Tegyük fel meg akarja szerezni az állam! De mennyit adna érte!? Nem hiszem h 6-700 HUf nál többet !
még ez is túlzás lenne, jelenleg nem sokat ér a cég, kellenének a kész projektek + valami gyorsaság is!
Ma nagy forgalom volt valaki kiszáll...:S
Tegyük fel meg akarja szerezni az állam! De mennyit adna érte!? Nem hiszem h 6-700 HUf nál többet !
még ez is túlzás lenne, jelenleg nem sokat ér a cég, kellenének a kész projektek + valami gyorsaság is!
Ma nagy forgalom volt valaki kiszáll...:S
Valami itt készül, mert rohadt sok srv-t vettek és nem hinném, hogy csak simán, támasztás céljából. Rába sors még benne lehet.
"A beruházások finanszírozása 70 százalékban euró alapú, amit a társaság fedezeti ügyletekkel biztosít."
ez is egy komoly rizikófaktor, mi van ha nem jön be egy nagyobb projekt!? Valamilyen pénzintézetet nézhetnének partnernek...
"A múlt évi tervekben 12,6 milliárd forint" (ez teljesült a pannunion miatt)
"tisztán energetikai cég az idén 900 millió forint bevétellel számol" (gondolom ebbe már a miskolci bevétel is bele lett kalkulálva ami ugye még mindig bizonytalan mikor lesz kész)
Még mindig nagyon kérdéses a "tisztán energetikai" cég értéke!
Budapest, 2012. január 25., szerda (MTI) - A PannErgy Nyrt., teljesítette 2011. évi üzleti terveit, a geotermikus projektek pedig a terveknek megfelelően haladnak - közölte Gyimóthy Dénes, a PannErgy vezérigazgatója szerdán a Budapesten tartott sajtóbeszélgetésen.
A múlt évi tervekben 12,6 milliárd forint konszolidált árbevétel, 1,6 milliárd forint kamat-, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereséget (EBITDA) és nulla körüli nettó profit szerepelt. Ugyanakkor a pénzügyi nyereség miatt egymilliárd forintot meghaladó 2011-ben a PannErgy nettó profitja az előzetes adatok szerint. A PannUnion műanyagipari leányvállalat eladásával ugyanis 5 milliárd forintot meghaladó bevétel keletkezett. Ezt a geotermikus projektek finanszírozására használja fel a társaság.
Gyimóthy Dénes elmondta azt is, hogy az Európai Beruházási Banktól kapott 100 millió eurós hitelkeretből az idén hívnak le először, 10 millió euró összegben. A beruházások finanszírozása 70 százalékban euró alapú, amit a társaság fedezeti ügyletekkel biztosít.
A PannUnion értékesítésével már tisztán energetikai cég az idén 900 millió forint bevétellel számol, de eredményterveket a társaság nem közölt.
ennyire nem követem, csak furcsa volt ez a magas forgalom. Az viszont már nekem természetes, hogy srv van mindennap. :)
akkor ez milyen pakk? állami, vagy vmi határidős cucc? vagy ne kérdezzek, és keressem vissza? :)))
Ha ránézel a grafikonra kitűnhet, hogy forgalom alapján decemberben is hó közepén volt egy átkötés... most 20-ra esett, dec-ben 16-ra.
Semmi ok nincs felfüggeszteni, de kell a speki sztori, szal hadd szóljon :D
az vicces lenne, ha hétfőn felfüggesztenék.... :)
szép pakk cserélt gazdát.... 2x 400k.... vagy csak átkötötték?
Kíváncsi leszek, zárás után jön-e majd hír, nekem nagyon gyanús.
Én csak ezt a hírt láttam, de erre esni kellene: :-)
A harmadik negyedévtől a PannErgy fűt a miskolci Avas lakótelepen
A "fészekrakó programosok" egy kurwa fillért nem fognak fizetni a szolgáltatásért:))
Hír is van az emelkedéshez... (hírre eladni:D)
2012. jan. 20. 12:10
Egyéb tájékoztatás
Együttműködési megállapodás a miskolci geotermikus energia további hasznosítására
http://bet.hu/topmenu/kibocsatok/kibocsatoi_hirek/109626436.html
Gyanús nekem Erzsike... Olyan érzésem van, mint amikor a Rába ment a vételi ajánlat előtti pénteken.
http://bet.hu/newkibdata/109625542/PER120119ER01H.pdf
2.750.703 ---> 3.103.710 db (14.74%)
353.007 db srv eddig.
Abból, amiből 70 milliárdot adott az MTVA-nak, 14-et Mr. 20% városának új stadionjára, 20-at a Fradinak, 35-öt az NMHH-nak, stb. Bőven lenne itt lóvé, ha nem hülyeségekre herdálnák el.
Miből tudná most az állam megvenni a céget? Most kb fél évig az ÁJEMEF el lesznek elfoglalva...
Az látszódik bárki száll ki 600 körül csinálja, a cég pedig támasztja az árfolyamot, ha nem tenné már rég a béka segge alatt lenne! Valami csak kisül majd:D (jobb lenne már a projektekről értekezni, ha végre elkészülnének)
Szvsz addig, amivel meglehet a kényelmes többség (más nagyobb pakkokkal együtt), nem az állam adja, hanem valaki más száll ki.
Csak az a baj, hogy ahogy telnek a napok itt 610 körül, egyre jobban jön le a 180 napos (most 658). Amikor belevettem Rába sorsra spekizve tavaly, miután gyanús lett az ész nélküli srv, még 700 felett volt. Egyre kisebb az a pont, amit meg lehetne fogni, ha jönne egy nyilvános ajánlat. Aztán, hogy végül jönni fog-e vagy sem, majd meglátjuk.
meddig veszik vajon??
nemsokára 15%-nál lesznek...
venni kéne nekem is???