nekem meg ez inkább azt sugallja, hogy nagyon közel lehet a megállapodás...
persze nyugtával a napot.
nekem meg ez inkább azt sugallja, hogy nagyon közel lehet a megállapodás...
persze nyugtával a napot.
Illúzió?? Kérlek, ne röhögtess már... Illúzió nálam szakmaiságban Vadspekivel van egy szinten... tegnap könnyesre röhögtem magam, annyi hülyeséget írt ide...
Formerrel tegnap részletesen leírtuk miért baromság, de ha Illúzió verziójában hiszel, akkor hajrá, shortold meg!
ha illúzió forgatókönyve jön be akkor sokba fog ez kerülni
Ezek szerint tudod, hogy mennyire előre haladott az ügy. Eddig csak akkor szellőztettek meg dolgokat, ha a végén behúzták...
Ez az EBRD hírt bejelenteni egy kicsit koraszülött dolog volt szerintem...
Nekem határozottan úgy tűnik, hogy az OTP-t nem különösebben hatotta meg, és a helyzet abba az irányba mutat, hogy az EBRD-t sem fogja...
Egyébként köszönjük az infót, mostmár egy jópárszor belinkelted... újdonság varázsa elmúlt.
nem értek vele egyet természetesen de nem tartozik továbbra sem a tárgyhoz megdöbbenve olvastam mikor megtaláltam
Arsene Lupene elmagyarázta múltkor hogy miért is volt hiba részükről
Arról, hogy nem ellenkeztél, hogy Soós véleménye a bankokról (amit már párszor kéjesen bemásoltál) mennyire jogos, vagyis akár egyet is érthetsz vele, de ő szerinted minek írta le, amit gondolt a témáról, ahelyett, hogy alakoskodna.
Talán Soósékénak is alakoskodni kellene, mit számít, mit gondolnak, hazudni kell, akiknek muszáj. Persze aki egyszer érdekből hazudik, abban már senki sem bízik. Nem hiszem, hogy a te példádat kellene követniük.
Igazad van. Eddig értelmesnek és tárgyilagosnak hitt emberekkel próbáltam vitázni, meg néha persze becsusszant egy-egy ellenfricska is az okosak felé, de egyre inkább belátom, hogy csak olyanokkal érdemes vitatkozni, aki kilát a saját fejéből is.
kpállományt megosztanád?
én most azon filózóm, h a tőkeemelés az jó nekünk v sem.
nem mindegy h 10k ról emel tőkát v 15k-ról.
tőkeemeklés után mi várható? hígításnak számít elvileg, kétesélyes a dolog.
ha mondjuk kapnak 50 milliót, milyen 5 számjegynél "éri meg nekik" tőkét emelni szted?
az idén elmaradt román fejlesztések, profit warning után a szellőztetés hidegen hagy
viszont a Q3 kpállományt megnéztem
Összességében szerintem elmondható, hogy az EETEK lenyelése azért nem ment könnyen, sajnos az akvizíciós dinamikája lecsökkent a cégnek. Én az idei évben még vártam egy akvizíciós hírt a Kárpáton túli Romániából, de most már látszik, hogy a meglévő projektekre sem jutott pénz az idén. Hiába, 21 millió eurót csak ki kellett csengetni az EETEK-ért és az átalakítás sem volt ingyen.
Most az EBRD-hitel tető alá hozása a legfontosabb, ami persze szólhat többről is, mint a három romániai projekt finanszírozása. Az újabb romániai terjeszkedés ezért már lehet, hogy csak a választások után fog felpörögni.
A 70-30 nem egy statikus arány, hanem egy cél.
Ha többet vesznek fel, akkor előbb-utóbb majd tőkét is kell emelni.
Ha mondjuk kapnak 50 milliót, szerintem nem lesz probléma egy 5 számjegyű kibocsájtás.....
Ha tartani akarják a 70-30-at, akkor mennyi lehet a max hitel, amit pluszban az EBRD-től felvehetnek?
Szóval a meg nem kapott hitel nem teljesen elég a romániai fejlesztésekre....ez is világos.
Egyébként szerinted az EBRD tárgyalást megszellőztették volna, ha már nem lenne szinte teljesen kész a szerződés?
Na és mekkora lesz?10, 25 vagy esetleg 50 millió Euró?