Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: nincs cím

#533696 Roberrtto Előzmény: #533668

Régimódi világlátás ez szvsz.

Sokak számára a face egyet jelent az internettel és bizony a jólkereső városi réteg egész nap a mobilján facebookol. És ha valakiket meg lehet szólítani a reklámokkal, akkor ők azok!

Nézd csak meg, hogy mekkora reklámbevétele van facebooknak, elég szép kis szám és elég szépen nőt is az útóbbi években.

Mindezt úgy írom, hogy iszonyat gagyinak tartom az egész facebook dizájnt és az egész facebookozást, számomra nem fontos dolog ez, de a mai átlagembernek igen és ez a lényeg.

Lehet, hogy egy nagy lufi, nem vitatom, az is lehet, de az is, hogy egy ökoszisztémát építenek a facebook köré ami jócskán túlmutat a közösségi iparágon.

Amúgy ha igy nézed midnen lufi, ki tudja, Jobs elment sajnos, lehet az apple is innentől egy nagy lufi lesz, pár év és visszamegy 50$ alá. Semmi sem lehetetlen.

Minden az adott cégen múlik, jelenleg az apple és a facebook is monopol helyzetben van, nincs kihivójuk, a google és a microsoft nem az az applenek, mert nem azon ársávban versenyeznek. Egy-két prémium android telefon és majdani wp8 esetleg megszorongathatja iphone-t, de sok ember nem is azért veszi apple terméket, mert annyira szüksége van rá, hanem presztizs miatt. Szerintem amúgy win8/wp8 megjelenésével semmi se szól apple mellett a presztizsen kivül!

Facebooknak meg se közel se távol nincs kihivója közösségi médiában, nem, google+ nem az, nekem is van androidos telefonom és van profilom, de még soha nem léptem be.

Elhiszem, hogy sok a kamuregisztráció facebookon, de mégiscsak rengetegen hazsnálják is, plussz ha megnyilna kínai piac az egy óriási robbanás lenne, szvsz 1 év alatt, csak kínából jönne 100-200 millió felhasználó. (akik ténylegesen fent is vannak, nem kamuregisztrátorok)

Mindegy, aki úgy érzi, hogy neki ez rázós az hagyja ki, ezt is meg nokiát is, nyilván van benne kockázat, pl facebooknak iszonyat nehéz lesz betörni a telefonbizniszbe, de ha megveti a lábát akkor sizonyat árfolyamok lehetnek.

#533674 Janicroft Előzmény: #533668

bár nem nekem címezted, de ez nem igaz amit írsz, hogy nem állít elő értéket. Pénzt termel konkrétan a cég, neked mint részvényesnek az az érték. a legnagyobb baromság már bocsáss meg hogy munkanélküli fiataloknak reklámoznak. A FB mára egy meghatározó platform lett a cégek hirdetési stratégiájában, sok cég itt költi el a teljes online hirdetési budget-jének 30%-it is!

Jól néznénk ki amúgy ha azok a cégek mennének msot amelyek olyat termelnek amit megvesznek az emberek hogy életben maradhassanak. Manapság az emberek sokkal többet költenek olyan dolgokra amelyek nélkül vígan életben lehet maradni.

#533668 Dr. ursi Előzmény: #533619

kit érdekel a pe ...

termel valamit ez a cég amit az emberek megvesznek hogy életben maradhassanak v pluszban magukra költsék rongyrázásra ?

nem.

egy csomó - főleg fiatal - aki ezen kommunikál.

de semmi több.

reklámbevétel ? ugyanmá :o))))))))))))) kinek reklámoznak ? a fiataloknak akiknek max csak a munkanélküli segélyből v a szüleik nyugdíjból v a diákhitelből van pénzük amit elköltsenek.

eccerűen nem hiszek benne.

éspedig azé nem, mert nem állít elő értéket.

a facéban az érték egy nagy büdös NULLA.

a lufit felfújták héliummal

beszippantották a sok eszementtel

azok most lógnak a lufin

csak még nem vették észre hogy a mámorukban h nem felfelé megy ez a papír hanem lefelé a fekete lyuk vonzásában :o))))

sajnálom robbaj, de ez a véleményem.

#533657 Janicroft Előzmény: #533619

Tudom már kitárgyaltuk néhányszor, de azért tényleg nevetséges hogy 800-as P/E-je van a Linkedin-nek, majdnem 200-as az Amazonnak. Ettől függetlenül adják-veszik ezeket szóval itt szépen látszik hogy a P/E mutató a Linkedin-be befektetőknek nem relevánst, de nem tudom megérteni miért...

Ja és ezekhez a FB 60 körüli P/E-je annyira nem is vészes. Pláne ha nyereségesebbek lesznek idővel.

