Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: nincs cím

#454247 Arsene Lupin Előzmény: #454240

"Enélkül nem hinném, hogy csak úgy lett volna hitel, tőkeemelés, kötvény."

A probléma az, hogy ezek a források kimerülni látszanak. Aztán elindulhat egy dominó effektus.

Nekem a két új díszpinty beszerzése és az image-építés előremenekülésnek tűnik, ami vagy bejön vagy nem.

Azt már meg sem említem, hogy túl sok a közgazdász a cég honlapján és kevés a mérnök.

#454240 Lxrose Előzmény: #454220

Bizonyára azon is dolgoznak, szerintem a 2 dolog megfér egymás mellett, sőt az is lehet, hogy ez is egy eleme annak. Enélkül nem hinném, hogy csak úgy lett volna hitel, tőkeemelés, kötvény. Persze az sem mindegy, hogy például a visszacsatlakozási kockázat miatt bevetett marketing mennyi fizető ügyfelet hozott, vagy tartott meg.

Szerinted 2 vagy több dolgot nem lehet párhuzamosan csinálni? Aligha, te pl. hány topikban vagy folyamatosan jelen?

#454220 Arsene Lupin Előzmény: #454218

"Mi is tudjuk már hónapok óta, hogy mi az ötéves tervük, meg azt is, hogy ezeknek a megvalósulása kockázatokkal jár"

Akkor a kockázatkezelésen kellene dolgozni és nem az image-építésen.

#454218 Lxrose Előzmény: #454211

Nagyjából biztosan sejtette, de semmiképp sem tudta. Mi is tudjuk már hónapok óta, hogy mi az ötéves tervük, meg azt is, hogy ezeknek a megvalósulása kockázatokkal jár, akkor most mennyinél kellene vegyünk fundás alapon? Nem lehet, hogy a kockázatok kiárazódásával párhuzamosan lehet befektetni újabb pénzeket akkor is, ha a részvény folyamatosan emelkedik? Esetleg a menet közben befektethető újabb tőkét folyamatosan idehozni?

Re: hinnye no!

#454214 Lxrose Előzmény: #454206

Hogy valami vitára érdemes témát is feldobjak: napok óta gyenge a forgalom, de az állam már megmutatta magát pl. a Mtelekomban. Számít valaki arra, hogy még ebben az évben értékesítenek ebből a részvényből is, vagy egyáltalán, hogy van még nekik? Esetleg van -e értelme egyáltalán arról beszélgetni, hogy piacon akarnának eladni ? Az utolsó kérdésre nekem nincs a válaszom.

#454211 Arsene Lupin Előzmény: #454190

"Persze, mert Soós Csaba is tudta már 2007-ben, hogy 2011-ben hány romániai és lengyel projektje lesz a cégnek és ezek mennyi profitot fognak hozni évente."

Ha nagyjából sem tudta, akkor nem volt alapos üzleti terve. Ha pedig a források biztosítása nélkül kezdett túl sok projektbe, az hazardírozás.

#454205 Lxrose Előzmény: #454200

Ez én kommentemre nincs válaszod? Vagy csak a viszontmagázó sértegetések és egyéb huncutságok érdekelnek? Na én egy ilyen fórumon senkivel nem fogok magázódni, de ha ez az oka, nem is strapálom magam. Csak furcsa, mert eddig voltak válaszok, csak pont arra nem. Bár lehet, hogy volt más olyan kérdés is, amelyre már nem lehetett elegánsnak tünő és korrekt választ adni, csak elsiklottam felette.

#454199 rbbj11 Előzmény: #454192

valóban sokféle módon lehet a (tőzsdei) sikerességet definiálni.

Így már értem, mit értettél alatta.

Nekem más a fontos: legnagyobb részvényesi értéknövekedés. Azért ebben sem áll rosszul, elismerem.

Mondjuk a jövőbeli siker viszont már vitathatatlanul jóslás kategória.

#454197 Formerplayer Előzmény: #454194

Ha nem egy görbeorrú, bosszú népe tagja mondaná, még szomorkodnék is...Így csak mosolygok....:-)

#454194 Arsene Lupin Előzmény: #454187

"Tudja azért csinálom, ami magának soha ne fog a fejében megfordulni: hogy másokon segítsek."

Feltámadt Teréz Anya!

"A bennfentességet megint csak maga állítja és ebből von le következtetéseket"

Nem én nyomtam a dumát az elfelejtett interjúról, a hóágyúzásról és a mosolygó adminisztrátorokról. Most akkor hogyan volt? Csak nem kamuzott?

#454192 Formerplayer Előzmény: #454180

Pontosítok:jelenlegi és közeljövőbeli....

Egyébként mutass még egyet az elmúlt 5 évből, aki egy és ugyanazon az évben ilyen volumenben csinált SPO-t és kötvénykibocsátást?

Mi ez, ha nem a siker definíciója? Arra használni a tőzsdét, ami a feladata és úgy, ahogy ezt a többiek közel-távol sem?

#454191 vincentlauria Előzmény: #454181

Mert segíteni akar például. Több fórumtársnak velem együtt fontos, talán megnyugtató is főleg ezekben a vérzivataros időkben. Ez nyilván érthetetlen és gyanús viselkedési forma a magafajtának.

#454190 Lxrose Előzmény: #454184

Persze, mert Soós Csaba is tudta már 2007-ben, hogy 2011-ben hány romániai és lengyel projektje lesz a cégnek és ezek mennyi profitot fognak hozni évente.

#454187 Formerplayer Előzmény: #454181

Tudja azért csinálom, ami magának soha ne fog a fejében megfordulni: hogy másokon segítsek.

Az, hogy egy befektetés nem ugrás a sötétbe, hogy tényleges munka,kétségek, döntési helyzetek és döntések befolyásolják egy részvény mögött lévő cég életét, sorsát. És, hogy a részvényár, ami mindenkit a legjobban érdekel ebben, éppen nem fejezi ki a cég értékét, arról nem én tehetek. Csak a csüggedőknek próbálok muníciót adni a kitartáshoz.

És ebben a "munkában" semmi más nem zavar, csak az emberi butaság, s ami még ennél is rosszabb: a rosszindulat, a cinizmus, az "ártó" szellem. Maga ezeknek az esszenciája,természetesen nem egyforma mértékben tartalmazva az alkotó elemeket....Ezért veszekszem magával...

A bennfentességet megint csak maga állítja és ebből von le következtetéseket......De maradjon ez a maga "menekülőpályája", nem bánom...

#454185 Arsene Lupin

Miért van elkeseredve? Most írta a bennfentes, hogy Ön "a tőzsde eddigi, s közeljövőbeni legsikeresebb cégének" a részvényese.