Regisztráció Elfelejtett jelszó

Elmélkedés a mai gazdaságpolitikáról, illetve a "mi lenne ha"-ró

Re: nincs cím

#516277 Előzmény: #516264

"Kivetnék a vállalkozásodra egy különadót 100% lenne a mértéke visszamenőleg"

Kolléga úr, próbáljon meg ne hangulatot csinálni, hanem érvelni. Demagógiából kiváló vagy, de én gazdaságpolitikáról szeretnék beszélgetni. Olyat, amit te írtál, azt csak a liberálbolsevikok csinálták meg az elmúlt 20 évben, és pontosan így is működött minden.

Pontosan így emeltek EVA-t, pontosan így értékeltek le, pontosan így akartak ingatlanadót bevezetni (visszamenőleges adóztatás 10-20 évre, mondván, hogy úgysem adózott jövedelemből van az ingatlan), pontosan így dobálóztak "szolidaritási adóval" és minden egyébbel. Innentől miről beszélsz? Én pont nem attól félek, hogy ilyen lesz, hanem annak örülök, hogy TÖBBÉ NEM LESZ ILYEN.

Tetszik érteni? Amit leírsz, hogy milyen is az, az, hogy mitől kell rosszul lenni, az nem az, ami most van, hanem az, ami az elmúlt két ciklust jellemezte.

"És azzal érvelnék, hogy ezek az AT-k szipolyozzák a gazdaságot és a magyar nép ellenségei."

Minden bizonnyal elfelejted nagyrabecsült ELQRÓNKAT, aki a szemembe mondta a TV képernyőjén át, hogy a magyar vállalkozók adócsalók, és el lehet innen menni. Nem véletlenül undorodom a fajtájától is. Még mindig nem értem ennek alapján, hogy mi legyen a bajom a jelenlegi kormánnyal. Eleddig ők csak azt mondták, hogy maradjak és hogy igyekeznek valamit majd javítani a feltételeken. Nem mondom, hogy sikerült, de legalább nem állítottak úgy be, ahogy te is írod fentebb. Csak megemlíteném egyébként, hogy az elmúlt két ciklus alatt a forumok egyik kedvelt témája az adócsaló vállalkozók voltak, a dögöljön meg a magyar vállalkozó felkiáltással, valamint az, hogy azért megy rosszul az országnak, mert a vállalkozók adót csalnak.

Neked tényleg nem tűnt fel, hogy az elmúlt két év alatt ez pont eltűnt? Persze, hogy nem kívánom vissza azt a világot, ami úgy működött, ahogy leírod.

"De előtte a médiában befeketítenélek, így a tömeg a fejedet követelné, engem pedig éltetne.:) Ismerős stratégia? :)"

Igen, ezt éltem át a liberálbolsevik országdúlás alatt. PONTOSAN AZT, amit leírtál, pontosan úgy, ahogy leírtad, ezért sem értem, hogy ha ezt komolyan gondolod, akkor mit imádsz rajtuk és hogy mi bajod van azzal, ahogy most történnek a dolgok.

MOST van homlokegyenest ellentétes gondolkodásmód és akkor volt az, amit írsz. Tényleg nem veszed észre, vagy csak egy újszülöttnek minden vicc új?

"Egyébként ha figyelmesen megnézed írtam egy két dolgot , hogy mit kellene szerintem erőltetni."

Az nem válasz arra, hogy "mit csinálnál vissza", illetve arra, hogy "hogyan alakítanád vissza" a gazdaságot. Furcsa módon ugyanis vagy a múlton siránkozol, vagy azt mondod, hogy még jobban erőltetni kellene azt, amit a kormány elkezdett. Akkor meg most mit is szeretnél? :)

Ps.: Csak emlékeztetnélek arra, hogy a magyarországi KKV-k jelentős része a Felvidéket választotta a liberálbolsevik "szeretjük a vállalkozókat" politika idején. Nem utolsósorban ez a "szlovák csoda" oka, és ez a magyar gazdaságpolitika legnagyobb kihívása, azaz az, hogy VISSZAcsábítsuk őket. Akkor szerinted a magyar vállalkozók hogyan is szavaztak a lábbukkal és hogy hogy érezték magukat a liberálbolsevik regnálás idején?

