Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Rápörögtek a tőzsdézésre a középiskolások

#487433 Arsene Lupin Előzmény: #487025

Ahogy várható volt, a kinti indexek megindultak felfelé. A futik alapján ma is folytatódik az emelkedésük.

Nálunk betámadták a forintot, az OTP erre alacsony forgalom mellett összecsinálta magát. Mára már erősödik a forint, az OTP is jó eséllyel korrigálhatja a tegnapi esést.

Brüsszellel megy a színjáték, de feltűnő, hogy egyik fél sem ideges és kapkodó. Mindenki mutogatja az otthoniaknak, hogy milyen tökös legény, de a háttérben már megköttetett az alku, legalább is szerintem.

humor de nem is annyira vicces:-)

#487422 Rozsdáskilincs

A halász hazatér fatörzsből vájt csónakján a napi halászatból és találkozik egy külföldi piackutató szakemberrel, aki ebben a fejlődő országban dolgozik. A piackutató azt kérdezi a halásztól, hogy miért jött haza olyan korán. A halász azt feleli, hogy tovább is maradhatott volna, de elég halat fogott ahhoz, hogy gondoskodjon a családjáról.

- Mivel tölti az idejét? - kérdezi a szakember.

- Hát, például halászgatok. Játszom a gyerekeimmel. Amikor nagy a forróság, lepihenünk. Este együtt vacsorázunk. Összejövünk a barátainkkal és zenélünk egy kicsit - feleli a halász. A piackutató itt közbevág, és ezt mondja:

- Nézze, nekem egyetemi diplomám van, és tanultam ezekről a dolgokról. Segíteni akarok magának. Hosszabb ideig kellene halásznia. Akkor több pénzt keresne, és hamarosan egy nagyobb csónakot tudna vásárolni ennél a kis kivájt fatörzsnél.

Nagyobb csónakkal még több pénzt tudna keresni, és nem kellene hozzá sok idő, máris szert tudna tenni egy több csónakból álló halászflottára.

- És azután? - kérdezi a halász.

- Azután ahelyett, hogy viszonteladón keresztül árulná a halait, közvetlenül a gyárnak tudná eladni, amit fogott, vagy beindíthatna egy saját halfeldolgozó üzemet. Akkor el tudna menni ebből a porfészekből Párizsba vagy New Yorkba, és onnan irányíthatná a vállalkozást. Még azt is fontolóra vehetné, hogy bevezesse a tőzsdére az üzletet, és akkor már milliókat kereshetne.

- Mennyi idő alatt tudnám ezt elérni? - érdeklődik a halász.

- Úgy 15-20 év alatt - válaszolja a piackutató.

- És azután? - folytatja a kérdezősködést a halász.

- Ekkor kezd érdekessé válni az élet - magyarázza a szakember. - Nyugdíjba vonulhatna. Otthagyhatná a városi rohanó életformát, és egy távoleső faluba költözhetne.

- És azután mi lenne? - kérdezi a halász.

- Akkor volna ideje halászgatni, játszani a gyermekeivel, a nagy forróság idején lepihenni, együtt vacsorázni a családjával és összejönni a barátaival zenélgetni kicsit...

Re: Felcsuti: stagnálás és hitelszűke várható

#487375 taresz Előzmény: #487373

Értem mire gondolt.:)

A topikjában már el is helyezte a linket.

Re: Felcsuti: stagnálás és hitelszűke várható

#487373 Arsene Lupin Előzmény: #487371

Nagyon meg fogják gondolni a bankok, hogy kinek, mennyit és milyen biztosítékok mellett hiteleznek.

Felcsuti: stagnálás és hitelszűke várható

#487370 Arsene Lupin

http://www.portfolio.hu/gazdasag/felcsuti_stagnalas_es_hitelszuke_varhato.163976.html

"A volt bankár szerint nagy a veszélye annak, hogy Kelet-Európába nem jut elegendő bankhitel, s ebben az esetben, amikor a tőkeallokációról, a tevékenység bővítéséről döntenek a bankok, Magyarország - a növekedési kilátások, a bankadó mértéke, a gazdaságpolitika imázsa, a Brüsszellel való viszony miatt - az utolsók egyike lesz a sorban. Ezért inkább hitelszűkére, drága és nehezen megszerezhető hitelekre kell felkészülni Magyarországon - mondta Felcsuti Péter."

A hitelpiramisra alapozott briliáns üzleti modelleknek annyi.

