szerinted az mnb-ben mennyi vállalati finanszírozéá folyt?
szerinted az mnb-ben mennyi vállalati finanszírozéá folyt?
én úgy tudtam h te bankos vagy ... és ezeket nem tudod ??? a vállalati pénzügy halott lenne ezek nélkül.
engem meg nem vesznek fel egy **** bankba sem, mert nincs papírom h értek hozzá :o)
Az epplényi sípálya zrt, vagy egy faktorház, vagy egy bank. Gyakorlatilag bárki.
Ezt viszont szerintem már régesrégen meg kellett volna meglépni, most már nem lehet, mert mérleg hiányában (és annak veszélyében hogy egy hónap múlva a cég egyáltalán nem létezik, azaz számlát sem bocsájthat ki) nincs olyan pénzügyi vállalkozás, amely egyösszegben beletolna pénzt, miközben a beszedés ekkora kockázattal járna, avagy, olyan alacsony összegen faktorálna, ami önmagában vagyonkimentésnek minősülhetne.
A kötvényesekre és részvényesekre nézve ez egyébként normál körülmények között leginkább egy indifferens pénzügyi művelet lenne.
az e-starhoz beérkező árbevétel azoktól az ügyfelektől, akik fizetnek, egy része v. egésze (megállapodás kérdése, ahogy az ütemezés értsd halasztás is) a szállítóknál landol rögtön, vagyis a fizető fél nem az e-starhoz utal, hanem görtön valamely a megállapodásban szereplő e-star beszállítóhoz.
engedményezés:
1. / A. cég (önkori) tartozik B. cégnek (e-star)
2. / C. cég (pl. tanácsadó) tartozik A. cégnek (önkori)
ekkor B. cég (e-star) és C. cég (tanácsadó) megállapodik az engedményezésben, azaz B ráengedményezi tartozását C-re, akinek így követelése keletkezik A-val szemben, ugyanakkor van egy kötelezettsége is A-val szemben (lásd. 2.), melyeket összevezet, s A vagy nem kap semmit vagy csak különbözetet (függ a követelés és a kötelezettség összegétől)
kisegítő:
pl. faktorálásnál a bank megveszi az e-star követelését (mínusz ált. 10% lehet több is v. kevesebb a behajtás kockázatától függően) és majd ő próbálja meg behajtani az önkormányzattól az e-star számláját, e-star meg pénzhez, likviditáshoz jut.
Olyan faktorálás, amikor a fizető ügyfeleket engedményezik egy egyösszegben befolyó pénz ellenében. Magyarán az ügyfélnek, szerződő félnek nem az E-starnak, hanem az őt ""kisegítőnek"" fizetnek a továbbiakban.
Példa: Bevásárlóközpont Budapesten. A szerződő a bevásárlóközponttal köt üzletet, de a szerződés szerinti fizetés nem a bevásárlóközponthoz érkezik meg, hanem közvetlenül egy bank részére kerül átutalásra.
Tényleg, a libák! Azok is megvannak még, ráadásul tömésre készen(csak egy szikra kell, oszt lesz olyan gágogás...)
libákat kiette meg?
Már csak egy róka, néhány medve, meg egy jóképű ló maradt csupán...
Én itt vagyok! Figyelő üzemmódra kapcsoltam, és csak lesem az okosságokat :-)
Mindenkit elűztek innen a topikból, úgy látom már csak monológok vannak :)
Szép hétvégét!
"- Nemzetközi Cash Pool elinditásának és felállításának rendszere, amely Q2 ben operatív lesz"
ezt meglépték vajon?
- szállítókkal a fizetési időtartam meghosszabbítása / részletfizetési konstrukciók
kidolgozása
ez már a csődegyezség előfutára?
direkt árbevételengedményezéssel a fizető ügyfelektől az mit takarhat????
"- Hosszabb beszállítói fizetési periódusok (addicionálisan 60, illetve néhány esetben 90 nap)
- Átmeneti folyószámlahitel-keret emelés (300 M HUF Q1 ben)" máj 31
aug 15: "A vállalat a jelenlegi
likviditási helyzetet átmenetileg az alábbi folymatokkal próbálja kezeli:
- fizetési feltételek módosítása
- szállítókkal a fizetési időtartam meghosszabbítása / részletfizetési konstrukciók
kidolgozása
- Belső vállalati finanszírozási rendszeren belüli finanszírozási formák
- direkt árbevételengedményezéssel a fizető ügyfelektől
- követelések esetleges faktorálása"
"Az vállalat auditja folyamtban van, amelyek eredményeképpen az auditált beszámoló
2012 augusztusa folyamán elkészül."
jövő péntek.....
Amire testet ölt az elképzelés, az E-Star már sehol nem lesz, legfeljebb a bíróságon.