Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: Facebook helyett :

#543242 Roberrtto Előzmény: #543236

Igy van, valahogy én úgy érzem, hogy a kocsmázás helyét vette át a facebook. Plussz még nőknél szerintem, hogy odaírják nekik milyen cisnosak stb, biztos jót tesz az egójuknak.

Amin viszont kiakadtam, egy távolabbi ismerősnek gyereke született és a gyerek szerintem éppen most bújt ki, de már le volt fényképezve, ott trutyisan, fürdetlenül. Ez csak szerintem idiótizmus vagy ez már általános? Nem vagyok még 30 éves, modern felfogású emberkének tartom maga, de ha édesanyám ilyet csinált volna velem, akkor igencsak megrónám most.

Amúgy facebook arra tényleg jó, hogy ingyen tud az ember üzenetet küldeni a másiknak, de erre van más megoldás is, pl viber, tango, skype.

Moneywheel

Semmi nicns olyankor, lájkoltál (csak nekem idegesítő ez a szó?) egyet oszt jónapot.

#543236 Bendeguz Előzmény: #543234

Tulajdonképpen egoboost az egész. Kiteszel valamit, sokan lájkolják, lehet beszélgetni róla, vitatkozni, aztán ettől jól érzi magát az ember. Mindenkinek fontosnak kell éreznie magát.

#543234 Moneywheel Előzmény: #543211

Szerintem tragédia, hogy vannak emberek akik ott élik le az egész életüket. Egyszer én is regisztráltam mert csak úgy lehetett valakivel felvenni a kapcsolatot, csináltam cégest is. De bevallom egyiket sem használom. A marketingesek is eröltetik az FB jelenlétet. Lehet, hogy túl maradi vagyok de nem értem, hogy mit kell vagy kellene kezdenem vele. Ha valamit meg akarok tudni akkor ott a Google. Ha közölni akarok valamit akkor csinálok egy saját oldalt, ha unatkozom és kommunikálni akarok akkor befirkálok egy fórumra.. Mit csináljak a facebook - on ? Biztos valamit én tudok rosszul mert akármerre járok vagy azt látom, hogy a FB - n lógnak vagy arról beszélnek.. Ha valaki elmagyarázná a lényeget azt megköszönném.

#543233 Roberrtto Előzmény: #543230

Nekem szokatlan és átláthatatlan, de én most ismerkedem vele.

Nehéz elképzelni, hogy lesznek itt reklámok. Mondjuk azt sem tudom google-nek mennyire jönnek be az androidos reklámok a kijelző alján, az is elégé egyszerű megoldás.

Mondjuk az én telefonom rootolva van és fel van rakva egy olyan alkalmazás ami blokkolja ezeket a reklámokat, igy nem foglal helyet a képernyőből szerencsére:)

#543230 Bendeguz Előzmény: #543211

pedig elég jól összerakták az androidos progit. a megosztást lehetne okosabban is, de alapból oké. reklám tényleg nincs rajta :)

#543211 Roberrtto Előzmény: #543153

Bocs, de látom halvány lila gőzöd sincs a facebookról. Ki mondta, hogy gyerekek használják csak?

Nem egy olyan 60 körüli ismerősöm van aki keni vágja a facebookot Szvsz a reklámozás miatt fontos réteg már fent van facebookon, usa és nyugat európa, a lényeg most a minél jobb hatékonyság.

Ugandából és Mexikóból azért annyra nem lehet várni, hogy megnyomja a bevételeket.

Ma egy kicsit szörföztem facebookon, és nem egy ismerős szinte ott éli az életét.

Amúgy ha valaki nem az ismerőseivel akar kapcsoaltot tartani, akkor se rossz, szinte nincs olyan cég ami ne lenne rajta, egyszemélyes taxitársaságtól a legnagyobb brókercégeken át.

Egyetlenegy problémám, hogy nekem az androidos alkalmazás nem átlátható. Meg aztán azt nem tudom, hogy fognak ezen hatékonyan reklámok megjelenni...

#543170 rbbj11 Előzmény: #543153

a gyerekek az utóbbi időkben a legfontosabb réteg a marketingnek, bármit megad érte egyre több cég, hogy a gyerekek preferenciáit az irányába befolyásolja, mert ők a jövő fogyasztói. Ha sikerül elültetni bennük pozitív attitűdöt egy cég irányába, azt már irtó nehezen változtatják meg majd felnőttként, tehát ha gyerekként megnyered a cégnek, val.szeg egy életre megnyered. Ez marketing, kutatásokkal igazolt stb

Fb-n nem csak gyerekek vannak, meszzse nem. Nekem 20-40 közti rokonaim és barátaim többsége rendszeresen posztol fb-n, és rendszeresen használja.

