Mindenki Adogat, veszeget. (én is)
Mindenki Adogat, veszeget. (én is)
Igen ez indokolhatja, hogy a részvényárfolyam miatt mindenképp előrehozták a bejelentést.
Csak ha nincs mögötte a tartalom a következő 1 hónapban akkor sokat nem értek vele.
Végülis ez hamar kiderül 1 hónapon belül, sőt szerződéskötés jövő héten.
Árfolyamban jó mozgások lesznek, bármi is fog történni.
Persze lehet, csak nekem az furcsa így.
Olyan cégekre hajaz mint pl na nem írok semmit ahol mindenféle "szenzációs" dolgokkal mutyizgatni szokták az árfolyamot.
Ha pár nap a szerződéskötésig azt már ki lehetett volna várni.
Persze lehet úgy is ahogy mondod, és ha nem úgy van akkor elvesztik a hitelességük maradékát is.
Azért látva banki ügyeket ennél kisebb cégeknél is elég sok zavar tud lenni feltételek teljesítésénél. Meglátjuk, de egy ekkora méretű cégnél vsz ennél profibban kellene intézni a banki ügyeket, és azokról a nyilatkozatokat.
akkor már nem volt fűtés.
jó,legyen októbertől havi 1m eur.
kamatfizetés ködös (ezért is kellene a beszámoló, ha már a negyedévesből nem derül ki, mennyi a kamat, mennyi a határidős bukta, meg egy cash-flow, mert a számviteli kamat, meg a ténylegesen fizetett elválik egymástól, legalábbis jobb cégek esetében)))
szerintem is részvényárfolyam miatt hozták előre.
azt gondolom, látták a feltételeket, eltudták dönteni tudják-e teljesíteni.
ha nem lesz hitel, el kell fogadni mindent, amit leírtak a bírálói.
sajnos a bizalom oda,
ha lehívott hitel lesz (nekem már az aláírt sem elég), akkor igaz, amit írogattam.
ex-hez csatlakozva, azért egy beszámoló is szükséges (és nem csak a konszi és az anya, hanem a leányok is, mert ők se adták még le a mérlegüket, ami inkább növeli kételyeimet...)
szeptembertől?előre fizetés lenne?
múlt hónapban 0.3m volt EBITDA mikor még volt fűtés
buktak április óta egy csomót a határidőn
másrészt vannak kamatfizetési kötelezettségeik is nézd meg a pf-es cikkben 0.9m rémlik
reszes bérlet egy része rámenne lengyel hitel törlesztésére
Igen, pénzt is termel, de az elmúlt időben ez pénzügyi soron mindig eltűnt.
Az nem lehet, hogy mindenben részletben megállapodtak és ezt a megállapodást kell szerződésbe foglalni és az tart pár napig?
Az a furcsa nekem ahogy ezt a banki ígérvényt lekommunikálták.
Ha nagyon pozitív akarok lenni azért így mert mindenképp meg akarták állítani a részvények zuhanását, és fordítani a hangulaton stb stb.
De vsz értelmesebb lett volna akkor bejelenteni ha legalább a szerződéskötés megvolt.
Egy ilyen kötelező ajánlat kb annyit jelent, hogy leírják ha teljesülnek szerződési , folyósítási feltételek akkor van hitel bizonyos kondíciókkal.
Ehhez hozzáteszi cég, hogy június végéig folyósítás, jövő héten szerződés, hát nem épp a legprofibb vsz, mert ez nem csak rajtuk múlik mikor lesz, bankon is.
Főleg az Otp-s ügy után szerintem hiba olyan dolgokról beszélni ami még nem 100%.
De legyen minden úgy ahogy mondják.
Arra senki sem gondolt hogy a cég pénzt is termel???????
Miért mindenki csak arra gondol, hogy mire nem elég a hitel. Az azonnal likviditási gondoktól megmenekül a cég és még fejlesztésre is jut. Arra BŐVEN elég hogy pályára rakja a céget, a többit majd kitermeli. Veszteséges projektek mennek a kukába, nem fizetők projektek mennek a kukába vagy fizetnek. A szervezet zsugorodik.
Mi a gond??????
Hogy nem kapnak 5m€-t minden negyedévben 50 év lejárattal?????
Eetek kifizetéssel megszűnik a bérleti díj (60 M Ft/negyedév, 0,2 M Eur)
EEtek 4 millió eur
marad 4 Millió, (egy része biztos elmegy szállító kiegyenlítésre)
önkorik lejárt tartozása 5 millió eur
most van 2-3 millió cash.
nyáron valamennyi Ebidta lesz (román lépések jelentősen befolyásolják)
szeptembertől felpörög a rendszer, akár havi 1 M Eur Ebidta.
elégnek tűnik. (de mint mondtam ez rövid táv-maraton esetében vannak kérdések)
Lesz-e a héten utazás jövőbe?
Az idei évben év sem számítok megtakarításra a romániai leépítésekkel kapcsolatosan, éppen az egyszeri többlet költségek miatt. Ha viszont nem lehet nyereségessé tenni a cégeket, akkor meg kell tőlük szabadulni minél hamarabb. Lehetőség lesz máshol is pénzt keresni.