Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: nincs cím

#519180 stock33 Előzmény: #519171

"Az idei évre 8,3 millió euró, a jövő évre pedig 10,2 millió euró EBITDA-t vár az elemző"

ebből kell kamatot fizetni, hitelt törleszteni, kötvényt fizetni, és az adóra is kell maradjon. ez az összeg két évre kb. 5,5 Mrd Ft.

persze a hiteleket, kötvényeket refinanszírozni is lehet (meg kell is, legalább részben), illetve fejleszteni is kell valamiből.

#519177 Lxrose Előzmény: #519172

Olvastam, de ott nem rémlik, hogy összegeket említett volna. (Talán csak a 4 millió Eur a RESZ-re.)

#519171 Lxrose Előzmény: #519165

" Rába projekthez kapcsolódó eszközök vételárának kifizetésére fordítanák, kisebb beruházásokat hajtanának végre Gyergyószentmiklóson, illetve likviditási helyzetüket rendeznék, vagyis a befolyó pénz nagy részét viszonylag rövid időn belül felhasználnák. Emiatt az, hogy a vállalat képes lesz-e az októberben esedékes kötvények tőkéjének és kamatának (összesen mintegy 1,5 milliárd forint értékű) kifizetésére, várhatóan függ majd attól, hogy befolyik-e a magyar önkormányzatok - áprilisban 5 millió euróra rúgó - tartozása, illetve sikerül-e a Rába Energiaszolgáltató vételárának refinanszírozása, melyet az E-Star a következő hónapokban szeretne lezárni. "

Itt nem világos nekem, hogy a Rába projektbe mi fér bele (mekkora nagyságrendű tételek vannak, amiket rendezni lehet), illetve a lejáró kötvényt is tudni kellene, hogy mennyi maradhat rá.

Gondolom, a kötvény magasabb prioritás, mint a gyergyói fejlesztés, bár nem tudom, ott mekkora nagyságrendűt akarnak.

#519164 Lxrose Előzmény: #519143

Az egyelőre vs. egyenlőre tünt fel. Még az "oszt"-ozást bele lehet vinni szándékosan (persze nyeretlen sem titkolja, hogy parodizál), de ha valaki megszokja, hogy egy ilyen szót helyesen ír, az általában nem vét ilyen hibát szándékosan, mert az nem annyira feltünő. Sokan írják úgy, anélkül, hogy tudnák, nem helyes.

#519162 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #519155

Persze hogy longolta, két napja előttem állt a sorban (ne tagadja, láttam). Bár nem emlékszem arra, hogy mondotta volt, hogy Ő nem vett.

Közben azon gondolkodtam, mi lesz a Lupin-el, ha ez az ereszcsatornás vállalkozás befuccsol netán(ez érdeklödés hiánya miatt ugye). Tudnék neki ajánlani egy magasépítő technikusi állást az új cégemben.

#519155 Lxrose Előzmény: #519136

Nincs is ezzel semmi gond. Mondjuk egy fikázónak sem szégyen, ha néha egy pár napos longgal keres a tőzsdén egy olyan cég részvényével, amit egyébként nem sokra tart. Szerintem halig-nak is az lehet az érzése, hogy itt nem pusztán arról van szó, hogy shortot nyitott és szeretné, ha bejönne neki. Ahogy nálad sem hiszem, bár te lehet, hogy titokban longolod is néha. :-)

#519154 Grizzly Géza Előzmény: #519149

1,7k elé beálltam pár pakkal,mára és erre a hónapra elég volt,hacsak a hétvégén nem jön be az 5-ös vagy a 6-os:)