Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: Lelkes lombard libák a lakodalomban

#519721 rbbj11 Előzmény: #519657

sok minden játszott össze. Pl. az, hogy számos okból felfüggesztettem a kereskedésem és nem teszek kivételt semmivel sem. Ahogy a topicomban is láthatod, gyakorlatilag semmit sem teszek hetek óta semmilyen eszközben.

Másik ok, hogy pozícióépítést terveztem benne, amiből csak az első pakk lett megvéve. Aztán megváltoztak a dolgok, ezért az újabb pakk vétele újra és újra várakoztatásra került. Azonban amíg a csőd nem fenyeget közvetlenül, nem tettem le a pakképítési tervemről. Tehát nem is léptem vissza abban, amit megkezdtem. A poziépítés terve volt eredetileg: 4-5 e közt 1 pakk, 2-3e közt 1 pakk, 2e körül 2 pakk, 1e körül 2 pakk.

Harmadik ok, hogy mire fontolóra vettem volna, hogy talán jobb mégis a rv. nélkül, addigra pánik pánik hátán volt, és pánikban sosem adok el semmit elvből, csak ha a nullázódás veszélye nagy.

Re: nincs cím

#519702 Muskatli Előzmény: #519692

Teljesen igazad van, regota feltunt mar nekem, h egesz jol/realisan latod a dolgokat. A Eetek a legjobb dontes volt ami lehetett, igy utolag... Romaniaban a perekbol utolag, persze evek mulva akar johet vissza valamennyi penz is. Amellett meg tovabbra is kitartok, h az auditalttal nem biztos, h a sajat toke csokkenni fog.... De meglatjuk... Erre terjunk vissza akkor amikor kijon.

#519693 exmnbs1 Előzmény: #519692

a sajáttőke egyre érdekesebb lesz, román leírások, fizikai állomány nélkül

meddig kotlanak még a mérlegeken?

elszórásban benne van az "átvilágítás", nomeg a feleslegesre duzzasztott létszám is

#519692 tigus Előzmény: #519690

mint írtam, az elszórás (Eetek) utólag jobb döntés volt, mint Romániában fejleszteni.

ettől persze még drága kirándulás volt Románia. (sajnos a szokásos román recept érvényesült: az elején izgalom és várakozás, a végén jelentős veszteség)

#519690 exmnbs1 Előzmény: #519641

Soós cikkből tudható, hogy -eetek hitel ha lenne sem lenne elég, kellene még a magyar ref hitel és a kintlevőség

a román részleget a kötvényekből akarták felturbózni ott a cikk az 1.2m és 1,4m-s ebitdákról

csakhogy elszórták a kv árát másra

#519657 taresz Előzmény: #519629

Pont Te vagy nekem a kakukktojás. Láthatóan több a tapasztalat, mint a topik jelentős hányadánál, de nem építetted le 3-4 között. Nem értem miért, pedig a magamfajta kezdő számára is nem kevés baljós jel volt arra, hogy baj van.

#519644 Protein Előzmény: #519641

Így van ahogy írod, de most akkor is ez volt a jó döntés.

A jövőben nagyon meg kell nézni, hogy kikkel kezd üzletelni az ember.

#519642 tigus Előzmény: #519641

ja és a román kirándulás kb. annyiban van, mint az Eetek tranzakciós költségekkel együtt!

#519641 tigus Előzmény: #519639

viszont még egy fájdalmas mozzanat hátra van:

a veszteségek leírása.

Maros esetében 1,5 mrd kinntlévő kölcsönállomány (nagyjából ez az 5 mill Eur)

Zilah esetében ez 1 mrd (3,3 millió Eur)

ha ez realizálódna nem lenne gond az októberi kötvényekkel.

de reálisan nézve ezt az összeget kell leírni, nem valószínű, hogy rövidtávon kifizetik a románok.

a román lufi kipukkant.

ellenben többen írták az Eeteket, hogy arra kezdett esni az árfolyam.

de úgy néz ki, hogy ő menti meg az E-start a csődtől (feltételezve a hitel lehívást),

ezenkívül termel évi 8-9 millió Eur (Resszel együtt) Ebidtát.

erre román részleg nem nagyon lett volna képes.

