ebben nem vagyok annyire járatos, de legutóbbi(kb 1 éves) tudomásom alapján ,ha megszakítás nélküli akkor igen.
ebben nem vagyok annyire járatos, de legutóbbi(kb 1 éves) tudomásom alapján ,ha megszakítás nélküli akkor igen.
ingatlan elbirtoklás pedig 15 év?
egy könyvelő simán meg kell hogy mondja. az üzlet 15 év után adómentes, az értékét 5 év után évi 10%-al csökkentheted....
értem,köszi,
mi a szösz,ezt nem tudtam,ez vmi új dolog,vagy eddig cseh 2-őt néztem és rég óta igy van?:)már a lakoingatlan 5 év utáni adomentessége..
az általad vázolt problémát ezek tudatában még úgy sem tudnám tisztán látni:)
Lakásnál, háznál 5 év, teleknél 10 év után adómentes.
Üzlet ha jól tudom, 10 év, de amit kérdeztem, az nem tiszta.
ha vkinek 10 évig egy huzóra a tulajdonában van a lakása és eladja,nem kell adoznia utána??
ez házra pl. tanyára mindenre érvényes?már lakóingatlanra gondolok.
ezt nem tudtam.
én mindig azt hittem,hogy eladom a kéglit és ha 5 éven belül nem veszek másikat,akkor ca.20%adó...nyekk:)
Hátha tudja valaki.
Lakas több mint 10 éve tulajdon.
Ha így adná el a tulaj, akkor ugye adómentes volna..
De szeretné üzletté átminősíttetni, és úgy eladni.
Így is adómentes lesz eladáskor,
köszi.
hihető..
nem adok 5 évet, és nem lesz olyan szegmens, amiben ne lennének nagyon benne....
igen tulajdonképpen a volt ruhaiparban dolgozók és vállalkozók tudják legjobban felmérni,mennyire vannak jelen...
egy nagy ruhás ismerősöm rengeteget mesélt róluk..
de én világéletben olyan szegmensben mozogtam,ahol még nem voltak jelen....olyan szinten..
Pedig az egész országot ellepték, mint a sáskák, ami nem is lenne baj, ha nem tényleg sáska módjára tarolnának le mindent, szinte...és valami haszna is lenne belőle az országnak...
A józsi, a saját elosztójuk lett, kínai szolgál ki kínait..
Ha kimész látni fogod, de nem a piacon, a volt ganz területén..
ami érdekes,hogy vidéken szinte nem is látni kinait,szinte mindenki budapesten van.(boltok persze mindenhol jelen vannak)
ugyan 2004-ben az ő hibájából csattantam 1-el autoval vidéken-magyar felesége volt-jól lecseszte az asszonyt,pedig ő vezetett.:)
Erre van egy elméletem, amit a találkozón el is mondtam.
Szerintem, kína, elhajtotta, ill lehetőséget adott az ott élő embereknek, hogy menjenek el az országból, segítette őket, termékekkel, hitellel..
Magyarul elküldte őket gazdagodni...
Majd amikorra megszedték magukat, tehát jó anyagi helyzetbe kerültek, akkor hazahívja őket, hogy ott vállalkozzanak, ott költsék a külhonban megkeresett pénzüket....
nájjloon zacsiban teszik az asztalra a píízt...
ma volt egy ingatlanműsor a tv-ben..vhol..
azt mondja az egyik ügynök,hogy Budán szinte csak és kizárólag 200misi feletti villák vevői,kinaiak,
nagyon jó vevők,másra jelenleg szinte számitani sem lehet ebben a kategoriában.
Gyermely HÉSz. és övezeti terv ügyben kérnék segítséget, elérhetőséget.