Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: nincs cím

#513544 Sly-- Előzmény: #513495

Kiderült, hogy miért zuhanhatott a Facebook

http://www.portfolio.hu/vallalatok/kiderult_hogy_miert_zuhanhatott_a_facebook.167640.html

"A történet azzal kezdődött, hogy a Nasdaq-on nem tudott a tervezett időpontban megindulni a kereskedés technikai problémák miatt. A tőzsdét üzemeltető Nasdaq OMX Group hétfőn közölte, hogy emiatt a csúszás miatt sok ajánlatot nem tudtak teljesíteni a nyitásban, ezért sokan nem tudtak eladni, akik jegyeztek. Azok a befektetők, akik emiatt veszítettek, kompenzációra nyújthatták be az igényüket aznap délig. Ezért egy eladási hullám vette kezdetét hétfőn a Facebook részvényeinek piacán, a befektetetők ugyanis abban reménykedtek, hogy a Nasdaq kifizeti a különbözetet a nyitóárhoz képest. Sőt, voltak akiket a brókerük bíztatott erre.

Egy hedge fund alapkezelőjének elmondása szerint hétfőn 35 dolláron végül sikerült eladnia azt a mennyiséget a Facebook részvényeiből, amit a pénteki nyitásban nem tudott. A nyitóár 42 dollár volt, így a kettő közötti, részvényenkénti 7 dolláros veszteségre benyújtotta igényét a Nasdaq felé. "Ki tudja, hogy a hétfői eladói nyomásban mekkora szerepe volt annak, hogy hasonlóképpen cselekedtek azok, akik pénteken nem tudták eladni pakettjüket" - mondta az alapkezelő. Hozzátette, hogy a brókere tanácsolta a lépést, aki közölte, hogy nem egyedi az eset, valószínűleg más brókere is hasonlóképpen cselekedtek. "

#513495 Ricsi Előzmény: #513443

Minden be van kalkulálva, az ATH is, a történelmi minimum is (erre nincs rövidítés?). A pénz pedig termel, és így van rendjén.

Re: miért?

#513494 Előzmény: #513489

"31.07 -9.19%

Max: 33.61

Min: 30.92"

A 30 vs 80 annyit tesz, hogy 11.625 lenne a P/E alapján az értéke, de szerintem még ez is nagyon sok, különösen annak fényében, hogy a fuxbux mögött nincs az égvilágon semmi sem. Legyen mondjuk 10 dollár amcsi mértékkel az értéke, az ugye úgy 20-25 milliárdra értékelné a céget, szvsz az is túlzás, de birkalandban még én is el tudom ezt képzelni, az még profittal is működhet.

Node efelett?

#513489 rbbj11 Előzmény: #513477

amcsi tech szektor átlagos P/E-je 30 körül van, ezép pedig tegnapi záróval kb. 80. Nincs ez annyira extrém módon túlhúzva, Netflix is 100-as P/E-vel forgott sokáig tavaly

#513477 Előzmény: #513417

Emlékeim szerint valahol $18 körül akarták bevezetni a tőzsdére, és ez tolódott fel idáig a "nagy érdeklődésre való tekintettel", de szerintem ezt a GoldCan Sux művelte valójában, azaz valójában a mai napig ők támasztják a részvényt, hogy ne szakadjon le, hiszen számukra minden eladott részvény visszavásárlása $18 felett tiszta profit, legalább egyszer, jó esetben kétszer. Amig pedig ekkora tőzsdei manipulációt láthatunk, addig szerintem teljesen felesleges azon filozófálni, hogy mennyi ennek a tv részvények az értéke. Mert, hogy osztalékot nem fizet, az biztos, az meg, hogy valaki benyögi, hogy "ennyi felhasználó ennyit ér", az több, mint erős a számomra. Amikor majd rendesen lesz árazva, akkor lehet valamit gondolkodni szerintem.

#513467 Moneywheel Előzmény: #513449

Nem irtam se le se fol az arfolyamot. Az alcsony IQ ra meretezett sales es marketing hatekonysaga ... velemenyemet akkor is tartanam ha most az arfolyam 100 usd lenne.

#513466 Bendeguz Előzmény: #513458

Mindjárt kaptok egy laza, reménykeltő, már-már kecsegtető technikai elemzést az elmúlt 3 napról 3 perces felbontásban. Kéretik kellő komolysággal kezelni. :)

#513449 big-ebuy Előzmény: #513447

sztem korai leírni,de az kis iq aki leírja rögtön,mára off ,jó éjt,ez nem szent írás csak vélemény:)

IQ

#513444 Moneywheel

Kiváló példája volt ez az IPO annak, hogy az alacsony IQ - ra méretezett sales és marketing mennyire hatékony.

#513443 big-ebuy Előzmény: #513441

viszont ricsi tőkére jól dolgozik,money menedzsmentje jó a tőkére engedheti sokáig a rossz pozit,ricsikém dicsérlek is,bár én hülyét kapnék 1300pontos daxnál,ami ellenem ment

#513440 big-ebuy Előzmény: #513436

bár stop is kell,lásd mtelt akik 1900ft-on vettek 2001 be,hosszútávon jó? nem mindig,de a 11000 otp sek se

#513439 aSzabe Előzmény: #513435

Itt mindenki all in-t játszana?

Ha 20-nál van a stop, akkor gondolom te is ahhoz méretezed a pozit, nem?

Este van már, más észre sem vette a tréfád! :-)

#513436 big-ebuy Előzmény: #513434

de mindig jól szállsz ki általába:)sztem ők se dobják itt holmi beszólásokra pont itt,nem azt látom most jó taktikának

érdekes a emberek pszihéje hogy változik a tőzsdei időjárásba,kisüt a nap akkor happy örökké,ha korrigál ,már új alj jön,medve ctr....nevetségesen naív,hozzá nem értő ember itt...bár mindenki így kezdte,én is tehát megértem őket:)ugyan így gondolkodtam én is eleinte

#513435 Moneywheel Előzmény: #513431

Elsődlegesen nem "TA támpont" alapján kell stop-olni hanem az alapján, hogy mennyit vagy hajlandó veszíteni. Ha a "TA támpont" szerint 20 - on kellene lenni a stopnak és mondjuk 20 - nál az összes tőkéden elszenvedett veszteség 50 % - lenne akkor ott stop - olsz ? Gondolom, nem mert akkor elég rövid lenne a tőzsdekarrier ugyanis 2 ilyen stop lerendezné azt. Ha meg mindig a megmaradt tőkédre stoppolnál így akkor sem lenne hosszú életű a szereplés.

#513434 Csusza Előzmény: #513432

Nyilván ő sem tökéletes -arra itt vagyok én :-D-, de szerintem mindenképpen azok közé tartozik, akikre érdemes odafigyelni, meghallgatni, megfontolni.

#513433 Csusza Előzmény: #513430

:-) Kiválóan tudok ülni otp-ben, ez igaz, de közben azért kezelgetem a bukókat is. (Bár sajnos nem elég jól, ezt tudom... )