#516264 banyaiz Előzmény: #516228

Kivetnék a vállalkozásodra egy különadót 100% lenne a mértéke visszamenőleg 10 évre, ha régebb óta működik akkor 20 évre, és mellette egy vagyonadót is ha lázadnál, az lenne a nem ortodox benne, hogy a bevételeid képeznék az alapját, nem az eredményed. És azzal érvelnék, hogy ezek az AT-k szipolyozzák a gazdaságot és a magyar nép ellenségei. De előtte a médiában befeketítenélek, így a tömeg a fejedet követelné, engem pedig éltetne.:) Ismerős stratégia? :)

Egyébként ha figyelmesen megnézed írtam egy két dolgot , hogy mit kellene szerintem erőltetni.

#516241 Előzmény: #516051

Célt adsz nekik, reményt és irányt.

Ez egyébként rendkívül érdekes dolog, hiszen szemmel látható az, hogy bár a Fideszre BIZTOSAN szavazók száma csökkent, és már majdnem az mszmp szintjére ment le, de az mszmp nem tudott profitálni ebből a csökkenésből, vagyis nem tudott mást mutatni, mondani, nem kedvelték meg az általuk mondottakat. Szerintem most sokkal inkább a kivárás és egy bizonyos elbizonytalanodás van, ugyanakkor ez várakozó álláspont, nem elutasítás.

Szvsz és igen paradox módon az, ahogy MÉG a szőnyeg alá söprik a politikát az az mszmp-nek kedvez, hiszen játszhatja a szokásos undorító szövegelését, de ha a görögök kiesnek az EUR zónából, vagy amikor majd megjönnek az első képek a pénzt felvenni szándékozó DE NEM KAPÓ tömegekről, utcai zavargásokról, akkor nagyon nagy lesz a kiábrándulás a liberálbolsevikokból. Az már most biztos, hogy nem fogják tudni két évig húzni ezt a rétestésztát Európában, idén, de legkésőbb jövőre nagyot fog borulni az uzsorázó-piramis-bankárklán gazdaságpolitika.

Onnantól pedig valójában oda fogunk érkezni, hogy nem is lesz nagyon más, mint amit mi most csinálunk: Nulla hiánynövekedés, adósságledolgozás, olyan színvonalon élés, amit megengedhetünk magunknak.

#516228 Előzmény: #516012

Urak, általában semmi köze a topichoz, amiről beszéltek, az nem ide való, hanem a Magyarországba, ahol szidni lehet a politikát, meg Orbánt, akinek erre van ingerenciája.

Ugyanakkor szemmel látható, hogy a "sérelmek felsorolásán", meg a "múlt felhozatalán" kívül nincs semmi megfontolásra méltó abban, ami feljött azzal kapcsolatban, hogy mit csinálnátok TI vissza, ha mondjuk 2018-ban hatalomra kerülnétek 2/3-al.

Tehát nem az a kérdés, hogy meg kellet volna-e csinálni, amit megcsináltunk, mert azon túl vagyunk. A kérdés az, hogy ha választásokon 2/3-os változás lenne, akkor mit változtatnátok meg és hogyan? Mi az, amit eltörölnétek és mit tennétek a helyére?

@banyaiz: Erről egy szót sem írtál, csak arról, hogy mi nem tetszett eddig, de ezt minden hozzászólásodban megteszed, már uncsi. Most újat kérdeztem, azt, hogy "és akkor mit csinálnál vissza, avagy mit alakítanál át és hogyan, feltételezve, hogy az AHT hiány nem lehet rosszabb, mint ami most van". EZ a kérdés, nem az, hogy tetszik-e a rendszer.

Köszönöm.

#516050 banyaiz Előzmény: #516047

Hát azért annyira nem szívjuk mellre, de engem bosszant az, hogy itt a lehetőség 2/3-al és elfecséreljük részben. Plusz több szálon sem mindegy nekem hová megy az ország itt lakom pl, gazdasági szálak stb. Ez van ezt kell szeressük, de szomorú.

#516047 prospero Előzmény: #516043

Ha nincs remény egy jobb világra, jobb ha felkötjük magunkat az első fára, ahogy a görögök teszik. :-(

#516043 banyaiz Előzmény: #516040

Társadalmilag ezt az országot vsz az teszi taccsra , hogy képtelenek vagyunk szembenézni a valósággal, ez a politikusok bűne, drogon tartják az embereket, egy drogdealer az összes . Csak ők mindenféle ábrándot árulnak, igaz silány , de könnyen fogyasztható, nem igényel szellemi erőfeszítéseket az előállítása sem. :D

#516040 prospero Előzmény: #516032

Részvénytársasági szempontból Bokros helyre tette az országot, társadalmilag meg taccsra. Mai napig nem hevertük ki. Pedig már lassan 20 éve lesz.

törölve

#516032 banyaiz Előzmény: #516028

Nem ő sem áldozta fel magát, hanem a körülmények kényszerítették arra, hogy elbukjon, az teljesen más, mint az ország érdekében feláldozni magát.

