"árfolyamdinamikája alapján"
Nem hiszek az ilyenben. Nem árt ismerni a hátteret.
"Nem fundamentális befektetésnek gondoltam"
Az ilyen egy éjszakás kalandoknál azért nem árt vigyázni.
"árfolyamdinamikája alapján"
Nem hiszek az ilyenben. Nem árt ismerni a hátteret.
"Nem fundamentális befektetésnek gondoltam"
Az ilyen egy éjszakás kalandoknál azért nem árt vigyázni.
Tehát pusztán az árfolyamdinamikája alapján pár napos vétel mellett nem tudna állást foglalni? Nem fundamentális befektetésnek gondoltam, csak fenékhalászatnak, akár csak egy napos pozíciónak.
Megnéztem a a cég honlapját:
Én úgy vélem, hogy a tengeri szállítmányozás alapos, bennfentes szintű ismerete nélkül kaszinó egy ilyen papír. Pontosan ismerni kellene a konkurenciát, a szektor kilátásait, ki kinek tartozik, stb.
alulteljesítők fenékhalászata spec. szakértelmet igénylő mesterséges. Örülök, ha vki e kevés képviselőből ezen a fórumon jelen van.
Amennyiben van tapasztalata e spec mesterségben, ránézne erre? http://www.marketwatch.com/investing/stock/SFL
Nagyon szemezek vele, de nekem nem megy túl jól ez a nehéz szakma, de ebben nagyon csábít a hatalmas profitlehetőség, főleg a mai doji elkészülésével.
"Érdeklődve kérdezem, miért épp egy alulteljesítő indexben nyitott longot?"
Mert ma túlszórták, és holnap remélhetően nyereségesen el tudom adni.
az az igazság, h. én lezártam amerikai longomat, így is sok európai long pozícióm maradt, és az am. vezetők jó része sávtetőhöz értek. Persze az indexek mehetnek tovább, ezúttal a vezetők stagnálásával és az agyonütöttek feléledésével.
nagyon elvált a bux jó ideje a nemzetközi trendektől, eléggé a saját útját járja.
Érdeklődve kérdezem, miért épp egy alulteljesítő indexben nyitott longot?
Mivel a nagy leszórásban belevettem a BUX hatiba, én is azt remélem, hogy nem lesz jenki beszakadás.
egyelőre én csak apró profitrealizálást látok hatalmas több napos ralli után
Na, vége a jenki after-partynak, a DJIA 12000 alatt.
Nem néztem ki a Zsoltiból ez a jó bemondást.
Nagyon visszafogottan korrekcióznak odakint. A DAX 6000 és DJIA 12000 szinteket egyelőre tabuként kezelik. Itthon túlszórtak mindent. Vettünk is BUX határidőt, akár már holnapra nyereséges lehet.
.
Jobless Claims
Released on 12/1/2011 8:30:00 AM For wk11/26, 2011
Prior Consensus Consensus Range Actual
New Claims - Level 393 K 391 K 385 K to 405 K 402 K
túl sokan gondolják, h. esés jön, és hogy csak pár napos csoda volt az elmúlt 3 nap száguldása.
Egész média továbbra is a világvégéről cikkez, mindenhol short ajánlások.
A tény: nov-i esések 3 nap alatt majdnem teljesen letörölve, csak ázsia gyenge.
Felfelé várom dec.10-ig mindenképp az indexeket, dec.9-én várható egy tüzijáték, mert tuti vmi szépet akarnak majd mutatni nagy EU összeröffenés után.
ja, és még ez is: http://www.mfor.hu/cikkek/Sikeres_volt_a_spanyol_aukcio.html
A chart alapján nem kizárt, hogy a német matrózok találtak még néhány bontatlan hordó rumot.
Léptek a jegybankok: short-lehetőség
2011. november 30.
Meglepte a piaci szereplőket a FED, mivel a legfontosabb jegybankokkal újrakötötte azokat a megállapodásokat, amelyekkel dollárfinanszírozást biztosít a számukra. Ilyen bejelentést az utóbbi években már többször láthattunk, főleg év végén gyakori, amikor a globális bankházak felkészülnek az év végén esedékes zárásra.
A lépés azért fontos, mivel a pénzügyi rendszerben hetek óta lehetett a dollár oldaláról likviditási problémákról hallani, a mostani lépés viszont rövid távon mindenképpen orvosolja ezt a problémát.
