Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: Büdös a hitel

#539542 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #539458

Persze, itt mindenki klón akinek nem egyezik a véleménye a "nagy tévedhetetlenekkel" Amúgy nem túl nagy hatékonysággal ismeritek fel a stílusokat,, én is voltam már mindenki itt, Istók???, Csabika, formerizé, meg a jóisten (na ez még nem , de még lehetek ugye).

kérdés hatalmas kizárógatónak

#539541 nemértem

Kedves XY. . Milyen üzleti megfontolás mentén van az, hogy egy elmebeteg ámokfutás miatt már csak egy két vészmadár látogatja ezt a totyikot? A jobb arcok / egy két kivétellel/ mind elmenekültek innen. / vagy kiűzettek/ / Persze magánügy, csak nem értem.

#539539 Stockfighter Előzmény: #539512

Jogos! Első körben csak gyorsan olvasgattam bele a fórumba és próbáltam azt kiszúrni és megszólítani, aki sokat és értelmesen ír...

törölve

#539536 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #539526

"Persze lehetsz akár 14 éves hülyegyerek is, aki unalmában idejön, és attól hiszi magát nagyfiúnak, hogy már feláll neki és a felnőtteknek eljátszhatja, hgy ő a májer és ettől tudja kiverni magának. Ez számunkra édesmindegy. "

Most írigykedsz? Az említett 14 éves hülyegyereknek legalább már feláll... neked meg már nem, vagy sosem állt!?_(szar ügy..) Amúgy Te hülyébb vagy mint négy éve...(meg mint 4 perce, és holnap ez ismét elmondható)

Re: nincs cím

#539532 Előzmény: #539464

Akkor lesz majd csak igazi botrány, ha kiderül, hogy a fo-s-tar kinnlévőségeit valójában lényegesen meghaladja a régen lejárt tartozásállománya. Mert ugye, ez a cikk is arról szól, hogy fizettek a lakók, csak szolgáltatást nem kapnak. És most képzeljük el ezt 1.5 milliárd HUF esetében... Magyarországon. Amugy az is érdekes, hogy ebben a cikkben is az szerepel, hogy csak ÁTVETTE a hőközpontokat a fo-s-tar, tehát azok nem az övéi, és valójában semmi mást nem csinált, csak azt, hogy szolgáltatott, a pénzt beszedte, ugyanakkor a számláit nem fizette ki. "Brilliáns" üzleti modell mindaddig, amig valaki nem kezdi el beborítani azzal, hogy esetleg fizetni is kellene és nem csak a 100% árrésből sípályát finanszírozni.

törölve

#539526 Előzmény: #539417

"A körbetartozások nem azt jelentik h semmi sem folyik be, hanem mondjuk kiszámlázol 1 hónapban 100 Ft-ot, de abból határidőre csak 40 folyik be, neked meg 60-at kéne fizetni határidőre és van 20 Ft finanszírozási hiányod a likviditásban."

Mondom, hogy idióta vagy. Ez egy mindennapos likviditási, avagy cashflow probléma, de pont semmi köze a körbetartozáshoz, ez a fizetési fegyelem hiánya Magyarországon (is). Ezért szokás vagy TŐKÉT, vagy rulírozó hitelt tartani ennek a kivédésére. A körbetartozás egyrészt nagyjából egy szektorra jellemző kiugróan, másrészt nem lehet rulírozó hitellel kivédeni, mert az csak eszkalálja a problémát. A körbetartozás egészen más jellegű problémakör, amiről ezek szerint szintén fogalmad sincs - ez a példádból is jól látható -, így meg sem kísérlem neked elmagyarázni, mert az egyrészt egy bitnél több agysejtet igényelne, másrészt piszkosul off lenne itt. Ez sem más, csak a szokásos "más témára terelni a témát", hogy ha már vesztésre állunk, akkor vádoljuk meg az ellenfelet azzal, hogy máshoz is hülye, hogy ezzel bizonyítsuk igazunkat. Aztán megjelenik a haveri klón gárda, az agit prop osztály, hogy totális offokkal addig mocskolják a topicot, amig már nem találja meg senki az első hozzászólást így azt fogja hinni, hogy neked van igazad. Hát itt nem fog így lenni kis virágszálam, ez nem az a hely, rossz helyre jöttél agitálni :)

"2/ Szabályszegés"

Mondom, hogy idióta vagy, az első dolgom volt AZT kijelenteni, hogy a mérleg be nem adása a számviteli fegyelem megsértését jelenti, ugyanakkor a számviteli fegyelem megsértésének BŰNCSELEKMÉNYÉT nem, mert ahhoz nem elegendő a mérleg be nem adása, hanem más cselekményeket és szándékosságot is el kell követni. Erre jössz nagy pofával, és belémkötsz azzal, hogy "ez márpedig bűncselekmény". Szép udvariasan elmondom legalább tízszer (sokakat ezzel nyilvánvalóan irritálva), hogy NEM BŰNCSELEKMÉNY a mérleg le nem adása. Erre most van pofád idejönni és észt osztani, hogy ezt te mondtad? Iidóta tekrén.

