Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#521055 Dioka Előzmény: #521040

Saját tapasztalat:

Teljesen mindegy kinek és mit szállít az ember, az, hogy a másik kifizeti-e és mikor, annak igenis van kockázata! Gondoljunk egy államcsődre! Ebben az esetben hiába áll az állam a tartozás mögött, igen bizonytalan lesz, hogy mikor jutunk a pénzünkhöz, ha egyáltalán hozzájutunk. Eddig mégis az volt a jellemző, hogy azokat a tartozásokat, amik mögött az állam állt, azokat (ha nem is mindig időben) az adósok kifizették. Ezért tekintik sokan kockázatmentesnek az állami tartozásokat. Bármilyen üzleti modellt csak arra tud építeni az ember, ha feltételezi, hogy a számláit előbb-utóbb kifizetik. Egyéb cégek esetében sokkal nagyobb a nemfizetés esélye, mint az állami cégek esetében!

Szerintem itt is figyelembe lett véve a késedelmes fizetés esélye (állami cégeknél nem ritka a 90 napos csúszás sem!). De arra azért szerintem egy vállalkozó sem számít, hogy egy év alatt sem folyik be a pénze állami cégtől. Szép duma vezérünktől, hogy segítsük a magyar vállalkozásokat, mert ez a túlélés záloga, miközben néha pont ők lehetetlenítik el a cégeket, mivel forgótőkét vonnak el! És most teljesen mindegy, hogy itt szándékosan teszik, vagy nem (ki akarják csavarni, vagy nem).

#521052 hAliG Előzmény: #521045

Te is lekophatnál rólunk és hirdethetnéd máshol az igét, meg mentsél meg másokat!

#521051 exmnbs1 Előzmény: #521050

szvsz Makra pont az önkormányzatok fizetési fegyelme miatt közösködött Soóssal

#521050 Arsene Lupin Előzmény: #521044

"Koszonom az oszinte pillanatat, h nyiltan bevallotta egyaltalan nem ert hozza."

Csak annyi, hogy a szakértelmemről nincs diplomám. Viszont sok diplomás barmot láttam már.

#521046 nembuksz Előzmény: #521040

"Méghogy baromság kockázatmentesnek kezelni az állami/önkormányzati adóst?"

A tapasztalat azt mutatja, hogy igen.

Pont ezt mondom én is. A tapasztalat ezt mutatja. Csak az a kérdés, hogy nem járt-e el kellő körültekintően az a cég amelyik bízott abban amiben általánosságban elvárható hogy fizet.

Ha minden nap felkel a nap akkor gondolom nem hülye az aki azzal számol hogy világos lesz napközben és nem visz magával fejlámpát.

#521045 exmnbs1 Előzmény: #521038

kopj le rólunk a kőkorszaki modelljeiddel együtt

már a 70-es években betojt Latin Amerika azóta hallhattál volna róla te is

#521044 Muskatli Előzmény: #521040

Koszonom az oszinte pillanatat, h nyiltan bevallotta egyaltalan nem ert hozza. Eppen ez az alapproblema az, h az on eseteben a ok okozat nem allja meg a helyet, nem azon okok miatt alakult ki ez a helyzet amiket on mond, veletlenul sem, az csak a "szerencsejen" mult, h igy tortent...

De itt a kovetkezteto megmeredtetes, ha napokon belul megis kijonne a hitel akkor ez a szerencseje most eppen elmuloban lesz.... Hiszen on is ezerszer nemhogy megcafolta, hanem piocakent tenykent irta ide, h biztos nem kapnak hitelt.....

#521043 nembuksz Előzmény: #521036

Nem is arra gondoltam, hogyha leírok valamit akkor az attól lesz az.

Inkább arra gondoltam, hogy a világ legnagyobb és sikeres finanszírozói kockázatkezelési stratégiáival azonosan hozta meg az e-Star a döntéseit. Ettől persze nem feltétlenül jó a döntés, de nekik nem is feltétlenül felróható.

Nem tudom itt ki mihez ért, de azért nehéz olyan üzleti modellt találni a gazdasági életben ami azzal számol hogy 1. állam/önkori ekkora késébe esik, 2. ekkora meg nem fizetett számla nem rázza meg a működést.

