Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: nincs cím

#521489 exmnbs1 Előzmény: #521487

konzervatívitás elve???))))))))))

szerintem nagyon is visszacsinálható a dolog lévén minden likviditási gond ellenére elsődleges prioritás a tranzakció lezárása Soós nyilatkozat alapján

#521487 tigus Előzmény: #521486

ez így van.

ami zavaró, hogy a mérlegben következetesen (ennél a cégnél nagy szó) szerepel kb. 4 millió eur ezzel kapcsolatosan.

olyan mintha a birtokbaadás megtörtént volna (ezért betették tárgyi eszközbe és kötelezettségbe), de a tulajdonjog csak a kifizetéskor kerül át.

ez nem történt meg, így ezért bérleti díjat fizetnek.

#521486 exmnbs1 Előzmény: #521479

szóval a restruktúrálás magába foglalja az eszközök vételárának kifizetését ami nem történt meg szeptember elejére

#521479 exmnbs1 Előzmény: #521472

ezek az eszközök azóta is az EETEKnél vannak a tranzakció lezárásáig

http://bet.hu/newkibdata/110914947/EStar_Q1_report_HU.pdf

"ám még nem került sor a Rába-projekt termelőeszközei vételárának teljes kifizetése, mely az akvizícióhoz kapcsolódó restruktúrálási terv része. Ezért – bár az eszközöket terhelő finanszírozási pénzáram (a kapcsolódó hitel kamat- és tőketörlesztési kötelezettsége) nem terhelte a Társaságot - az eszközök használatáért fizetett bérleti díj 193.000 Euróval csökkentette az EBITDA értékét 2012 első negyedéve során. A teljes pénzügyi zárást követően ez a hatás várhatóan megszűnik."

#521475 hAliG Előzmény: #521472

Ex hajlamos ferdíteni, nem kicsit, nagyon..

Na én is megyek nézem a meccset.

Jóccakát

#521472 tigus Előzmény: #521467

no-no.

a szeptember 1-i közlemény szerint:

"A Rába Energia Szolgáltató Kft-be kerültek mindazok az eszközök, melyek

a „Rába” projekthez köthetőek és amelyek konszolidációja számviteli okokból augusztus 31-

ig nem valósulhatott meg."

vagyis határidőben átkerültek az eszközök.

azok kifizetése húzódik a mai napig......

#521471 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #521465

Hála az istennek, nem az én feladatom az etetésed. (ráadásul biztos válogatós vagy) Egyébként a héten már megszabadítottak egy kevéske rv-től, a maradék is mehet, veszteni nem fogok rajta. Én friss vagyok, nekem max elöszőr hazudik, (az esetleges OTP hitel idejében még rá sem néztem az E-kakira, azóta sem láttam, hogy akkor mit kommunikáltak). Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy igen nagy erőkkel próbálják megszerezni ezt a hitelt. Most viszont nézem a meccset, oszt Jó éjszakát mindenkinek.

#521469 exmnbs1 Előzmény: #521467

napokon belül féléven túlt jelent náluk

hó elején az több mint 9 hónap

akkor a jövő héten az mikor van?????

#521467 exmnbs1 Előzmény: #521464

szeptember elsején szeptember elejére volt várható a restruktűrálás

azóta alig több mint 3/4 év telt el

és a mostani "hitelből" amely erre a hétre várható történne meg((((((((

#521466 taresz Előzmény: #521431

Nem tudom, de valószínű nem olcsó játék az ilyesmi és ezt az összeget inkább másra fordíthatták.

#521465 taresz Előzmény: #521463

Ne etess Nyeretlen. Nem szeretem.

A spekitömeg arra készül, hogy a héten alá lesz írva, mert a cikkből ez jön ki. Ha nem ez fog történni akkor bi'z szvsz hétfőn a stopjaid aktiválódni fognak.

A frissen megjelentek befektetők agyában is felmerül a kérdés, hogy vajon hazudott megint?!

#521464 exmnbs1 Előzmény: #521459

A Rába-projekt esetében az okozta a problémát, hogy az EETEK korábban úgy járt el, hogy a koncessziós megállapodást az EETEK Zrt. írta alá és a szolgáltatások nyújtásához (a Rába Nyrt. és más, a Győri Ipari Parkban lévő társaságok számára) szükséges eszközök és berendezések is az EETEK Zrt. könyveiben szerepelnek. A Rába és az EETEK egy közös vállalatot alapított (3,33 százalékos Rába és 96,67 százalékos EETEK részesedéssel) RESZ Kft. néven, amely a Rába kiszolgálásához szükséges eszközöket és berendezéseket bérelte az EETEK-től, amíg az EETEK értékesítette a hővel kapcsoltan előállított villamos energiát a Rába számára. Ezért – bár a RESZ Kft. számai már 2011. január 1-től konszolidálásra kerülnek ez E-Star könyveiben - az EETEK Rába-projekttel kapcsolatos eredményei a restrukturálás lezártáig (amíg az eszközök nem kerülnek át a RESZ Kft-be) nem konszolidálhatóak. A restrukturálás lezárása szeptember elejére várható - olvasható a cég közleményében."

#521463 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #521459

Szerintem, ha a héten nem írják alá, akkor még nem történik semmi különös...

A jövő hét vége a fontos (ha addig nincs akkor már nagyon necces). SCS meg nem mondta, hogy a hitel a héten tutira alá lesz írva (de ezt már megbeszéltük itt)

#521459 taresz Előzmény: #521438

Ha a héten nem írják alá, akkor hétfõn szvsz szûk lesz a kijárat, és van esélye, hogy SCs. hazudott. Ismét.