Persze ott ellenzékben Viktorék elég sok mindennek keresztbe tettek ami az ország érdekét szolgálta volna. Így még nehezebb helyzetben vehették át a kormányzást, szóval maguknak is ártottak közvetve.

Pl Bajnai ő már határeset a feláldozás szempontjából, nem az igazi de határeset. Bokros talán a jó példa minden szempontból.

Amennyiben egy ilyen politikai harakirire Viktor képes lett volna akár csak az elmúlt 2 évben, az ország érdekében részemről egy örök szavazat biztosítva lenne neki.

Viszont ezzel amit képvisel most ez a kisstílű bal****kodás, és a nép hülyítése 2/3-al , és a tánclépések ezzel az örök ellenszenvemet kivívta.

törölve

#516028 prospero Előzmény: #516025

Mint például Gyurcsány Ferenc. Ő egy nagy vezető, mert feláldozta magát?

Mi az ország érdeke? További 100 éves baloldali-liberális egyeduralom választási lehetőség nélkül? Gondolkodjunk már!

törölve

#516025 banyaiz Előzmény: #516012

Persze ebbe valószínű Viktor belebukott volna, így viszont van esélye politikai túlélésre ezért választotta a nem ortodox utat. Ami gazdaságilag sokszor értelmetlen kockázatokkal jár, viszont kecsegtet a pol túléléssel. Gazdasági racionalitás helyett politikai racionalitás.

Csakhogy egy igazán nagy vezetőnek tudnia kell(ene) magát feláldoznia, ha a helyzet úgy kívánja. Főleg ha 2/3-os bizalommal tisztelték meg a polgárok. Ha a helyzet megkívánja az ország érdekében egy politikai harakirit kell elkövetnie. :)

Szóval ezt várnám tőle nem a diplomáciai tánclépéseket és egyéb eszetlenségeit, arra nem vagyok vevő.

#516012 banyaiz Előzmény: #515894

Ha kifejteném saját szavaimmal szerintem kimoderálnád. :)

Megpróbálom röviden tömören minősítések nélkül:

1. 2010-ben nem kellett volna összebalhézni az imf-el, hanem már akkor meghosszabbítani a hitel lejáratokat 3 évvel legalább.

2. Nem kellett volna az mnyp-t szétverni, nem kellettek volna ilyen mértékben, ilyen stílusban különadók, nem kellett volna az egykulcsos adó abban az időpontban

3. Sokkal keményebb átalakítások az állami szférában, önkormányzati szférában , állami cégeknél. Költségcsökkentés , létszámcsökkentés, feladatok racionalizálása stb stb

4. Széll prg jó , minden eszközzel gyorsan végrehajtani tűzzel vassal, akkor is ha a pol népszerűség rovására megy, és nincs szent tehén semmi, nyugdíjak is csökkenthetők pl, hogy csak egyet mondjak.

5. Nincs balhé az eu-val , nincs törvénykezési ámokfutás, végrehajtjuk az ajánlásokat .

6. Nincs végtörlesztés , nincs devizahiteles megmentő ámokfutás , szakmai alapokon egy precíz program van amit végre kell hajtani, nincs kilakoltatási moratórium ezer évig, handabandázás stb. Viszont az Eszközkezelő 2 hónap alatt elindul nagy tőkével.

Kb ennyi jut eszembe. És amikor a vg-i környezet egyértelműen lehetővé teszi akkor egy jó bázisról indulva elrugaszkodunk jöhet finoman az egykulcsos ha megvan a fedezete, lehet élénkítésre forrásokat átcsoportosítani támogatott hitelprogramok stb, mindezt teljes összhangban eu-imf-el. És pannon puma újra száguld. :)

#515999 prospero Előzmény: #515894

Nem vagy elég provokatív.

Szerintem nagyrészt jó az irány, megvalósítás közepes, tőlem ne várj kritikát. :-)

Tényleg senkinek sincs v…

Tényleg senkinek sincs válasza arra, hogy mit és miért csinálna vissza, ha mondjuk irányváltás jönne?