Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: Friss, ropogós, illatos hitel

#522299 Muskatli Előzmény: #522265

"Ez egy kényszerhitel"

Ugy latom, h ezuttal nem vette a faradtsagot, h mielott ideokoskodna kiguglizza mit is jelent ez az ujabb nagyivu tudalekos mondasa, h "kenyszerhitel"

A kenyszerhitelt az a bank ad egy cegnek aki mar elotte is hitelezte az adott nem tul rozsas helyzetu ceget, es ugy hataroz, hogy meg ad tovabbi hitelt abban remenykedve, hogy ezzel eselyt ad a cegnek a talpraallashoz.. A masik verzio az, h a ceg fejreall es akkor a bank elbukja a jelenlegi kintlevosegenek jo reszet, de inkabb ad tovabbi penzt a tulelesben remenykedve..

De a legklasszikusabb amikor lehivnak egy bankgaranciat, aminek az ellenerteket a ceg nem tudja megfizetni a banknak, akkor kenyszerbol a banknak nincs mas valasztasa minthogy kenyszerhitelt nyujtson a cegnek.

Estar eseteben semmi de semmi kenyszeruseg nem merult fel... Ugyhogy sikerult mellelonie megint...

Ha meg a ceg szempontjabol gondolja, akkor az nem "kenyszerhitel" hanem kenyszerusegbol felvett hitel... Ne keverjuk a szezont a fazonnal.. A uzemanyagkazattas "ugy" ota a definiciokra harplis vagyok.. :))

De akkor nekem is van "kenyszerhitelem", mert amikor megvettem a lakasomat en is kenyszerusegbol kenytelen voltam hitelt felvenni. Meg azok a cegek is kenyszerhelyzetben vannak akik be akarnak ruhazni es kenytelenek hitelt felvenni.

#522298 exmnbs1 Előzmény: #522296

E-Star Polska lányai Mielec (lánya Euroenergetyka) és Gorlice is

szóval gyakorlatilag a lengyel operációt lefedi

#522292 tigus Előzmény: #522286

az már 2011-ben megtörtént (ld. lerablás).

max az osztalék, de az csak Q2-ben és nem jár pénzmozgással, csak kötlezettségcsökenéssel.

másrészt remélhetőleg a gyj és a flash is konszolidált, így az egymásközti tranzakciók indifferensek a cashállomány alakulásának szempontjából.

az ÁFA visszautalás nekem jobban tetszik.

#522289 exmnbs1 Előzmény: #522283

a lengyel cégek vételára kb 20m EUR volt

erre ajánlották a 12m-t

fedezet pedig mi is?

#522288 Camilla2 Előzmény: #522278

Lesz más lehetősége ? ha nem akkor likvidálják ,tudjuk mit jelent az,amennyiért megveszik,eladva .

#522286 exmnbs1 Előzmény: #522284

RESZ vállalti finanszírozása az Anyavállalatnak megközelítőleg 2 millió euró összegben

#522285 tigus Előzmény: #522283

egyébként ezért is nem büdös az a hitel.

évi 6-7 m eurt termelő cég kapott 8 meur hitelt, banki szempontból ez azért felvállalható.

igaz becsapták a koronaékszert a zaciba....

#522284 tigus Előzmény: #522280

resz?

mármint cashnövelés terén?

miből? (mert az eredménye benne a (-) Ebidtában)

#522283 nembuksz Előzmény: #522279

Ahogyan a cég ismertette folyamatban van a másik sztenderd szerinti átalakítás. Ha kész gondolom közzé teszik. Nem hinném hogy abból a jövöre néze valami negatívumot találunk, talán már minden kiderült Meglepetésre én nem számítok.

Egyébként itt úgy látszik megint elfelejtödött melyik cég vett föl hitelt. Egy lengyel leány aminek én még nem láttam a számait, gondolom itt sokan mások sem. Nyilván az a cég hitelképes volt ekkora összegre söt ha jól olvastam 12€m is mehetett volna de a cég csak 8,x €met kért. Szerintem nagyon ne keverjük bele azt hogy konszolidált szinten valóban nem hitelképesek. Ezért volt nyilvánvaló hogy tudnak hitelt kapni miután az eetek remekül üzemel. Itt mindenki csak 1 dimenzióban gondolkodott nevezetesen a konszolidáltban.

#522282 tigus Előzmény: #522280

ennél a cégnél nem szabad összehasonlítani a különböző jelentéseket, mert mindegyik más-más metodikával, illetve szemléletben készül:)

vagyis flasht csak flash-sel

gyj-t a gyj-vel

a kettőt ne keverjük, ők sem teszik (flashnél le is írják a lelkes felhasználónak, nem számviteli zárlat alapján történik)

éves beszámolónál már nem működik a fenti megállapítás......(most dolgoznak az új összehasonlítási metodikán)

így marad az ugyanazon tipusú firkálmányok változás elemzése,

amit nem könnyítenek meg, mivel se a flash-be (pesrsze itt nem kötelező), se a gyj-be (itt viszont kötelező!) nem fáraszják a befektetőket holmi cash-flow kimutatással.

#522280 exmnbs1 Előzmény: #522276

május 31-én a Q1-ben ennél többet adtak meg márc 31-re 4.2m EUR-t

én a reszre tippeltem

#522277 Arsene Lupin Előzmény: #522272

Kérdés, hogy ki és mennyiért lesz hajlandó megvenni a pakkot. Azért a 4000-es diszkont áron bevásárló alapkezelők sem lehetnek túl büszkék.