Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#544596 exmnbs1 Előzmény: #544590

lehetőleg ne úgy legyen hibás mint a múltkori, amit közöltek és a 2 oldala sem volt egyensúlyban

#544595 nemértem Előzmény: #544589

Csak az a kérdés, hogy orvosok, kuruzslók, vagy temetkezési vállalkozók . Nem mindegy...

#544593 Spade Előzmény: #544578

egy nonprofit intézménynél egész más a működési modell mint egy profit orientáltnál ez nyilvánvaló már a nevéből is, hiszen a nonprofit azért non profit mert nem a gazdasági hatékonyság a fő cél hanem más, akár szociális akár nemzetgazdasági akár védelmi (is) stb. Egy nonprofitnál cél lehet a minél magasabb foglalkoztatás viszont ez nem lesz költséghatékony nem ösztönöz a technikai megujításra ezért hosszú évek műlva technológiailag leroggyant lelakott lesz elkerülhetetlenül, persze lehet lelakott profit orientált is ha a profitot kiveszik belőle teljesen és nem invesztálnak bele de alapvetően ez hosszabb távon nem érdeke egy tulajdonosnak különösen nem pl. egy tőzsdei cégnek....

#544592 exmnbs1 Előzmény: #544590

a ki nem fizetett szállítókkal mi a helyzet? őszre folytatják a beszállítást?

hát a kv-es mit fog kapni okt 24-én?

#544590 Előzmény: #544588

Szvsz már csak egy dolog játszik: beadnak egy hibás mérleget az utolsó napon, amikor törölnék a céget, így a törlés már nem lesz lehetséges, és ezzel nyernek még pár hónapot, amig meg lesz az első feljelentés, onnantól meg akár évekig is húzódhat az "ügy", mire bármiféle eredmény születne.

Addigra gondolom lecserélődik a fő tulajdonosi, vezetői, fb réteg, innentől pedig lehet botot vásárolni a nyomok ütlegeléséhez.

#544588 nemértem Előzmény: #544582

Komolyra fordítva, nagyon csúnya történet volt eddig, de egyfajta logika szerint még nem teljesen lefutott. A biztos halál tudatában nem így nézne az agónia , szerintem . Valamiben bíznak, az jól látszik, nyilván fogalmam nincs, / másnak sem/ , hogy mennyire reális ez a bizakodás.

#544587 Előzmény: #544529

Akkor még egyszer, mert elképesztően nem értitek:

A nonprofit azt jelenti, hogy az adott intézmény/szervezet/cég nem termel profitot, mert a tulajdonosainak, tagjainak nem ez az érdeke és deklaráltan azért hozzák létre ezt az intézményt/szervezetet/céget, hogy nem kívánnak belőle profitot KIVENNI.

Ezen túlmenően értelemszerűen ugyanez az intézmény/szervezet/cég akár nyereséges(!) is lehet, ezt ugyanis a nonprofitság nem zárja ki, a nonprofitság azt zárja ki, hogy ezt a nyereséget kivegyék az intézményből, vagyis ezt az intézményből nem kerülhet ki. Ebből következően természetesen nem szabad TARTÓSAN veszteségesnek sem lennie, hiszen akkor nem lenne fenntartható.

Magyarán szólva, egy nonprofit intézmény pont ugyanaz, mint egy profit intézmény EGYETLEN különbségtől eltekintve: A nonprofit esetében az esetleges nyereség nem válik profittá, ami felosztásra kerül(het), de egyebekben pontosan ugyanúgy működik és ugyanúgy kell működtetni, mint egy profitorientált vállalkozást.

A különbség szó szerint abban van, hogy a normális üzemszerű működés FELETT termelődik-e profit, ami felosztható, vagy sem.

#544582 exmnbs1 Előzmény: #544577

a kv-ekből is menekülnének sokan egyre többet marketingelik őket

de napi 1-2 db sebességgel nehéz lesz

#544578 Előzmény: #544382

"Nonprofit cég nehezen fog kigazdálkodni 10 Mrd kötvényt (jó ez így nagyon le van egyszerüsítve)"

A nonprofit nem árrésmentességet jelent, hanem profit nélküliséget (a tulajdonos - állam - nem tart igényt profitra), ami annyit tesz, hogy akkor nonprofit a cég, HA működőképes, fenntartható a jövőképe és a tevékenysége, minden beszállítót és alkalmazottat kifizet ÉS kigazdálkodja a 10 Mrd kötvényt ÉS efelett nem termel profitot.

Én igazából csak azt nem értem, hogy hogyan akartok ti tőzsdézni, ha ilyen alapvető dolgokkal sem vagytok tisztában?

#544576 exmnbs1 Előzmény: #544574

"(#9072) Okosság Értékelés: -2

válasz erre | Ma, 09:31

Elgondolkodtató dolgok:

- a fő tulajnak vajon miért parkol 1,5 milliárdnyi pénze az Equilornál?

- vajon az 1,1 milliárdos kapitalizáció mennyire csábító?

- ilyen áron nem érné meg a kötvényekkel spekizni jobban? De!

- az 180 napos már 1600 alatt van, mondjuk nem ártana kiszámolni a súlyozottat is.

- az OTP+Aegon+Utilico részesedés még mindig 20% fölötti

Végül pedig ilyen áron már csak a speki kedvéért is megéri, stoppot be a minimumhoz, aztán had szóljon. Dead Cat Bounce, legrosszabb esetben...

cybertrade"

Nincs forgalom. Gondolom…

#544574 Arsene Lupin

Nincs forgalom. Gondolom, ott van a zabszem az extrém sportolók fenekében, akik természetes mind az alján vettek a múlt héten.

Egyszerű

#544566 nemértem

Szerintem egyszerű a megoldás. Bajnai kinevezik a részvényesek kapcsolattartójának, Simicska megnyeri az önkormányzati fűtés tendereket, a kiírásnak egyetlen feltétele lesz, hogy saját kezével írja össze a pályázati feltételeket, Orbán a rokkantak rehabilitációja céljából állami tulajdonba vásárolja a sípályát, az EETEK vagyonelemeit kisorsolják a legközelebbi szimpátia tüntetésre idelátogató Lengyel barátaink között, Sanyi bácsi öt helyet előreugrik a három leggazdagabb Magyar vállalkozók listáján,

Soós úr meg Edével / és Louis a fűtő/ elhajóznak az Új-Hebridákra.

#544565 Arsene Lupin Előzmény: #544553

"ha sikerülne elhitetni"

De ez már nem a fundamentális értékekről szólna, hanem arról, hogy kinek kit sikerül átb*sznia.

Egyre kevesebb a liba a tömőgépnél, az edelényi libavész megtette a hatását.

#544558 exmnbs1 Előzmény: #544554

nem az ellenértékre hanem arra gondoltam hogy maga a rövid kv állomány kinek is a portfoliojában lapul

#544554 tigus Előzmény: #544546

a mostani helyzetet látva (és feltételezve, hogy a fijúk hozzáállása nem változik) valszeg M.o-n semmi nem marad a központon kívül, ha a Resz kikerülne.

bár akkor már a központnak Magyarországban tartása sem ésszerű.

marad a lengyel projekt és Gyergyó.

a kv-ek ellenértékének egy részét elköltöték Gyergyóra (Maros és Zilah valszeg kidobott pénz volt kb. 2 milliárd). így utólag szerencséjükre EEtek-re költötték a maradékot.

ellenkező esetben már felszámolás alatt lenne a cég, mert a román projektek eredménytermelőképessége, pénztermelése jelentősen alulmúlná a lengyel operációét.