzet velem mint veled first solarban, Te abban látsz fantáziát, védővámok, kihalt versenytársak, lehet bejön, én midnenesetre nem hiszek benne. Ettől függetlenül ez a Te gondolatmeneted és ez a legfontosabb, mivel a tőzsdén szvsz senkiben nem lehet bízni.

Vagy ott van nokia, sokan lassú halált jósolnak, várnak finnektől, szerintem meg lassú emelkedés és újászületés lesz ha a következő 1 évben nem vásárolja fel valaki.

#550755 rbbj11 Előzmény: #550721

persze, az az érzelmi dolog vezérli, hogy az fb-n elbukott pénzt kamatostul visszanyerje. És erre valóban úgy van a legjobb esélye, ha minél alacsonyabb áron veszi vissza

#550747 Roberrtto Előzmény: #550721

:)

Nézzétek, nem fogom itt bizonygatni, hogy kiszálltam. Mindenki gondoljon amit akar, ez egy fórum, leírja mindenki a véleményét. (amit lehet jobb figyelmen kivül hagyni, mindenki a saját elképzelése, stratégiája alapján kereskedjen)

#550721 Csusza Előzmény: #550412

Olvasgatom a hozzászólásaidat, és csak egy dologra tudok gondolni: biztosan kiszálltál te ebből?

#550703 Janicroft Előzmény: #550412

Tényleg elég érdekes gondolatmeneted van, néhány észrevétel:

1.: a befektetési bankok nem szállnak ki bukóban: ezzel nagyon mellélőttél. Magasról leszarják a befektetési bankok hogy buknak-e rajta. Az ügyfelek pénzével játszanak, a bűnbak pedig már megvan: a FB maga.

2.:Nem a csóró magyarokból számít reklámbevételre a cég. Egyrészt meglepődnél hogy magyar cégek is milyen pénzt elköltenek Facebookos hirdetésekre, másrészt itt nem azon van a lényeg hogy magyarok vagy nem hanem azon hogy rákattint-e valaki a hirdetésekre akár az USÁban, akár Európában. Ha a FB ezt nem csinálja okosan, a Google olyan hadjáratot indít ellene azzal a szlogennel hogy náluk a Google Plus-on márpedig nincs reklám, hogy öröm lesz nézni. A FB kutyaszorítóban van ebből a szempontból. Jelenleg egyébként a Twitter többet hoz ezen a téren mint a FB pedig méreteiben a kettő nem hasonlítható össze.

3.: Egy monopolhelyzetben lévő cég, a történelem legnagyobb kibocsátása.: És??? Nem teljesen mindegy? Az árfolyama gyönyörűen megy lefelé, szóval ebből a szempontból totál irreleváns amit írsz. Ha vettél az IPO alatt vagy után akkor már igencsak vakarhatod a fejed. Ki nem szarja le hogy a legnagyobb IPO volt? Már bocsánat a kifejezésért.

4.: 11-re várod, de bátrabbak már 15-nél is próbálkozhatnak. Mondjuk a 15 és a 11 között akárhogy számolom, még van vagy 30% különbség, szóval ezt se nagyon értem.

A privát véleményem hogy te csak azért tartod jónak ezt a 11 dollár körüli vételt mert azt hiszed hogy akkor már eleget esett a részvény ahhoz hogy onnan emelkedjen. Mondjuk hogy miért menne onnan vissza az általad várt 50 dollárra, ez számomra rejtély, de úgy érzem hogy te sem tudnád megmondani, egész egyszerűen találtál egy szép kerek számot és azt hiszed majd oda fog ez visszamenni mert az majd nagyon jó lesz.

Ezzel nem akarom azt mondani hogy nem lehet jó a cég és hogy nem mehet el 50 dollárig, de szerintem erre csekély az esély.

#550412 Roberrtto Előzmény: #550407

Uhh, egyre jobb:)

Az a helyzet, hogy facebookot nem, hogy ilyen részvényekhez, de jelenleg semmighez se lehet hasonlítani. Egy monopolhelyzetben lévő cég, a történelem legnagyobb kibocsátása.

Egyenlőre semmiképpen nem veszek, majd novemberi szórás után, igaz az szerintem el fog tartani egy darabig, talán év végéig is.

#550407 Bendeguz Előzmény: #550404

Semmi gond a véleményeddel, de próbállak elbizonytalanítani, mielőtt longra betankolsz ebből. Hasonlíthatjuk a CIGhez is, annak is szép kibocsátása volt.

#550404 Roberrtto Előzmény: #550391

Szerinted a facebook az itteni csóró magyarokból akar bevételt?

Amerikában afacebookozok több mint 50%-a telefonról nyomja, és a face bevételének nagy része is usaból jön.

Mégegyszer írom, ha Te úgy hiszed, hogy ez egy rossz részvény, akkor ekrüld el masszíről.

#550396 Roberrtto Előzmény: #550388

Nem mindenki kaszált kibocsátáson.

Én azt mondom mindenki a saját meglátása, várakozása alapján vegyen bele.

E-starhoz meg butaság hasonlítani, ég és föld a kettő.

#550391 Bendeguz Előzmény: #550385

Elárulom, nekem már jönnek mobilos fb reklámok, de nem nyomok rá egyre sem :) A bef bankokra rá fog rohadni az egész, nem hiszem hogy ennél többet ki lehet hozni a fbból. Ha egy jó tanácsot elfogadsz, csak spekire veszel, nem hosszú távra.

#550388 Kissherceg Előzmény: #550385

persze, hogy nem. E-Starban most szálltak ki 70-80% bukóval.... kicsit naívan kezeled a történet szerintem. Simán leírják a bukót, mivel kibocsátáson kaszáltak.

#550385 Roberrtto Előzmény: #550380

Fundás kilátások, akik szórnak novemberben, azoktól szerintem alapkezelők, bankok veszik át.

Plussz ha meglesz a mobilos reklám, az kb fele annyit fog hozzni mint a webes reklámok.

De ez szigorúan az én gondolatmenetem, tudom, hogy kicsit hihetetlennek tűnik, de én erre számítok. 2013 a facebook éve lesz.

Ha jól tudom elég sok befektetési bank is benne van még faceben, nem hiszem, hogy 50% bukóban fognak eladni.

#550380 Bendeguz Előzmény: #550364

Nem hiszem hogy onnan emelkedésbe vált, de egy korrekció onnan is ildomos volna. Honnan veszed az 50-es célárakat? Mi alapján számolsz?

#550364 Roberrtto Előzmény: #550320

Nekem is annyi a céláram, 11-12$. ott viszont masszív vétel, bátrabbak már 15$ körül.

Jővőre irány 50 dodo:)