Regisztráció Elfelejtett jelszó

Certifikát

Már több, mint két hónap…

#488456 Tgabor

Már több, mint két hónapja nem született hozzászólás a témában, de azért remélem, hogy idetalál még valaki. Több hónap tájékozódás után most kezdeném el a tőzsdézést, és a BÉT-en kereskedett certifikátok különösen felkeltették az érdeklődésemet. A részvényeknél jóval nagyobb nyereséget tudnak felmutatni a historikus adatok alapján- igaz, nagyobb veszteséget is. A kérdésem az lenne, hogy megéri-e certikkel pár tízezer forintos tételekben kereskedni, illetve, hogy inkább az indikátorokat, vagy az aktuális piaci híreket/eseményeket célszerű figyelembe venni egy vásárlási döntés meghozatalánál? Ki melyik certifikátokat részesíti előnyben (DAX, hazai részvények, devizakeresztek, olaj, arany,esetleg ezüst)?

A válaszokat előre is köszönöm!

Re: nincs cím

#462128 lackok Előzmény: #462104

akkor rossz a definíció ezek szerint....több certinek is ugyanaz a likvid dax a mögöttes terméke. az hogy pont melyik certit veszik jobban csak a kiütési szintjétől függ (ez a STOP). a forgalma ugyanabba a mögöttes termékbe irányul....

#462104 holnor Előzmény: #462095

a lenti meghatározás szerint likvid az a papír, naptári aminek a legutóbbi negyedévben mért napi átlagos forgalma meghaladja a százmillió forintot. a definíció nm számol a könyv mélységével, a spreadekkel, stb, csak a forgalom számít.

#462095 lackok Előzmény: #461944

Mitől likvidebb az egyik certifikát a másiknál, amikor a likviditást pont a kibocsájtó bank hivatott biztosítani, ráadásul megfelelve a mögöttes termék árfolyamának??

Ami persze korántsem így megy ezt tudjuk.

Budapesti Értéktőzsde a…

#461944 Fornit

Budapesti Értéktőzsde a negyedik negyedéves forgalmi adatok alapján a MOL, az OTP, az MTelekom, a Richter és az Egis papírjait találta megfelelően likvidnek, valamint először bekerült egy certifikát is a leglikvidebb eszközök közé, az Erste DAX Turbo Long 27 nevű termék.

A Tőkepiaci törvény alapján kizárólag a likvid papírok listáján szereplő értékpapírok súlya kerülhet a befektetési alapok portfóliójában 10 százaléka fölé és emelkedhet egészen 15 százalékig

http://www.portfolio.hu/vallalatok/egy_certifikat_is_bekerult_a_bet_likvid_papirjai_koze.160802.html

Arról nem találtam infor…

#460919 Hozamhalmozó

Arról nem találtam információt, hogy már ma délután sem lesz árjegyző. Tudom, Dax már bezárt, ezért van, de így ez bizony nagyon kaszinó...

Re: Észrevétel

#460581 Amatoregy Előzmény: #460580

persze. Mostantól kezdve kezd figyelgetni a certi kiütési szinteket. Az alaptermékbe ott érdemes belevenni vagy beleadni ahol a kiütési szint van. 1 hét alatt mindig nyerő lesz...

#460574 Amatoregy Előzmény: #460569

- egy előadást hallgattam anno. A német piacon a certik kiütése komoly technikai szintekhez kapcsolódik szerintük.

- azt már megfigyeltem, hogy ez a magyar (erste) certikre is igaz

- mire lesz helyette új, már nem érdemes beszállni

#460569 Hozamhalmozó Előzmény: #458766

A leírtakkal mélyen egyetértek, mindössze annyival egészíteném még ki, hogy a termékek kiírója sohasem gondoskodik ama tényről, hogyha egy certi eléri a kiütési árat, lehessen más kiütési árú termékkel kereskedni. Legfrissebb példa erre a földgáz, tegnap a magyar piac zárása után érte el az ominózus árszintet, jelenleg nincs long erre az instrumentumra. Árgus szemmel figyelem, vajon mikor lesz...

#460119 Kezdolap Előzmény: #460094

dax-ban egy kicsit jobb a helyzet, de persze a nyitvatartási idő ott is korlátos...

#460094 Fornit Előzmény: #458766

kb 2 hete figyelgetem őket, tényleg durva spreadek vannak, van úgy hogy 10%.

Venni /eladni meg jobbára csak az árjegyzőtől/nek lehet.

Észrevétel

#458766 Borska

Sziasztok!

Engedjetek meg egy észrevételt,mivel magam is foglalkoztam certikkel ,ezért tapasztalatból mondom,magyar piacon nincs értelme evvel kereskedni,sajnos. Az árjegyzők olyan speddel dolgoznak hogy értelmetlen venni adni,ha belépsz a könyvbe köztes ügyletként akkor meg vagy összejön vagy nem,nem beszlve a magyar piac zárása utáni mozgásokról,résekről ,aki certikkel,mögöttes termékekkel,legyen az olaj ,arany, valuta,index szeretne foglalkozni jobban jár ha keres egy FX-es plattformot,és ott kereskedik,kihasználva a felkínált összes pluszt,mint TA elemző felület,tőkeáttétel választás ( a legfontosabb!!!), nem kell lot-os nagyságrenben gondolkodni,valutáknál létezik a mini illetve a mikro lot.

Csupán észrevétel volt a részemről.

Sok sikert mindenkinek

certifikát deviza alapon

#458757 TrendMan

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kivánok minden Kedves certifikát vásárlónak!

A Kedvetleneknek pedig jó Kedvet a következő évben:-)

A következő kérdéseben szeretnék információt kérni:

Tudok-e idehaza bármely banknál olyan deviza számlát nyitni, ahonnan közvetlenül certifikát vásárlás lehetséges?

Esetleg olyan USD számlát, amelyen keresztül kedvező jutalékkal tudok certifikátokat venni?

Vagy ehhez már át kell mennem az országhatáron a sógorokhoz?

Ott is kérdés, hogy lehetséges a kereskedés USD alapon?

Köszönöm szépen!