kössz.
kirántották a 9ft-os 17m db-ot fél 4 körül, és pár speki átment a többi kicsiből gondolkodás nélkül
Evvel a csodapapírral meg mi van??????????
Nem kell nagy hátast dobni az eseménytől 3700 papírt vett valaki. Az alig több, mint 3 milla. De mivel a könyv üres ez nagy ugrással járt és sok realizálni vágyót vonzott.
Én kivételesen nem realizáltam. Lassan jön az eredmény, a héten meg nincs időm spekizni, úgyhogy bevásároltam magam én is. Eltettem dunsztos üvegbe, majd jövő héten ránézek.
Reggel hogy megindult, öröm volt nézni. Pillanatok alatt 940. Valakinél elszabadult a vételgomb... de úgy tűnik ez nem tetszett mindenkinek. Kár hogy vissza lett küldve 900 alá... :-(
Lényeg, ízelítőt kaptunk az emelkedés sebességből...
Köszönöm a véleményeket
Határozottan igen a válaszom, de azért a beszállási időt meg kell találni. Eddig 6 longom volt benne 5 sikeres. A 6.-nak a felét még tartom, és biztos vagyok benne, hogy az is sikeres lesz.
Max 2-3 hét fúrótörések számától függ és jön egy hír. Vagy jó, vagy rossz. Ha rossz, akkor felejtsd el 3 hónapra, vagy fél évre, ha jó, akkor meg már késő beszállni. Úgyhogy részemről a taktika: szállj be most és ha nem jó a hír adj el azonnal, akár buktával is. Ennyi kockázatot megér.
Sztem a béten az egyik legtranszparesebb vállalat. A fúrásra biztosítás van, plusz a saját részvényeiket shortolják határidősben fedezetként. Azaz sikertelen fúrás esetén is fedezve vannak. Sikeres fúrás esetén meg vagy fedezeti longok nyílnak majd, vagy a shortok záródnak, nekünk mindkettő jó.
A lényeg, az, ha Szentlőrinc nem jött be, akkor sell 3-6 hónapra, amíg Tamásiban nem látjuk tisztán a helyzetet.
Szerintetek van fantázia a papírba középtávon ???
Itt legalább látszik, hogy történik valami. Most már csak eredmények kellenek.
A PannErgy és Kiskunhalas Önkormányzata megalapította a Kiskunhalasi PannTerm Kft.-t
A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tõkepiac szereplõit, hogy bejegyzésre került a PannErgy Nyrt. és a
Kiskunhalasi Önkormányzat közös geotermikus társasága, a Kiskunhalasi PannTerm Kft. A cégben a PannErgy
által kialakított üzleti modell alapján a PannErgy Nyrt. 90%-os, míg a Kiskunhalasi Önkormányzat 10%-os
részesedéssel vesz részt.
A társaság a szükséges területek tulajdonjogának vagy használati jogának megszerzését, illetve a szükséges
környezetvédelmi és vízjogi engedélyek beszerzését követõen kezdi majd meg a geotermikus kút fúrását. A
Kiskunhalas környezetében felkutatott geotermikus energia bázis mintegy 2500-2700 m mélységben helyezkedi el
130-150 °C-os várható talphõmérséklettel.
A Kiskunhalasi PannTerm Kft. KEOP 4.2.0 pályázaton kíván támogatási forrást bevonni
projektjéhez, és helyi kivitelezésben kívánja megépíteni a szükséges infrastruktúrát.
Az alapítás kapcsán Bokorovics Balázs, a társaság igazgatótanácsának elnöke elmondta: A kiskunhalasi
önkormányzattal alapított közös cégünk immár negyedik a szentlõrinci, tamási és a csurgói önkormányzattal
elindított együttmûködésünket követõen. A beruházások finanszírozása részben EU forrásokból történik,
amelyekhez haladéktalanul benyújtjuk a pályázatokat. Úgy gondolom, hogy ezeknek a projekteknek az elindulása
jól mutatja azt, hogy a PannErgy mind szakmai, mind finanszírozási oldalról rendelkezik azokkal a képességekkel,
amelyek lehetõvé teszik a stratégiában megfogalmazott célok elérését.
PannErgy Nyrt.
Nem voltam ott, nem is olvastam, és most nem is fogom már most.
Volt egy ismerősöm ott a shown, ma talizok vele.
Melegházas partner már megvolt ősszel is. Elég brutál méretű (területű) melegházakról volt szó, másodlagos melegvízfelhasználóként.
Merc, nyilatkozz légy szíves a tegnapi esemény emlékeztetőjéről
Ez a melegház fűtés eddig mintha nem lett volna cél
Korrigált a PannErgy
2009.05.18 12:57
A napi gazdasági sajtóban a szentlőrinci fúrással kapcsolatban megjelent híreket korrigálta közleményében a PannErgy.
A geotermikus fúrások partnercége, az Aquaplus Kft. fúrásának mélyítése Szentlőrincen jelenleg 1208 méter mélységben tart. A fúró még nem ért el vízadó réteget. A réteghőmérséklet a 980 méteren lemért 60 °C-s hőmérsékletből számítva mintegy 73-77 °C. A fúrás lemélyítése a geológiai adottságok miatt a 450-980 méteres szakaszon lassabb volt a vártnál.
A jelenlegi mélyítés sebessége naponta mintegy 20-35 méter. A kútban mérhető réteghőmérséklet várhatóan már 1400 méter mélyen eléri a szükséges hőfokot, azonban a hévíztározó vízadó képességéről a lemélyítés után lehet csak meggyőződni.