A FED a lépéssel a korábbi jegybanki megállapodásokat kibővítette és olcsóbbá tette, ráadásul új megállapodásokat is tető alá hozott velük. Átmenetileg tehát enyhül a feszültség a jegybankoknál és a globális bankrendszer egészében is, vagyis a kereskedelmi bankok pénzügyi ereje javulhat.
A probléma az, hogy ezeket az összegeket vissza is kell fizetni, tehát a lelkesedés nagyon könnyen lelohadhat. Ezt a nyulat azonban már sokszor elővette a FED, és mindeddig ugyanaz a forgatókönyv valósult meg: a kezdeti pluszok idővel elolvadnak, hiszen hiába a jó hír, arról szokás szerint még nem szól a fáma, hogy milyen problémák vezettek a mostani döntéshez.
Milyen hatással jár ez a döntés?
Természetesen jelentős shortzárási hullámot hozott a bejelentés, amelynek még lehetnek utórengései a következő napokban, de ez nem változtatja meg érdemben a piaci szereplők aggodalmát az eurózóna jövőjét illetően. Pusztán hangulati alapon arra számítunk, hogy a többlet elolvad a következő napokban, amint a befektetők átgondolják a történet mozgatórugóit.
Hogyan lehet profitálni ebből?
Úgy véljük, hogy az eufória a fent említett gondolatmenetnek megfelelően alábbhagy, ezért arra számítunk, hogy a tőzsdeindexek is visszaadnak majd a megszerzett pluszokból. Hangulati és kockázat/hozam arányt figyelembe véve a DAX-indexre vonatkozó shortot ajánlunk, amely az index csökkenéséből profitál.
Az első téteket akár a mostani szinteken (6.060) is meg lehet tenni, nyugodtabbak azonban a 6.174 körüli támaszszinteken történő eladásnál lennénk.
Mi a háttér?
2011. november 30.
Meglepte a piaci szereplőket a FED, mivel a legfontosabb jegybankokkal újrakötötte azokat a megállapodásokat, amelyekkel dollárfinanszírozást biztosít a számukra. Ilyen bejelentést az utóbbi években már többször láthattunk, főleg év végén gyakori, amikor a globális bankházak felkészülnek az év végén esedékes zárásra.
A lépés azért fontos, mivel a pénzügyi rendszerben hetek óta lehetett a dollár oldaláról likviditási problémákról hallani, a mostani lépés viszont rövid távon mindenképpen orvosolja ezt a problémát.
A FED a lépéssel a korábbi jegybanki megállapodásokat kibővítette és olcsóbbá tette, ráadásul új megállapodásokat is tető alá hozott velük. Átmenetileg tehát enyhül a feszültség a jegybankoknál és a globális bankrendszer egészében is, vagyis a kereskedelmi bankok pénzügyi ereje javulhat.
A probléma az, hogy ezeket az összegeket vissza is kell fizetni, tehát a lelkesedés nagyon könnyen lelohadhat. Ezt a nyulat azonban már sokszor elővette a FED, és mindeddig ugyanaz a forgatókönyv valósult meg: a kezdeti pluszok idővel elolvadnak, hiszen hiába a jó hír, arról szokás szerint még nem szól a fáma, hogy milyen problémák vezettek a mostani döntéshez.
Természetesen jelentős shortzárási hullámot hozott a bejelentés, amelynek még lehetnek utórengései a következő napokban, de ez nem változtatja meg érdemben a piaci szereplők aggodalmát az eurózóna jövőjét illetően. Pusztán hangulati alapon arra számítunk, hogy a többlet elolvad a következő napokban, amint a befektetők átgondolják a történet mozgatórugóit.
Úgy véljük, hogy az eufória a fent említett gondolatmenetnek megfelelően alábbhagy, ezért arra számítunk, hogy a tőzsdeindexek is visszaadnak majd a megszerzett pluszokból. Hangulati és kockázat/hozam arányt figyelembe véve a DAX-indexre vonatkozó shortot ajánlunk, amely az index csökkenéséből profitál.
Az első téteket akár a mostani szinteken (6.060) is meg lehet tenni, nyugodtabbak azonban a 6.174 körüli támaszszinteken történő eladásnál lennénk.
Mi a háttér?
2011. november 30.
Mi a háttér?
Kezdenek kijózanodni a német tengerészek a tegnapi grog-party után. Elég nyűgösnek látszanak. Én nem kezdenék kekeckedni velük, amikor meglátják a tegnapi vételeiket.