Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#454985 Sumerologo Előzmény: #454980

Az a baj, hogy nudli 200 db-bal le lehetne küldeni 5000-ig.

Az a baj, hogy nincs vételi erő sem. Ezt "nyafogom" hónapok óta.

Az a baj, hogy nincs publikusan megoldva a finanszírozás!

#454984 Arsene Lupin Előzmény: #454973

"Sztem meg bárki képes hasonló energiamegtakarító projektekre, és bárki rácuppanhat a témára, tehát igenis a legnagyobb veszély a konkurencia."

Rendben, igaza van. Bár az E-Star esetleges bedőlése esetén a források igen óvatosak lesznek.

#454983 exmnbs1 Előzmény: #454948

FSLR-t még genya solar időkben követtem

FSLR már kb 2009-ben vesztett német szubvenció csökkenés miatt, még Kína államilag támogatni kezdte a solar cégeit, igaz akkoriban FSLR hatékonyabb volt, dugig cashhel

#454978 panpeter Előzmény: #454974

Volt egy időszak az életemben amikor az ilyesmi nem számított - buli volt az élet. Amit kerestem (nem keveset), elszórtam, pedig rendesen megdolgoztam érte. Azóta megkomolyodtam (eltelt jó pár év, család stb.), de egy percét sem sajnálom. Micsoda bulik voltak:)

#454975 matgab Előzmény: #454974

On topic:

A legnagyobb kockázatot a céggel kapcsolatban a kamatpályák emelkedése jelenti a számomra.

Mert ugye minnél magasabb a cég által fizetendő kamatok annál kisebb a margin, magasfix költségek esetén az pedig semmi jót nem eredményez... Az árbevételben -mivel az politikailag érzékeny terület,nehéz lesz a piaci folyamatokat érvényesíteni.

#454974 matgab Előzmény: #454949

panpeter:

Akkor te nem speki, nem hülye, hanem arc vagy! A rulett az tökéletesen leképezi magát az életet! Eleve szar esélyekkel indul az ember, minél hosszabban nyomod, annál valószínűbb, hogy xar lesz a vége, és még amikor azt hiszed, hogy ennél már nem lehet rosszabb, akkor a kerék bizonyítja, hogy tévedtél. Ráadásul ismered az elméleti esélyeidet, és még annyi sem jön össze.

:-)

Rivotril:

Duplarivo... Ez is tetszik. Az Estar árfolyamának kulcsszintjei: Rivo, duplarivo, triplarivo, quattrorivo, és a végleges elaltatás... :-)

#454973 rbbj11 Előzmény: #454969

Sztem meg bárki képes hasonló energiamegtakarító projektekre, és bárki rácuppanhat a témára, tehát igenis a legnagyobb veszély a konkurencia. És simán elképzelhető, hogy a jövőbeli konkurens olcsóbb forrásokkal fog rendelkezni, akár felhalmozott saját kp állományát fordítja erre míg e-star bizonyos ár alá nem mehet, épp a hitelek kamatai miatt.

De részemről a vita lezárva, mert úgyis meddő lesz, mert minden fan rámtámad, nekem meg semmi hasznom az elképzelésem védelméből.

#454972 rbbj11 Előzmény: #454965

nem, egyáltalán nem érdekel.

Nekem annyi elég, hogy az itteni know-how értéke és az fslr-é föld és ég. Nem véletlen a fordított sorrend.

#454970 Lxrose Előzmény: #454962

Itt ugyebár nem arról van szó, hogy a kínaiak otthon legyártanak olcsón egy csomó vackot és eladják itt olcsón, de nekik még jó haszonnal, hanem nekik is az itteni feltételek mellett kell egy csomó mindent megcsinálni. Egyes eszközöket hozhatnak saját otthoni gyártásból, ha úgy jobban megéri, de ez az ipar akkor sem a tömeggyártás mintapéldája, itt okos mérnökök, szakmunkások kellenek, akiket nem lehet tömegével otthonról idehozni, nincs is szükség rá, nem tipikus szalagmunka.

#454969 Arsene Lupin Előzmény: #454958

AZ FSLR és az E-Star teljesen más tészta.

Az FSLR egy remek mérnöki innováción alapul, amit egyszerűen lekoppintott az olcsóbb konkurencia.

Az E-Star a hitelből terjeszkedés üzleti modelljére épül. Ez már sokaknak bejött a történelemben, a Csányi birodalom is így jött lére. Meg is ingott rendesen 2008-ban, a potenciális hullarablók már nézegették is maguknak a birodalom egyes darabjait. A kérdés, hogy az E-Star van-e annyira szilárd, hogy ne omoljon össze hasonló helyzetben. Nekem vannak kétségeim. Konkurencia nem lesz, hullarabló viszont mindig akad.

#454965 Lxrose Előzmény: #454958

A jövője lehet, hogy ez lesz, de valószínűtlen, hogy ezen az árfolyamon. Kell ecseteljem a First Solar és az E-Star közötti különbségeket?

#454964 rbbj11 Előzmény: #454962

ugord sztem a hsz-eimet. Számodra ez úgy is bombabiztos cég, ami semmiképp nem sülhet fel. Ignorálj bármilyen negatív scenáriót.

Azért mélyebben átgondolhatnád, h. mennyi az esélye, h. megtaláltad az egész tőzsdei világban a bölcsek kövét kis hazánkban, amire jogos lenne az ilyen hozzáállás, h. eddig minden felvetett rizikóveszély szerinted nem is létezik.

#454962 Muskatli Előzmény: #454958

óriási tévedésben vagy!!!! itt fix 25-49 éves szerződések vannak. hiába jön olcsóbb konkurens, ezek a szerződések megvannak és meglesznek.... max. a növekedésre lehetNE hatással.. de ha lehetne olcsóbban is csinálni, ők is képesek lesznek rá... miért ne lennének?

megint nem találtad el... tényleg olvass utána a cégnek

#454958 rbbj11 Előzmény: #454952

egyébként fslr nagyon tanulságos lehet az ittenieknek: ugyanis pontosan u.ez lehet az e-star jövője, ha feltűnik egy olcsóbb konkurens.

#454952 rbbj11 Előzmény: #454948

biztos, hogy nem megy a korábbi magaslatokba, max. target 95 volt. De ezek után vágom a targetet, ahogy a cég is vágta az előrejelzéseit. Ezt kell bármilyen balul elsült traddel csinálni: lemondani a korábbi célról, és vágni a várakozásokat, h. maradjon esély a kiszállóra.

#454950 Sumerologo Előzmény: #454945

Én meg lehet, hogy folytatom az OTP-re való cserét. Tegnap kezdtem el. Egyelőre nem sokat váltottam át. De kezd nagyon tele lenni a.......búrám kedvenc papírunkkal.

#454949 panpeter Előzmény: #454948

Egyszer egy óra alatt 1 millió 100%-át buktam el rouletten. Akkor én qrva nagy speki vagyok:) Vagy hülye.