#487183 Rozsdáskilincs Előzmény: #487175

Nem követem a figurát, de általánosan megfigyelhető, ha egy speki befektetései rosszul állnak, a jó modor is tova rebben a pénzével együtt:-) Nyerő ideges spekivel még nem találkoztam:-)

#487175 xmann Előzmény: #487119

Former intoleranciája már régóta minősíthetetlen . Mindenkivel szemben nem csak a héberekkel

#487170 Rozsdáskilincs Előzmény: #487125

No igen. Mig nincs baj addig zsidó sincs, vagy valahogy nem érdekes hogy van. Ha viszont baj van rögtön lesz ok is:-) Én még olyat is hallottam a Malév pénznyelőt is a zsidók döntötték be:-) Eccerüen bámulatos mennyi mindenre odatudnak figyelni ezek a zsidók. Ebből persze azt a következtetést vonom le: a zsidó gyűlölők minden hasonló megnyilvánulásukkal elismerik a zsidók elevenebbek, jobbak náluk. Na ezért biztos kapok:-)

#487125 Fornit Előzmény: #487019

Már 7000 köré is a zsidók nyomták le, mert kihagyták őket az évtized bizniszéből, ha jól emlékszem a beírások esszenciájára :)))

#487119 lagwagoner Előzmény: #487019

"A szokásos szereposztás: nagy pofájú főhülyítő, sokadjára átb*szott kitartó hívők, és lehülyézett kételkedő. Az újdonság a nyílt zsidózás és a szélsőjobbos hangvétel. Nyilván a zsidó mosónők az okai a bedőlt hitelpiramisnak."

MegaLOL :-D

#487053 wizes Előzmény: #487024

Nem is tolerálták, ezres nagyságrendű elbocsátások, sok fiókbezárás, stb.

Ami talán nem is baj, mert 37 bank a francé van itt, ha nincs verseny?

A végtörlesztést is örömmel vették a bankok.

#487025 Arsene Lupin Előzmény: #486964

"Azt nem tudom holnap lesz e, de napokon belül én is várom az attrakciót."

Feltűnően nem kapkod a kerály, ugyanakkor Gyurka is szedálva van. A háttérben már megköttettek az alkuk, színjáték folyik.

Amúgy a kinti indexeken megtörtént szerintem a technikai korrekció, elindulnak újból felfele. Nálunk kissé lassabb emelkedést várok, de felfele megyünk. Az OTP sz*r jelentése lassan beárazódik.

#487024 Arsene Lupin Előzmény: #487018

A "tízszerezéssel", azaz a mértékkel van a baj. Például a lányoknál még elmegy a popsi paskolása és a szalonbünti, de a durva korbácsolást viszonylag kevés tolerálja.

#487019 Arsene Lupin Előzmény: #486964

"Micsoda mulatság van a szomszéd topikban"

A szokásos szereposztás: nagy pofájú főhülyítő, sokadjára átb*szott kitartó hívők, és lehülyézett kételkedő. Az újdonság a nyílt zsidózás és a szélsőjobbos hangvétel. Nyilván a zsidó mosónők az okai a bedőlt hitelpiramisnak.

#487018 wizes Előzmény: #486862

A bankadót Gyurcsány vezette be 2007-ben 25mrd-al, a fidesz csak lekoppintotta és megtízszerezte.

#486964 Rozsdáskilincs Előzmény: #486862

Azt nem tudom holnap lesz e, de napokon belül én is várom az attrakciót.

Micsoda mulatság van a szomszéd topikban, ránéztem a chartjára igy már értem a fokozott hangulatot:-)

#486862 Arsene Lupin Előzmény: #486810

Az a bajom, hogy ezek a gyerekek még nem dolgoztak soha. Nem érzik a pénz súlyát, aránytalan a kockázatvállalásuk.

Chipsadó: Rinyáltak sokan, de aztán a bankadót is sokfelé lekoppintották.

A holnapi nap érdekes lesz. Már unalmas volt a csend körülöttünk.

#486810 Rozsdáskilincs Előzmény: #486306

Gondoskodni kell a kifosztott szerencselovagok után maradt űr betöltéséről:-)

Csak nem ilyen rosszak a tapasztalatai a piacon hogy ennyire félti a kopasztásra jelentkezőket:-)Aranyosak, lelkesek, fiatalok tele tűzzel, egy kettőből kereskedő is lehet az idő múlásával.

Mit szól jobbra lent Chipsadós cikkhez? Viktor király mutatja az utat az egész világnak:-)

Csak gondoltam javítom a keringését:-)