Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: a mérleg a zöcségesnél-e rostokol?

#541909 taresz Előzmény: #541908

Nem tudom. Én már csak a végkifejletre vagyok kíváncsi.

#541908 exmnbs1 Előzmény: #541905

vajon mikor kívánják bemutatni a mérleget?

a tüzijátékkal konkurálhatna durranásban

#541903 tigus Előzmény: #541898

lengyel hitel nélkül (márpedig nem akar jönni....) októberben nagy eséllyel már nem tudják kifizetni a kötvényeket (én legalábbis nem látom milyen forrásból).

lengyel hitel esetén talán 2014 február a következő nagyon problémás időpont. (magyar önkori rendezést feltételezve)

#541898 taresz Előzmény: #541894

Jelen adatok fényében mekkora esélyt adsz a csődnek?

#541894 tigus Előzmény: #541889

szerintem, még egyik sem fejeződött be.

ezért nehéz mondjuk meghatározni a megtérülést.

a menedzsment döntés viszont megszületett a bezárásra, ez elég ahhoz, hogy likvidációs értékelés kerüljön előtérbe a követelések értékelésénél.

#541891 tigus Előzmény: #541872

szerintem többrétegű a probléma:

van egy IFRS Ifric 12 alkalmazás miatti anomália (eszközként kell-e kimutatni, vagy követelésként a vagyonkezelt beruházásokat, stb.)

van egy olyan probléma, hogy nem készült el a beszámoló határidőre. amit közzétettek, abból azt gondolom, hogy a zárás sem készült el áprilisra, vagyis azt most kell csinálni, figyelembevéve a mostani körülményeket az értékeléskor (ld. román projektek, ezzel analóg azt gondolom a magyar önkorik esetében a felmondott szerződések (Hmv.) ugyanezen elbírálás alá esnek)

a zárás elcsúszását megerősíti az, hogy a leányvállalatok beszámolóját sem tették közzé (én nem nagyon találtam), vagyis vélelmezem, hogy azok sem készültek el, tehát azokat is most kell zárni.

így már magyarázható lenne, miért nincs a mai napig auditált beszámoló.

persze ez mindentől függetlenül örök szégyen marad, főleg egy tőzsdei cég esetében.

#541889 Arsene Lupin Előzmény: #541885

Köszönöm a választ. Az nem világos számomra, hogy az érintett romániai operációk megszüntetése jogilag és pénzügyileg is befejeződött-e már.

#541887 exmnbs1 Előzmény: #541875

a kp állomány vagy a sajáttőke fogy el előbb vajon?

#541885 tigus Előzmény: #541875

az éves záráskor a mérlegkészítésig felmerült eseményeket is figyelembe kell venni, ez főleg a céltartalék és az értékvesztés kategóriára igaz.

a december 31-i követelések értékelése így a mérlegkészítéskor rendelkezésre álló információk alapján történik, így a megtérülés vélelmezése is (ha nem fizették ki addig).

áprilisban még folyamatos román operációt lehetett feltételezni, ezért valszeg nem merült volna fel komolyabb értékvesztés elszámolása, de most már egyértelmű, hogy két projekt bezárásra kerül, így az ezzel kapcsolatos követelések megtérülése, azaz realizálható értéke már nem indulhat ki abból, hogy a folyamatos működésből megtérül a későbbiekben, hanem azt kell figyelembe venni, mi az, amire van fedezet.

vagyis a tevékenység megszüntetése esetén kikerül az értékelésből a működésből eredő megtérülés vélelme, és a likvidációs érték kerül előtérbe.

ezért várható jelentős mértékű (követelés) értékvesztés elszámolása. (legalábbis prudens működés esetén)

#541883 exmnbs1 Előzmény: #541881

most jöttek rá hogy a konzervativitásnak is eleget kéne tenni?

#541881 exmnbs1 Előzmény: #541875

a projektek felülvizsgálata is idén lett meghirdetve

az eddig kiadott 2 jelentésben, amit nem auditáltak nekik nem volt jelentős román leírás

arról volt szó, hogy csak egy bizonyos standard miatt lesz új mérleg

#541875 Arsene Lupin Előzmény: #541872

"az évesnek a dec 31-es állapotot kell tükröznie. a tavalyiban írják le?"

Én sem értem, hogy mi köze az idei romániai fejleményeknek a tavalyi auditálthoz.