Érdekes, hogy most már odáig jutottunk hogy SCS a bolond mert nem fizetnek az önkorik...

#521042 Arsene Lupin Előzmény: #521038

"Pont annyit ert a temahoz, mint AL: semmit.."

Úgy látszik, nem csak kazánkovács, hanem hályogkovács is vagyok.

"AL-ex, akik pozicio nelkul 1000-szer leirjak"

Semmit nem tudhat a pozíciómról. Kispapírnál nem szoktam beírni.

#521040 Arsene Lupin Előzmény: #521025

"Méghogy baromság kockázatmentesnek kezelni az állami/önkormányzati adóst?"

A tapasztalat azt mutatja, hogy igen.

"De azért ilyen beírások után kiderül mennyire felületesek az ismereteid, és a szakmailag tájékozottak azért ilyenkor nagyot röhöghetnek."

Egyszerű kazánkovács vagyok én, de valahogy mégis nekem lett eddig igazam, nem a szakmailag tájékozottaknak. A baromira tájékozott urak pedig nézzenek rá a szaldójukra, aztán röhöghetnek.

#521038 Muskatli Előzmény: #521034

Ex matematikus es nem kozgazdasz... Pont annyit ert a temahoz, mint AL: semmit..

Ha mar itt le es feldumalokrol beszelunk, akkor ki-ki maga dontse el, h melyikunkre igaz ez a jelzo inkabb

AL-ex, akik pozicio nelkul 1000-szer leirjak, h tuti nem lesz hitel, meg a bejelentes a hitelrol sem lenditi ki???? ebbol a magabiztossagabol vagy en aki ha olvassa a hozzaszolasaimat az tudhatja, h poziban/bukoban ulve cafolom pl azt h az allami fizeteseket kockazatmentesnek tekinteni nem nevezheto szerencselovagsagnak, raadasul epp tegnap este linkeltem be egy rossz hirt Spanyolorszag ujabb leminositeserol, ami a hitelnyuljtas szempontjabol igen csak nem jo hir, azaz en a rossz hirt is berakom, igaz nem gyakran mert ex az ilyeneket 1-2perccel a megjelenesuk utan mar berakja... de pozitivumot nemhogy nem ir, de meg nyilvanvalo esetben is azt probalja kiforgatni...

Szoval Zeeh en meg azt figyeltem meg, h te a lebeszelok csapatat erosited (jol mutatja a szemelyisegedet a fenykeped.....) es kettos merced van...

#521034 nembuksz Előzmény: #521028

Miért is bűn hinni egy papírban? Valamiért ha valaki hisz egy cégben akkor már felbeszélő lesz? Ennyire egyszerű lenne hogy valaki felbeszélő és valaki lebeszélő...ugyan már.

Nyilván mindenki a maga pozícióját szeretné erősíteni de úgy tűnik itt csak a lebeszélés megy. Ráadásul totális baromságokra alapozva. Biztosan van ok az esésekre de szerintem sokszor szakmailag kifogásolható elméletekre alapozva.

Sokat itt értenek a fundához és mások a TA-hoz, de aki TA alapon szokott kereskedni (akár sikeresen) az ne higgye feltétlenül hogy a fundához is ért.AL-re célzok.

#521028 zeeh_ Előzmény: #521011

Minél több hozzászólásod olvasom, annál biztosabb vagyok benne,hogy te is SCS köreiben mozogsz,mint Ede haverod. Majdnem tizedelt a papír ára,de ugyanaz a felbeszélő duma jön, mint 10, 9, 7, 5 ezernél vagy akár most 1800 körül.

#521025 nembuksz Előzmény: #521023

Méghogy baromság kockázatmentesnek kezelni az állami/önkormányzati adóst?

Elhiszem hogy ez neked fura, de jobban teszed ha elhiszed. Egy pár multi finanszírozonál közelről láttam ilyet. Egész pontosan a legjobb kockázati besorolást kapják mérlegelés nélkül. És most nem a állampapírokról beszélünk, az más tészta.

De azért ilyen beírások után kiderül mennyire felületesek az ismereteid, és a szakmailag tájékozottak azért ilyenkor nagyot röhöghetnek.

Még sztem ex is röhöghet ezen, akkora baromságot írtál.