tévedsz, egyetemen külön szoftver van rá, ami elemzi a dogát és hasonlítja össze a neten elérhető cikkekkel.
tévedsz, egyetemen külön szoftver van rá, ami elemzi a dogát és hasonlítja össze a neten elérhető cikkekkel.
ok, félreértettem, így rendben... bocs
"persze nem a 100% nyúlásokra gondolok..."
Egyelőre egyes amerikai egyetemeken kezdték el szűrni a digitálisan beadott anyagokat. De copy-paste témában a kínaiak és az indiaiak verhetetlenek. Nem is könnyű dolog egy angolból kínaiba fordított és ellopott dolgozat felderítése.
"Például a Wikipediaból lenyúlt mondatokat pillanatok alatt megtalálják, még "rewording" esetén is."
nézze szerintem ez f@szság, civilizációnk 99%-a folyamatos rewording, nem az számít h mit és hogyan ír, hanem a védésnek kellene olyannak lenni ami eldönti h az mennyiben saját gondolat, illetve mennyiban vált sajáttá, esetleg mennyiben újszerű. Ez a softwares szűrés csak a bírálók felelősségét munkáját alibizálja, mert ez lényegtelen része, az érdemi a tudásról számadás lenne. A fokozatok pedig azt mutatják h adott szintű tudást elsajátított-e vagy sem, nem lehet és nem is kell mindenkinek Eisteinnek lennie. Megjegyzem a speciális relativitás elmélet pár oldalával a 220 oldalas SP múhöz képest elég karcsú doktori lenne, és még csak nem is értették akkor, de különösen nem fogadták el. Szal ezeket a másolásos ügyeket meg hypot alibizésnek gondolom, persze nem a 100% nyúlásokra gondolok...
Az nem árt, ha megnézik mindenki szakdolgozatát és doktoriját. Aki csalt, az bukjon le.
Egyébként komoly fejlesztések folynak a világban plágiumkereső applikációk kifejlesztésére. Például a Wikipediaból lenyúlt mondatokat pillanatok alatt megtalálják, még "rewording" esetén is.
Üzent a financial gang a kerálynak. Vége az eddig játszott színjátéknak, ne engedik a további időhúzást. Első üzenetként elkezdték a forintot ütni.
A kerály most amúgy is megroggyant kissé, a Pali az ő egyszemélyi választása volt. Fröccsen rá is a rendesen a sz*r. Egyértelmű tekintélyvesztés.
A gang decemberi levadászási kísérlete megbukott. Nem kizárt, hogy újból megkísérlik. Az persze kérdéses, hogy ki az alternatíva. A Gordon gyerek azért mintha egyre aktívabb lenne. Úgyhogy a kerály erősen inspirálva lesz az EU-IMF párossal való gyors megegyezésre.
Ami a BÉT-et illeti, legjobb most a kivárás.
Szerintem erre a rokonság és származás vitára hamarosan pontot fognak tenni. Mert a dns alapján simán kimutatható a rokonság (genetikai), nemrég megállapították h Darwin a cro-magnoni ember egyenes leszármazottja. Tehát az időben visszamenve meghatározható melyik népcsoporttól időben mikor váltunk le/el. Mondjuk ha fontos a tárgyilagos tényfeltárás, érthetetlen h ezeket a vizsgálatokat miért nem kezdik el, miért hülye teoriákkal okoskodnak amikor ezek teljesen egzaktan megállapíthatók. De az valószínű h ezeket a vizsgálatokat elvégzik az elkövetkezendő időkben és lehet h sok minden átíródik a történelmünkben, vagy éppen megerősítést nyer....
Azért több probléma is van ezzel a másolás üggyel. Egyrészt SP szinte 100%-ban nyúlt ez menthetetlen, és magyarázhatatlan, no meg érthetetlen, másrészt azonban ezt 20 éve követte el, ennyi idő alatt a gyilkosság is elévül. nem hogy egy másolási ügy, és azért a kettő között van némi különbség. Másrészt pedig én tuti vagyok benne h pl. a szocik de akár az lmp képvielőinek (nyilván más pártokra is igaz csak most ök ketten az igazság bajnokai) is ha a szakdoliját megvizsgálnák kb 90%-ban simán elvehetnék mert valamilyen módon megszegte az előírásokat. Úgyhogy az ügynek érdekes konzekvenciái lehetnek, nem lennék meglepve, h hamarosan sok politikus szakdolija, egyéb munkája stb. előkerülne, és ha SP lemond az esetleg lemondási cunamit indíthat el.... mert ügye képviselő se csalhat nem csak az államfő....
Miért mondjak, a példákat mindenki ismeri.Az iskolában meg kellett tanulni. Lehet félreértettél, nem propgálnám a finnugor nylevcsalád baromságát,inkább felhívnám a figyelmedet sem olyen hogy finnugor nyelvcsalád, sem olyan,hogy finnugor őshaza nincsen. Nem az uráltól jöttünk. Sem a mitológiánk, sem a nyelvi logikánk, sem a genetikánk nem hasonlít a finnugornak mondott egyéb népekre, még a legközelebbi nyelvrokonunknak tartott manysi, hanysi népekére sem. Az, hogy honnan jöttünk, mik vagyunk egész a 19. századig egyértelmű volt mindenkinek. A történetet innentől sztem már mindenki ismeri.
Vedd elő a legutolsó Etimológiai Szótárt és olvasd el. Annak a baromságai magáért beszélnek. Az ma a hivatalos álláspont.
nahhh a doktor Úrnak ,már nincs gondja a titulusával, igy olcsóbban glavíroztathatja magának a névtáblát, két betüt is megspórol ma estétől
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/visszavontak_schmitt_pal_doktori_cimet.514914.html
mondjál pár hasonlóságot a finn nyelvvel pls! szavak, nyelvtani szerkezetek stb, köszi!
meg a kézis csajoktól is...
Szia omega!
Küldenél erről a nyelvrokonsági ügyről valami összefoglaló linket priviben? (Ne túl hosszút.)
thx
Ismét egy csúsztatás, ugyanis a hivatalos akadémiai álláspont szerint nem csak nyelvi a rokonság. Te és a tudományos akadémia biztos is hogy kevered. Uráli őshaza, uráli ősnyelv? Hö-hö
Van ám diszkréció is a világon. Meg például marha nagy pofont lehet kapni egy olimpiai bajnok kajakosnőtől is.
a pletykára éhes köznépnek nem szórnának pár ilyen morzsát nemlétező Abszurdisztán nemlétező legfőbb aláírójáról? :-)
a nőügyekről én is hallottam már 2005 körül... még Szíjjártó Petya is erről beszélt nem szűk körben...
Ez a hozzászólás még a botrány előtt íródott:
http://stocklandyard.hu/forum/topic/1145/36/#post463169
A képen látszik, hogy Katalin asszony nem túl boldog. Várbeli pletykák szerint volt rá oka.
Egyébként a Pali snájdig gyerek volt. Amúgy meg röptében a legyet. Csak hát akkor nem kellett volna a család szentségéről papolni. Pont úgy védte, mint a magyar nyelvet.