Re: Büdös a hitel
phiona Előzmény: #539082Nah akkor mégis vissza a felvetések miatt, amik az E-Start (is) érintik.
_AT_-re, _AT_-nek reagálva:
1/ A körbetartozások nem azt jelentik h semmi sem folyik be, hanem mondjuk kiszámlázol 1 hónapban 100 Ft-ot, de abból határidőre csak 40 folyik be, neked meg 60-at kéne fizetni határidőre és van 20 Ft finanszírozási hiányod a likviditásban. H a 40 Ft-ot mire használod: igen a NAV-ra mert nekik több okból sem jó tartozni, meg a bérekre, banki törlesztésekre (fel ne mondják a hitelt) és aztán a többire. Ezért van h mivel a te adósod is így működik, feléd csúszik, és te is ezért csúszol a szállítód felé. Merth ott több a tolerancia, és ahogy írtam is (és csak ezt írtam) nem érdek a felszámolás, abból ritkán van megtérülés, érdemesebb várni ha korrekt a partner csak éppen nem tud fizetni mert neki sem tudnak – de ha bejönnek a pénzei fog, érdeke is h szolgáltass felé tovább de a prioritásban nem te vagy az első. Felteszem h az E-Star is lóg több beszállítójának, de h mégse számoltatják fel emögött ez a megfontolás lehet.(Leegyszerűsített modell persze, de a megértetés miatt.)
2/ Szabályszegés = vmilyen előírás megszegése. Ha május 31-re van előírva a mérlegleadás, akkor szabályszegés (jogszabály megsértése) ha nem adják le addig. Aminek lehetnek többirányú következményei, a NAV eljárás is (felszólítás stb, ha eredménytelen a végén törlés) és büntetőügy is. Érthetőbben nemtom, a többit sem, de annak örülök h megértetted h bűncselekményi vetülete is van, és nem gond a feldolgozás módja, az se h tévedtél, emberek vagyunk :-) (A kutyám is harapott már belém amikor oltást kapott és valszeg elég undorítónak is tarthatott – ez vele jár :-))
Ex-nek :-) h kiknek az érdeke lenne az E-Star megmentése?
- elsősorban a részvényeseké és a kötvényeseké,
- a kormányé, ha nem akarja veszni hagyni azt ami a tőzsde lényege előnye lenne: h vállalkozások (hazai vállalkozások) bankon kívüli pénzeket vonhassanak be, fejleszthessenek és sikeres majd osztalékfizető cégek lehessenek. az E-Star fiaskó bizalomromboló hatását nem szabad lebecsülni sztem, és olyan sok most nem is kéne hanem gyorsan átnézni azt h jogosak-e a szolgáltatási számlák (mért ne lennének ha eddig azok voltak meg a szerződés szerint az jár) és utalni gyorsan, mert itt a pénzhiány a likviditás a gond, mint a szaharában a vízhiány, atléta is beledöglik (és most attól vonatkoztassunk el h minek minősítjük a céget – és csótányban nemvok jó de lehet h az is beledöglik.) nem pedig ez a trükközős időnyeréses h bocs most nemtok fizetni mert áttettem a lét az egyik zsebemből a másikba és mielőtt elővenném qrvára el kell gondolkodnom – akármilyen a cég meg klónok meg tudomén ami jár az jár, és nem felismerni h 1 ilyen, számos befektetővel rendelkező cég kitikkasztása milyen járulékos hatásokkal jár – nem csak hiba hanem bűn is sztem. nem véletlen h komoly tőzsdeaspiráns cégek azért fújnak visszavonulót mert nem lehet a részvényeket fair értéken eladni, a befektetők a sok szívás után bizalmatlanná váltak, nem csak a kicsik, az OTP is szívott az E-Starral .
- a BÉT-é is, itt volt (van) vmi funda, valódi vállalat, nem 2 hónapja alapították 2 Ft-tal h ide a lóvét aztánmajdmilyenjólesz, eladom a levegőt csuporban merth kell, v a legjobb hajfestékkereső szolgáltatást nyújtom mert az is kell stb. a befektető persze röhög de aszondja gyertek csak, ahogy bennfenteskedtek és lekövetem kereshetek rajta – és ennyi érdekli. a PSZÁF nem annyira vidám de ha megvan „kilóra” ami kell nem tilthatja el, a BÉT ue. igenám, csak ezzel ahogy írod is erodálódik és karikatúrába megy az egész, és aki bukik v megundorodik ettől húz a hazai cégektől mint befektető. baromi veszélyes játék ez, szal a BÉT érdeke is az lenne h ne legyenek borulások abban ami valódi és menthető – ha az.
- a bokicégeké, gáz eléggé h akik velük megy tőzsdére is esik (vö CIG is), és elsősorban az E-Star az Equiloré, a befektetők mondhatják h milyen szemetet is sóztál a nyakunkba?
- a finanszírozó bankoké, qrva sokra mennek végrehajtásnál a beszerelt fűtőizékkel :-)
- a beszállítóké, ha borul a cég kb alma a fa alatt a kiállított számláikat, teljesített szolgáltatásaikat illetően.
Szal érdek lenne bőven, h vki tesz is v nem nemtom, én csak azért szóltam mert a páciens még él és tenni eddig lehet. Sose vonzott a katasztrófaturizmus h nézzük hogyan pusztul el, sőt lehetőleg tegyünk is hozzá 1-2 rúgással. (Nem neked szól, te gyárilag mentős vagy de vannak ilyenek is, akik arra élveznek ha rúgnak, kompenzáció persze és legyen meg neki ha rászorul, a baj ott kezdődik h mások is olvassák és ha jól csavart köntösben van hatása lesz. És nem is AL-nek szól persze :-)
A Concorde-nak igaza volt de ha jól emléxem S.Cs. is szólt vmikor h túlspilázott már az ár, a former féle spekiknek volt valszeg nagy szerepe ebben. Ex ott vitázom veled h tegyük fel h oks h húzzuk le a klotyón az E-Start de hogy fog ettől megtisztulni a BÉT? A sok beragadttal, a sztoriját követőkkel, és jön a sok szerencsevadász cég (mondjuk így). A timbuktui tőzsdéseknek is csak vicc leszünk már így, a néhány blue-val, a néhány további korrekttel meg a kabarétréfaféleségekkel. Az 1 választás h nézem h csúszik ki a talaj v teszek is ellenében – kitől kitől ami telik persze.
AL-nek:
Honnan tudja h qrva? jah elszállt kicsit meg riszálkodott igen kiélvezte a fényt – ember :-) A klónok lehetnek lelkes közeli függetlenek is – akár. A sztorija alatt aláírt szerződések voltak, h pofátlanul sokat kért v nem mérte fel jól a terepet ha így volt sem qrvaság. A mostani csend, nah igen az nyomasztó, de nem előre átbaxósra utal (ott ált erre is terv van) hanem összezuhanásra, kilátástalan útkeresésre – és nem QXXL v mi h miután buktak is kábítottak, ez más – ha hisz kicsit a szakmai tapasztalatomnak :-) És ilyenkor a személyes belső rugdosás a kemény szinte bénító (sztem ezt látjuk) szal ha rúgni kell max azzal h lépj már előre (pl beszámoló) nem arra h de xar is vagy…
Ami a papírt illeti: én nem vennék belőle, nincs is, nem is ezért írtam. A mentés lenne a lényeg, aki érti érti, aki nem: sajnálom :-)