Erős héten vagyunk túl é…

#519639 Protein

Erős héten vagyunk túl és úgy tűnik a jövő hét is izgalmas lesz. A marosvásárhelyi és zilahi döntések nem lehettek könnyűek, de én mind a kettőt jó döntésnek tartom. Emlékezzetek, az üzleti terv az idei évben már 1200 illetve 1500 millió forint EBITDA-val számolt. Ehhez képes a két projekt mínusz 500 forint EBITDA és nem sok esély kínálkozik a javulásra.

#519635 Grizzly Géza Előzmény: #519634

Jövő héten sok minden kiderül... Ha 2,5 k fölé tudunk menni akkor jó,ha nem akkor nincs hitel,akkor 0... Viszont ha van hitel akkor van mérleg is? Vagy lesz a jövő hétre? Ha van mi miért nem látjuk még? Na ezek is érdekes kérdések...

#519634 Grizzly Géza Előzmény: #519633

Én meg úgy emlékszem a múltból,hogy amit ténylegesen gondolnak azt emilben küldik el a haveroknak és külföldi befektetőknek... Ha jó a biznisz,nem akarnak lasszóval fogni egy csomó kisbüfit hogy feltornásszák az árat,ugye? :)

#519633 exmnbs1 Előzmény: #519626

nem létező mumus?

azért árazták a csődöt komoly súllyal Concordek

#519632 zeeh_ Előzmény: #519626

Szerintem nem reális az az optimista szöveg, amit 2000 alatti szintekig te is nyomtál mindvégig, miközben az árfolyam kevesebb, mint hatodára, hetedére esett a csúcshoz képest. Bennfenteseken és önámítókon kívül normális ember ilyet nem tenne szvsz.

#519629 rbbj11 Előzmény: #519613

taresz, már úgyis mindegy nekik, azért mosolyognak. Már rég mindenki eldobta, aki 6000-nél nyomta a sódert, és hogy nagyit is betol 4e-nél...Már csak játékpénzzel visszaugrálnak néhányan, hátha a hegy méretű bukóból visszajön egy apró dombocska.

#519626 Muskatli Előzmény: #519624

Remelem tudsz kulonbseget tenni a terv es a teny kozott, vagy a jelen es a jovo kozott... Meg akozott, h ment az arfolyam a hirre 8-9000-rol 12000-re versus 1872 Ftos arfolyam...

Gondolom nem mondok neked azzal sem ujdonsagot, h barmilyen velemenyed van/lesz barmirol valaha az eletben, a korulmenyek gyokeres valtozasa esten ugyanarrol a dologrol NEM KIZART, hogy mashogy velekedsz..

Ez nem feltetlenul jellemhiba sztem. Jellemhiba az en ertelmezesem szerint inkabb pl az amit ex csinal: nem tud valtani, nyilvanvaloan jo hirekre sem, sot meg nagyobb elannal probalja megvedeni a kisbufiket a nem letezo mumustol.

Mas:

Szertenem egyszer majd megkoszonni neked, h az elmult 5000 beirasoddal ellentetben irsz egy olyan hozzaszolast amiben nem irod be, h kecsegteto. Irtozatosan ciki, h egy korabban biztos csucskategorias poent valaki 5000-szer lo el. Sztem te egy vegtelenul unalmas es szurke ember lehetsz......

#519624 macika Előzmény: #519608

érdekes a tőzsde és a kisröfik elme állapota

tudtommal 10e forintig és fölé épp a román csoda projekt miatt ment fel (a kecsegtető nyeeetek hírre már bőven esett)

most meg épp fordított a szöveg, románok már nem érdekesek (sőtnem is számít) bezzeg a nyeetek az igen kecsegtető ))))

#519613 taresz Előzmény: #519610

Most volt időm visszaolvasni a tegnapi napot. Szép volt a termés mi tagadás.Sokan úgy dobálják a szmájlikat, mint ha 1400-as lenne a beker ár.