Ha csípi a fityisz szemét SCS, akkor nem fogják segíteni.. ez bizony benne van. Viszont az elég szarul mutatna, ha egy magyar céget az állam borítana csődbe (még ha áttételesen is).
Ha csípi a fityisz szemét SCS, akkor nem fogják segíteni.. ez bizony benne van. Viszont az elég szarul mutatna, ha egy magyar céget az állam borítana csődbe (még ha áttételesen is).
Szép játékelméleti szituáció. De ez nem biztos, hogy fellelkesíti a befektetőket.
Közben a forgalom megnégyszereződött!!!! xD
Szép dolog a jogszabály! De!
Az ok, hogy kötelezték őket, hogy a télen szolgáltatniuk kell! De hogy a túróba fogják kötelezni őket, hogy megint kezdjék el időben a szolgáltatást! Az ok, hogy azt mondják nekik, hogy kötelező! De ha októberben csődöt jelent az E-star, akkor hogy kötelezik fűtésre? Ha a beszállító itt is elzárja a csapot, akkor hogy kötelezik? Ilyen rövid idő alatt hogy oldják meg a szolgáltató váltást? Szal nálam azért ezen az oldalon is rengeteg a kérdőjel! Ez is lehet ütőkártya, lehet alku pozíció! Nálam nem elképzelhetetlen az a forgatókönyv sem, hogy bár nem fognak teljesen mindent kifizetni az önkorik, de egész véletlenül pont annyi landol majd a cégnél, hogy a kv-ket ki tudják fizetni. Azért ennek is van esélye, bár nehéz belelátni a fejekbe.
Addig lehet, amíg a jogszabályt meg nem változtatják. Nem véletlenül szavazták meg a fiúkák. Ez a multik elleni szabadságharc része. Az E-Star ebbe is belekeveredett.
Mondtam már, rosszkor indított, rossz üzleti modellen alapuló és baromi rosszul menedzselt vállalkozás ez. Azt nem vitatom, hogy eredetileg jó szándékkal indították el, azt sem, hogy most ne küzdenének a túlélésért nagy erőkkel. De túl sokat hibáztak menet közben.
És a legfontosabbat, a befektetői bizalmat szerintem végleg elvesztették.
Van benne logika, de azért az is egy jó kérdés, hogy meddig lehet jogszabályilag kötelezni egy céget, hogy ellenszolgáltatás nélkül szolgáltasson! Ráadásul 1,5-2 évig! Ezt melyik cég bírná/tűrné el!
Ez sem az újraválasztás biztos receptje nálam! :)
Önkormányzatoktól pénzt behajtani a lehetetlen kategória lesz a következő egy évben. A polgármester biztos bukását jelentené, ha a szűk forrásból az E-Star adósságot fizetné ki, mikor nyilván van a helyiek számára fontosabb dolog is.
Ezzel nehéz lenne vitázni! Kell még, hogy a kintlévőség is elkezdjen befolyni. Anélkül előbb-utóbb kampó! Ha azt megoldják, akkor azért lehet beszállót keresni!
Addig figyelés.
Valóban nyert a cég pár hónapot. De annak a műsora a senyvedés lesz, szerintem 1800 alatt, aztán lejjebb. Nem biztos, hogy a spekik végig akarják szenvedni ezt a leves-vagy-nem-leves játékot. Gondolom, 1900 felett már sokan kiszállnának. Hamarosan már 1800 felett is. Csak hát ilyen könyv mellett nehéz tételt adni.
Óriási érdeklődés,hatalmas forgalom... Kivárás van infók hiányában...
Akkor az utobbi esetben a sajat toke aranya javulni fog!
De en nem csak erre gondoltam, van valami olyan vonatkozasa is ennek a speci szabalynak, h a sajat toke nominalisan is noni fog, ha nem tevedek..
De majd meglatjuk.
A saját tőke nem az Eszköz oldalon van, hanem a Forrás oldalon.
A Forrás oldalon pedig nem csak saját tőke található hanem más is...ha az eszköz csökken akkor lehet ott találni más izgalmas sorokat amiket lehetne csökkenteni.
a sajáttőke nem csökken abban az esetben ha az említett tételek mérlegen kívül helyezését kompenzálja más eszköz oldali tételek növekedése
ifric 12-ből mi is derül ki?
(túl sok időt nem foglakozomvele)
egyrészt a beruházások nem tárgyi eszközök lesznek, hanem lízingkövetelések.
(itt lehet saját tőke csökkenés, de csak akkor, ha valamiért az aktivált tárgyi eszköz, illetve ennek átkonvertált lizingkövetelés valós értéke között van különbség)
a másik jelentősebb hatás, miszerint nem lehet kimutatni tárgyi eszközként a használatba átvett eszközöket.
ennek nem lesz saját tőke hatása, mert csökken a tárgyi eszköz és csökken a hosszú lejáratú kötelezettség (8 millió eur van jelenleg ezen a soron), vagyis mérlegfőösszeg csökkenés történik mindössze.
Én valahogy úgy képzelem el ha csökken a forrás oldal akkor csökken az eszköz oldal is.
Jú nó: mérleg
Na most az eszközökről beszélünk vagy a saját tőkéről...a kettő nem is egy oldalon van, ez most fájt.
Pont erre céloztam én is! De extől csak az jön, hogy megy a levesbe! Még picit se hajlandó meglátni semmit, ami nem negatív! Te is elég negatívan nyilatkozol a cégről. Viszont még Te is elismerted, hogy most időt nyert! A mondás szerint pedig, aki időt nyer, az életet nyer! Ez az idő a cégnek pedig szó szerint az életet jelenthet! Ettől persze még lehet összeomlás! Jelen pillanatban (nagyon finoman fogalmazva) nem látjuk a megoldás részleteit! De ettől még dolgozhatnak gőzerővel a megoldáson, és esetleg(!) akár sikerülhet is nekik! Vagy nem! Ez majd eldől.