Mirről bezsélsz?
45$on lehetett jegyezni abból.Az most már elég szép profit:))
Mirről bezsélsz?
45$on lehetett jegyezni abból.Az most már elég szép profit:))
ezt már leírtam, de ismétlem: a LinkedIn most sem éri el a kibocsátási árat, de ezzel szemben már megfordult -50%-ban is. http://www.marketwatch.com/investing/stock/LNKD
Erre alapozva miért vagy optimista????
Warren Buffett nem tervezi, hogy Facebook részvényeket vásároljon a társaság elsődleges részvénykibocsátásakor, írja a CNBC. A világ egyik leghíresebb befektetője azonban igazat ad a Facebook alapítójának, szerinte is érdemes megtartani az irányítást és a részvények többségét a vállalatban.
http://www.portfolio.hu/vallalatok/a_guru_nem_vesz_facebook_reszvenyeket.166802.html
mondjuk ilyen rally biztos hogy lesz benne...akik a híreket gyártják jól megfuttatják a részvényt..
azta micsoda csőcselék egy banda....első ránézésre egy suhanc hippi banda az egész...BOno meg belecsöppent :D
Próbálj meg jegyezni. Én arra számítok ,hogy a kereskedés első perceiben is rally lesz.
a legfontosabbak akikről a közvélemény is tud
en mindenkepp szeretnek belevenni.... keresem a megoldast h hogy is kene..... valakinek 5let?asszem a nasdaq-on fog menni nem?
28-35 dollár között lehet a kibocsátási ár 2012.05.03 21:33
Nem sokkal a tőzsdék zárása előtt meg is érkezett a Facebook bejelentése, miszerint 28-35 dolláros kibocsátási árat céloz meg a társaság. Az IPO során összesen 337,4 millió darab részvényt ad el a cég, ebből 30,2 millió darabot az alapító, Mark Zuckerberg értékesít. A kibocsátásból, amelynek során két részvényosztály kerül a piacra, 9,4-11,7 milliárd dollár közötti összegre tehet szert a cég.
na...akkor ez megint csak a nagyoknak lesz tuti....a kicsik meg beszállhatnak a lufiba...még a pukkanás előtt.
A budacash meg az equilor kiváncsi leszek mit lép erre.
"Hamarosan indul az elmúlt évek egyik legnagyobb üzlete, a Facebook-részvények jegyzése, de ebben valószínűleg egyetlen magyar sem tud majd részt venni az első körben. Ezt a Facebook által meghatározott jegyzési szabályok zárják ki, amelyek a papírokat az amerikai befektetőknek szánják. Egészen halvány reményük lehet csak az érdeklődő magyaroknak, vagy csak az eredetinél drágábban juthatnak majd részvényekhez."
http://www.origo.hu/gazdasag/20120427-vehetneke-a-magyarok-facebookreszvenyeket-a-kibocsataskor.html
Jézusom, mindössze a cég 5% -a jön a tőzsdére ?
hát ha ez igaz akkor ez egy nagy nulla igy...akkor már jöjjön a 100 % -a, ha komolyan akaják gondolni a tőzsdét..de ez igy komolytalan....
Az összes embert át akarja verni ez a nyavajás beképzelt Zuckerberg ? a hasznot, irányítást meg meg akarja tartani magának ?
Ha ez igy lesz akkor komoly emberek nem fognak a papírhoz nyúlni szerintem.
De jó lesz ezt a fost majd shortolni...
Meg minden ilyen buborékhámozdát.
Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a pe ratio-nak.
én az apple-ben sem bízok, de az nincs annyira túlértékelve mint amit a facsénak jósolnak. az is simán visszaeshet oda, ahol pár éve volt, ha elmúlik a tablet-hype vagy vmelyik konkurrens lenyomja (nem az apple gyárt jó termékeket, hanem a többi rosszat).
én max 20-as p/e alatt gondolkodnék bármilyen cégen.
Azért az iwiw-et ne hasonlítsuk a facebookhoz.
A jelenlegi közösségi profil szerintem a jővőben ki fog bövülni, pont ahogy annó a google egy keresőcégként kezdte és msot mennyi mindent tart a tűzben.
De ez midnen csúcson lévő cégben benne van amit írsz, igen nokia elcseszte, nem kcisit, nagyon, de csak sa°ját magukat okolhatják, nem haladtak a korral, éppen igy járhat facebook, de akár apple is, ne felejtsd el, a bevételük 2/3-át az iphone adja. Ez nem kockázat?
Valamit elszúrnak, jön a konkurencia (pl a nokia az új wp telefonokkal) és az iphonnak annyi, ezzel együtt az apple-nek is. Persze nagy valószínűség szerint enm igy lesz, de senki sem lát a jővőbe. De azért a facebooknál se hülyék melóznak, már csak abból kiindulva, hogy a 0-ról kezdték egy jó ötlettel, éppen úgy ahogy microsft apple, google.
Hiába, nekem már csak az ilyen garázscégek jönnek be:)
Egyébként hosszútávon egyenlőre nem face-ben gondolkozom, de 1-2 napra midnenképpen jó lesz ez, a bennfentesek meg ki se hozzák a papírjaikat a piacra, mindössze a facebook 5%-a(!) jön tőzsdére.
Na de midnez csak okoskodás, majd a tőzsde megadja a választ. Én mindenesetre linkedinből kiindulva bizakodó vagyok:)