#543153 BudFox Előzmény: #543023

Srácok, még egy érdekes momentumot fűznék hozzá ahhoz a dologhoz hogy a Facebook a reklámokból akar megélni, illetve hogy megéri valakinek reklámozni rajta :

A Facebook -on ugyebár szinte kizárólag tinik, kamasz gyerekek neteznek egész nap....namost..nekem kávéházam van, és egy 3 dl -es hókristály 210.- Forint....a gyerekek úgy jönnek ide hozzám hókristályért hogy utána megkérdik : Kaphatnánk bele 2 szívószálat ? :DDD

két gyereknek annyi pénzt sem tudnak otthon adni a szüleik hogy mindegyik megvegye az olcsó hókristályt. És abból a "fizetőképes" keresletből akar megélni a Facebook ? meg akik reklámoznak ? erre akarnak építeni ?

Pont azért vannak a gyerekek állandóan az oldalon, mert ez ingyen van...eszük ágában sincs semmit venni...

Jó, itthon szegénység van....de gondolom más országokban is van elég sok ilyen szegényebb réteg...

#543048 Bendeguz Előzmény: #543041

fejben felvettem, készítettem rá egy kisebb elemzést, nyugodtan mondd meg róla a véleményed.

#543041 Moneywheel Előzmény: #543028

Jogos... De technológia szempontból a Knight egy más kategória más környzeteben. Sztem egy watch list - et megérdemel.

#543028 Bendeguz Előzmény: #543010

A gyémántokat és a kecsegtetést ne emlegessük egy oldalon, mert az az E-starban is megvolt mindkettő és lassan a nullát súrolja az árfolyam. :)

#543023 rbbj11 Előzmény: #543010

hm, érdekes. Kösz a tippet. Feljegyeztem figyelőlistára. Egyelőre, amíg a pü-i számai vagy a chart nem kecsegtetőbb, biztos nem piszkálom. De figyelem. Inkább ezt, mint Netflixet, azt levettem a listámról.

#543010 Moneywheel Előzmény: #542983

A cég azon néhány vállalat egyike amelyik elektronikusan jegyzi az árakat az USA - ban. Micromásodperceken belül dolgoznak, generálják az árakat ... ultra csúcs technológia masszív elméleti matekosokkal. Ezek a cégek csinálják a legnagyobb forgalmat az rv piacokon. Az USA - ban mindenképpen de már lassan az egész világon. Nem nagyon villognának az árfolyamok a monitorokon ha ezek a cégek nem lennének. Az informatikusok meg a programozók valamit nagyon elszúrtak és olyan gyorsak a rendszereik, hogy 30 perc alatt simán bukott az algoritmus 400 milliót... A Knight egy High Frequency nagy hal.

Valóban a stop nem segített volna 10 felettről de tényleg egy black swan volt.

Semmi érdekem nem fűz ahhoz hogy valaki vegyen ilyen részvényt meg nem is inspirálok senkit. Egyszerűen arról van szó, hogy szakmai szempontból ez a cég egy pénzügyi high tech gyémánt ...

#543009 Moneywheel Előzmény: #542984

Nokia ügy jogos.. A különbség talán annyi, hogy a Nokiánál egy folyamatos piacvesztés történik és azt hiszem van egy technológiai lemaradás is mert késön reagáltak.. A Knight esetében nem ez történt. Ott egy új market maker szoftvert (vagy a meglévő modosítását) indítottak el és kb 30 perc alatt bukott a progi kb 440 millió USD. Tipikus vis maior, black swan...

#542984 rbbj11 Előzmény: #542914

sztem a keményen veszteséges cégeket elkerülik, úgy általában. Ill. természetes, h. alulárazzák. Nokia is "alulárazott", ott is van know-how meg minden, de amíg veszteséges, addig sokat nem ér

#542983 rbbj11 Előzmény: #542906

árjegyző? pontosan mit csinál? Honlapra csak gyorsan rápillantottam, de nem derült ki nekem

Na, a stoppal semmit nem ért az, aki 10 felettről tartotta, normál rv-ket, amiket csak tőzsdén lehet eladni, mert egyszer csak feleannyin nyitott a pénze...