Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Re: nincs cím

#490520 Donoo Előzmény: #490517

azt hittem az apple részvényeknél nem érvényesül ez... hisz ez egy égigérő fa

Nem tudtam, hogy ekkora …

#490513 Donoo

Nem tudtam, hogy ekkora hatalmam van, de még az apple árfolyamát is képes vagyok beejteni, 600on vettem ma, azóta esik... :))

Re: kipakolt a GS egyik volt vezetője

#490271 kelvin Előzmény: #490258

De nem fognak, mert az állambankja, vagyis államhoz közeli személyek vezetik. Lásd Geithner is innen került a pénzügyminiszteri székbe. Nézd meg az Insiders (Bennfentesek) c. dokumentumfilmet. Sok mindenre magyarázatot ad.

#490258 BudFox Előzmény: #490223

vadkapitalizmus :_(((

a válság egyik legnagyobb kirobbantója is ez a bank volt....megérdemelnék hogy csődbe menjenek..

#490248 TrendMan Előzmény: #490223

Szimpatikus gondolatok a volt vezető részéről, sajnos azonban a GS-nál uralkodó negativ megközelítés szerintem sokkal elterjedtebb a gazdaság köreiben, nem korlátozódik csupán egy-két cégre.

Egész elmennék odáig, hogy az egész mostani un. gazdasági válság ebben a megközelítésben gyökerezik, azaz a gazdasági válság tulajdonképpen morális és érték válság.

kipakolt a GS egyik volt vezetője

#490223 Kissherceg

Lesújtó képet festett a Goldman Sachs befektetési bank morális állapotáról egyik vezetője a szerdai New York Timesban megjelent publicisztikájában. A banktól távozó Greg Smith szerint munkahelye mára odáig züllött, hogy az ügyfelek érdekei szinte egyáltalán nem számítanak.

A mostanáig a cég egyik üzletágának európai, afrikai és közel-keleti vezetőjeként dolgozó Smith írásában "mérgezőnek" és "destruktívnak" nevezte a Goldman Sachsnál uralkodó légkört. A világ jelenlegi 37., az Egyesült Államok 15. legnagyobb vállalatánál szerinte az az elsődleges szempont, hogy mekkora profitot tud termelni, háttérbe szorítva az ügyfelek elégedettségét.

Úgy emlékszik, amikor 12 évvel ezelőtt, nyári gyakornokként csatlakozott, a vállalati kultúra meghatározó volt, még ha ezt a "szkeptikus közvélemény" talán nehezen hiszi is el. Ez tette naggyá a bankot az alapítása óta eltelt 143 évben, a kollégák pedig büszkék lehettek a munkahelyükre, de mindennek mára nyoma sincs - állítja Smith.

Konkrétan is megnevezi a GS jelenlegi két legfőbb vezetőjét, Lloyd C. Blankfein vezérigazgatót és Gary D. Cohn elnököt, mondván, valószínűleg úgy fognak bekerülni a cég történelmébe, mint akiknek kicsúszott a kezükből a vállalati kultúra, és ez a morális romlás szerinte a cég hosszú távú jövőjét is veszélyezteti.

Smith azt is írja, hogy egy évtizeden át vett részt a Goldman Sachshoz jelentkező fiatalok interjúztatásában, és akkor jött rá, hogy el kell mennie, amikor észrevette, hogy nem tudja a szemükbe nézve mondani: milyen jó itt dolgozni.

A probléma gyökerének azt látja, ahogy a vezetők kiválasztása zajlik. Aki sok pénzt hoz a cégnek, és történetesen "nem baltás gyilkos", az befolyásos pozícióba kerül, függetlenül attól, milyen példát mutat. Alapvetően három út vezet a siker felé: olyan eszközök rásózása az ügyfelekre, amelyektől a bank meg akar szabadulni; a banknak nagy nyereséget termelő termékek eladása az ügyfeleknek, tekintet nélkül az ő érdekeikre; és az átláthatatlan, illikvid hárombetűs termékek értékesítése - sorolja a bankár.

Smith azzal zárja írását, hogy reméli, a vezetők ráébrednek végre arra, mennyire alapvető fontosságú az ügyfelek bizalma, különben a cég többé nem lehet sikeres.

GS -3,43% http://finviz.com/quote.ashx?t=gs

A nap nyertes papírja a …

#489607 Fornit

A nap nyertes papírja a J.P. Morgan volt, köszönhetően annak, hogy a bank bejelentette, hogy negyedévente 5 centtel (30 centre növeli osztalékát). A bankpapírok árfolyama több mint 7 százalékot emelkedett a mai kereskedés során.

Árfolyam: 43,39 +2,85$

Ja +0,05$-os hírre +2,85. Egészséges...

Szerk: 19:19-es hír: csökkentek a plusszok a fed döntése után.

Ezek is mit néztek... bulvár

#489605 ikszf Előzmény: #489593

a konszolidációból való hirtelen letörés, majd gyors felépülés után szerintem teljesen várható volt a kitörés

Inkább az az érdekes, hogy mindez usd erősödés, és arany esés mellett következik be. Arany látványosan alulteljesít.

De úgy is nézhetnénk, hogy most az eur gyengül, és eljött az amcsik ideje, hogy európa nyakába nyomják a pénznyomda szerepét.

#489585 macika Előzmény: #488840

a mai fed dumcsi eredménye

5-Year Treasury 0.98 +0.07 +7.69%

10-Year Treasury 2.11 +0.08 +3.94%

30-Year Treasury 3.25 +0.08 +2.52%

#488840 macika Előzmény: #488838

ki írta hogy long?

amíg megy addig megy, nem kell jajgatni ha még nincs farkas

#488838 ele67 Előzmény: #488815

egy kicsit elvagy túlozva, evvel longal ,már mindenki a szuper bullt várja ,akkor szokott jönni az igazság pillanata