The Ferengi Rules of Acquisition#45:
"Profit has limits. Loss has none."
The Ferengi Rules of Acquisition#45:
"Profit has limits. Loss has none."
komolyan is gondolod hogy lemenne addig? az már annyira hihetetlen lenne.
"DE én tudom a 100%-os megtakarítás titkát is!"
Basszus, te nem csak az E-start, hanem egyenesen az összes star-t is le tudod kapcsolni az égről? :)
eddig lefelé minden illuzórikusnak tűnő célár meglett
Parasztvakítás:
"1.) Lámpatest korszerűsítés
Az elavult lámpatestek korszerű, jó fényhasznosítású lámpatestekre való cseréje. Ezek a konkrét helyszíntől függően lehetnek LED típusú, vagy korszerű nátrium lámpák.
2.) Közvilágítás fényáram-szabályozása
Az ún. éjszakai fényáram-szabályozással a már korszerű - jó fényhasznosítású lámpatestekkel szerelt - közvilágítási hálózaton stabilizált feszültséget biztosítunk és a forgalmi igényekhez igazodóan szabályozzuk a fényáramokat, vagyis a kisebb forgalmú éjszakai időszakokban kisebb felvett energiával üzemeltetjük a közvilágítást.
Az alkalmazás történhet transzformátorkörzetenként beépített berendezésekkel illetve egyedi, fénypontonkénti szabályozással is. Ez általában 22.00 és 05.00 közötti időtartamban a felvett teljesítmény mintegy 30-40%-os megtakarítását eredményezi (a megvilágítás érezhető romlása nélkül). A beavatkozással jelentősen csökkenthető a környezet fényszennyezése, valamint a "túlvilágítás" által gerjesztett gyorshajtási hajlam. Az EN 13201-es EU szabvány ezt a megoldást kifejezetten elvárja."
A LED gyémántáron van, a korszerű nátrium meg:
"rendkívül rossz színvisszaadásuk miatt elsősorban ipari környezetben használják"
Szóval a 30-40% megtakarítás abból adódik, hogy lesz világításunk, csak sokkal szarabb, és nem olyan fényerejű.
A titok az, hogy a hálózati feszültséget névleges alá csökkentik pl. 230 V helyett csak 190-200 V feszültséget adnak a fogyasztónak, ezáltal a felvett teljesítmény is csökken -> lőn megtakarítás. Viszont ezzel együtt a fényerő is csökken.
DE én tudom a 100%-os megtakarítás titkát is!
NEM KELL VILÁGÍTANI :)
majdnem pannerzsis ára van e-kakinak
pf-en 227ft-os célár szerepel
ciki
Itt ellenhatás? :-) ja, majd felmegy 20%-ot egy kamu hírre.
Itt ellenhatásként az kellene hogy hitelt megkapták, önkormik fizetnek, új projektek indulnak, meg van mérleg, meg minden.
A hatás arra jó, hogy teljesüljenek azok az elvárások, ami után rá lehet ereszteni az ellenhatást :)
Minek az? nincs itt csőd:-)Csak szegény papír gyengélkedik ok nélkül
Na megoldódott: http://www.nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/ugyfelszolg/regiok/eszakmagyarorszag/aktualis/adoszam0604.html
Idén megszűnt a felfüggesztés lehetősége ebben az esetben, szóval csak az van, amit idéztél. Ez viszont annyit tesz, hogy 05.31+30 nap amig a NAV-hoz kerül az ügy a Cégbíróságtól, onnantól pedig maximum 30 nap, amig postázza az első határozatot és onnantól legfeljebb 60+15 nap, ha nem adják be a mérleget.
Az én magánvéleményem az, hogy persze kisbüfik is adják, de vszínű vannak nagyobbak is, akik elősegítik a spirált.
Az állóvíz unalmas, fokozni kell a nyomást... különben nincs hatás :)
Kisbüfik adják?
Ki az eladó, tudja valaki?A nagybefektető tulajok ( Otp, Aegon stb) vajon mit gondol most.
nem tudom mit néztél, én csak azt írtam, amikor ex először linkelte be a nol-os írást, hogy ha nincs a határidőig közzétett auditált jelentés, akkor a büntetéseken túl, jön a cég adószámtörlése. A határidőket nem tudtam megfejteni, hogy mikor éri el azt a napot. 30 meg 60 nap, ezt mégis mettől és hogyan számítják. erre vonatkozik a 174/A bekezdés is, ugyanaz a szöveg ami az apeh.hu-n is volt, és nagyjából a nol.hu.n is.
szerintem itt nincs két külön eljárás, május 31-ig nem volt, van 30 nap + bünti, ha itt sincs, akkor még 60 nap +nagyobb bünti, ha akkor sincs, akkor irány pápára. ez nekem egy összefüggő folyamatnak tűnik, ami a megadott időn belül megállítható a feltételek teljesítésével.
No, lassan alsó limitre vágják ma is. Már nincs sok idő hátra, igyekezni kell.
800-as szinten már nem tudnak többet elnyomni.
Szvsz félreértés van közöttünk.
Nem ugyanaz a mérleg beadásának elmulasztása esetén lefolytatott, a cég megszűntetésére irányuló eljárás (amit idézel) és az adószám felfüggesztéséről szóló határozat. Az utóbbi ugyanis egy önálló NAV jogkör, amely számos esetben alkalmazható, és ezek közül csak egy a mérleg be nem adása esetén történő alkalmazása. Márpedig ez útóbbival az általam idézett cikk szerint a NAV szokott is élni és az egyebekben egy független eljárás az általad idézettől.
Ha jobban megnézed, az általad idézett jogszabály pont arról értekezik, hogy ha az adózó ennyire tesz a jogszabályokra, akkor FELFÜGGESZTÉS NÉLKÜL kirúgják a cégek közül, vagyis ez egy MÁSIK eljárás.