#533619 rbbj11 Előzmény: #533580

nem értelek. A szektorral nem vagy tisztában v. csak vmiféle ösellensége vagy az fb-nek? :)

Ajánlom figyelmedbe a LinkedIn számait és P/E-jét. Érdekes, azt senki nem fikázza :)

#533580 Dr. ursi Előzmény: #533412

szerintem a face a történelembe a 21. század legnagyobb bukásaként lesz elkönyvelve.

talán nagyobb lesz a durranása mint a dotcom lufié-

mert ez egy lufi

rózsaszín

#533576 BudFox Előzmény: #532765

beásta magát az árfolyam nagyon a 27 -31 dollár közé....ha itt ingadozik, sosem fog ez már 40-45 dollárra menni..akkora ellenállások lesznek azok mint a Kínai nagy fal.

#533542 Előzmény: #533412

Szvsz jóval többen, és ezek a számok csak a korábban aktív felhasználókat mutatják.

#532769 Roberrtto Előzmény: #532765

Ezért is írtam, hogy megérné, de nem kivitelezhető.

Azért facebooknak is megérné, de microsoftnak és googlenak is.

#532765 Kissherceg Előzmény: #532752

1. nincs rá pénzük

2. másoknak sokkal inkább megérné. Yahoo adatbázisa a világon a legértékesebb...

#532752 Roberrtto Előzmény: #532749

Amúgy meg ha nem lenne 20 mrd $ én a helyükben a yahoo felvásárlásán gondolkodnék el, még mindig az egyik leglátogatotabb oldal amerikában, az egy dolog, hogy stagnál, de ha be tudnák építeni a yahoo-s tartalmakat facebookba, akkor hatalmasat kaszálnának!

Reméljük ha felvásárlás nem is, de szorosab begyüttmüködés lesz a két cég között, mindkettőjük jól járhatna!

#532749 Roberrtto Előzmény: #532649

Érdekesnek érdekes, de szerintem a facebooknak nagyon sokat kellene változnia (főleg biztonság terén), hogy bárki is ott bankoljon.

A mobilplattform jobban izgatja a fantáziámat és a saját mobil is, ez útóbbi remélem nem valami kiherélt android lesz, mert akkor sok keresnivalója nem lesz! Saját plattform kell, de szerintem ezt ők is tudják:)

#532514 Roberrtto Előzmény: #532463

Nyilván lehet 5$ is, ha nagyon elszúrnak majd valamit, de én azt mondom 25$nál kezdje el venni mindenki, én is vissza fogom venni!

Első megálló valahol 40-50 között.

Aztán a jó ég tudja mi lesz, de a hosszútávú befektetés mindenben kockázatos, én mindenesetre azt mondom szép jővő előtt áll a cég.

#532463 rbbj11 Előzmény: #532452

ok, x időtávon lehet, írtam, a beírásodban az időtávot tartom leginkább ordító mellélövésnek. Előbb fogja szvsz megjárni a 110 usd-t, mint az 5-t. Jön majd az 5 is. Ha valóban lecseng, mert ráunnak. Messze még a tetőzés a felhasználók körében globálisan.

Az más kérdés, neked mit ér, ahogy hosszhuszárnak is írtad.

Az eddigi IPO-kból kiindulva egyáltalán nem volt butaság az elgondolás, h. bármi áron vettek belőle. Ez az első nagy, már startnál nagyon besült IPO az utóbbi 1-2 évben

#532462 hosszhuszár Előzmény: #532453

Szerintem 2 lehőség van..))

vagy cukiberget csinálják ki éppen, vagy cukiberg túl okos...bár utóbbit szerintem ki is zárhatjuk...))

#532453 Dr. ursi Előzmény: #532443

kösz :o))) lehet mert én anti faci felhaszn vagyok de nem adnék érte 5 dollárnál többet.

max csak short visszavételben :o))))))

#532452 Dr. ursi Előzmény: #532444

robbajj ! sztem ne menj bele ilyenbe ! sok mindenki tud itt sok mindent a másikról :o) főleg hencike :o)))

a hsz tartalma egyébként nem ez volt.

hanem az h nem tudom az aljat v a tetőt ahogy egyébiránt legtöbbször az időtávban lövöm el magam.

a célárakban kevésssé :o)))

szóval ha faci akkor atom short - szvsz! természetesen már nyitóból illett. mert 40 dolcsit scak az olyanoknak ért meg, akik tipikus faci felhasználók - akkora kontraindik voltak akik venni akartak, nekem ügyfél azt mondta aznap mindegy mennyi bármi áron vegyek neki.

megkapta :o)))