"Aminek lehetnek többirányú következményei, a NAV eljárás is"

Iidóta tekrén számára: Eddig fél tucatszor vezettük le, hogy NEM LEHETNEK, hanem törvényileg szabályozott FIX eljárási rend lép életbe. Ennek megfelelően TÖBB ÖNÁLLÓ törvény szabályozza a FIX menterendet, azaz azt, hogy cégbíróság 05.31+30 nappal NAV-hoz pattint, ami 15 napon belül felszólít félmillióért 30 napos beadásra, majd újabb 1 millióért újabb 30 napos beadásra. HA EZ is eredménytelenül eltelik, akkor viszont azonnal és hivatalból töröltetik a cég adószámát, amit a cégbíróság tesz közzé. Namármost, amikor EZ bekövetkezik, AKKOR már nyilvánvalóan azonnali hatállyal kizárják a tőzsdéről a céget ÉS EZ az a pillanat, amikor nyilván venni fogja magának valaki a fáradtságot, hogy feljelentse a céget és annak vezetőit. ONNANTÓL indul meg az az eljárás, amelynek során megállapítják, hogy mi és hogyan történt ÉS HA EKKOR vélelmezhető lesz az, hogy SZÁNDÉKOSAN és AZÉRT NEM adták be a mérleget, hogy ezzel megnehezítsák a cég áttekinthetőségét, akkor megindul az eljárás alapos gyanú miatt a számviteli törvény megsértésének bűncselekménye ügyében, amit ha sikerül bizonyítani és felelőst találni(!), akkor őt fogják elítélni számviteli törvény megsértésének BŰNCSELEKMÉNYE miatt.

Tehát, gyk: Nem minden mérlegbeadás elmulasztása bűncselekmény, legfőképpen addig, amig a NAV határidőt biztosít annak beadására. Amennyiben a mérleg ezen határidő alatt beadásra kerül, annyiban a számviteli törvény megsértése bűncselekmény már fel sem merülhet, mivel annak anyagi és tartalmi feltételei nem állnak fenn. Ilyen esetben tehát csak akkor lehet ebből bűncselekményt csinálni, ha valaki feljelentést tesz, és a NAV után a bíróság IS megállapítja, hogy a mérleg be nem adása szándékos volt, és ezzel másoknak kárt okoztak SZÁNDÉKOSAN. Minden más esetben erről szó sem lehet.

"Ex-nek :-) h kiknek az érdeke lenne az E-Star megmentése?"

Neked meg a haverjaidnak. Még egy kis egérutat akartok, meg örökös ingyenes sípálya belépőt. A többi valami olyan kretén idiótaság, hogy szóra sem érdemes, azon kívül, hogy milyen undorítóan nyalod a fo-s-tar s*ggét, miközben állítólag a részvényesekért aggódsz.

"Ami a papírt illeti: én nem vennék belőle, nincs is, nem is ezért írtam. A mentés lenne a lényeg, aki érti érti, aki nem: sajnálom :-)"

Ebből is látszik, hogy totálisan idióta vagy mindenhez, amit nem a komcsi államapparátusban tanultál meg. Az a lecke megy. De a vállalkozásokhoz, tőzsdéhez valami olyan szinten hülye vagy - hacsak nem érdekből írsz a fo-s-tar mellett ellenpamfleteket - hogy hihetetlen. Persze lehetsz akár 14 éves hülyegyerek is, aki unalmában idejön, és attól hiszi magát nagyfiúnak, hogy már feláll neki és a felnőtteknek eljátszhatja, hgy ő a májer és ettől tudja kiverni magának. Ez számunkra édesmindegy.

Azoban bármelyik is ebből az igazság, jobban tennéd, ha inkább csendben maradnál, mert a feldühödött részvényesek meg fognak találni, hogy miért agitáltál a fo-s-tar mellett nyiltan errefelé. Én pedig akkor nem szeretnék a helyedben lenni.

#539512 Előzmény: #539379

Ne haragudj, de nem értem, hogy ebből:

"Szerk; elírtam "számviteli törvény megszegése" helyett természetesen: "számviteli törvény", avagy "számviteli fegyelem" MEGSÉRTÉSE."

hogy jönne már ki ez?

"Szerinted érdemes venni a papírból."

#539458 zeeh_ Előzmény: #539435

Pedig klón nick. Aki régóta olvassa a topicot, annak egyből feltűnik a stílus.

Re: nincs cím

#539449 Dicsák Előzmény: #539440

Kezd a topik unalmas lenni. Mindenki fújja a magáét, ugyanazt a szöveget!

Mondjuk mást nem nagyon lehet csinálni, amíg kussol a cég.