Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: sáv

#448272 SZETO99 Előzmény: #448271

pár napja még csak viccelődtünk vele, de most már SAJNOS nem tartom kizártnak a 4000-es ár elérését sem...

#448271 hAliG Előzmény: #448269

Hát jah, úgy néz ki, hogy a ~12ezres átlagárúaknak ez igen hosszú befektetés lesz... többek közt nekem is.

#448269 egyetleneim Előzmény: #448252

Átlapozva az angol jelentést annyi látszik, hogy sajnos a q2-ben látható veszélyek és negatív folyamatok erősödtek tovább, és ez sajnos aláássa még a jövő évünket is.

2011. q3-ban gyenge árbevételi sor (még a 2010. q2-nél is gyengébb pedig akkor nem volt EETEK)

2011 q1-q3 árbevétel év/év alapon azért még így is szép növekményt hoz, majd 130%-os a növekedés.

Az árbevételt azonban felzabálják a kiadások (EETEK személyzet), így EBITDA szinten már valamivel elmaradunk az előző év első 9 hónapjától (21 ezer euróval) a két q3 összehasonlítása pedig siralmas (2010q3: 2.394 e euro; 2011q3: 1867 e euro).

Így nem csoda, hogy a 2010 q3-hoz képest (1.436 e euro) a 2011. q3 már veszteséges volt (-2.310 ezer euro) Ezt azt hiszem negatív csúcs a cég életében.

Valamit nagyon elszámolhattak a srácok májusban, mert az idei évre ígért 13,2 millió EBITDA helyett már csak 7 millió eurót mernek ígérni. 2012-re májusban még 20,5 millió eurós EBITDA- írtak, most csak 12,3 milliót. A profitról már szót sem ejtenek, ezek szerint a hitelek tényleg felzabálják a céget.

Szerintem az EETEK mégsem volt akkor fogás, nem csoda, hogy könyv alatti értéken adták. Az idei évben a cég pénztermelő képességét jelentősen rontja. Meg is hirdettek hirtelen egy 3,9 millió eurós kiadáscsökkentési programot, de szerintem az kevés lesz.

nem tudom, engem személy…

#448265 SZETO99

nem tudom, engem személy szerint nem tesz boldoggá ez a jelentés.. kissé sokallom a eetek előkészültek miatt a personnel cost majd 10X-szeresére történő növekedését.. az ereményeket illetően pedig csak azt olvasom ebből az egészből ki, hogy "majd-majd".. a 7.oldalon írtak is érdekesek..

minden esetre kíváncsian várom a hétfőt, hogy merre felé indulunk el.. nem jók a megérzéseim.

#448252 zeeh_ Előzmény: #448239

Igaz, lehetett volna azért még zavarosabbá tenni az egészet. Ezzel az erővel arabul is kirakhatták volna a BÉT-re. :)

#448239 Kiss Zoltán Előzmény: #448211

Angolból csak alapfokú nyelvvizsgám van,most aztán végig szótárazhatom a napot.Még szerencse,

hogy a számok nem rómaiak!

#448212 panpeter Előzmény: #448211

2011. "gyenge", terv szerint 2012. qrva jó lesz áthúzódó projektek és Fejér megyei önkoris adósság állam által való átvállalása miatt. Ha a jövőt áraznák, elindulhatnánk felfelé, mert a 2011-es malőr már remélhetőleg be van. Kellemes hétvégét.

#448211 zeeh_ Előzmény: #448199

No ez tényleg érdekes, hogy nem tették fel magyarul.

Véleményt még nem mondok, mert át kell néznem a gyj-t, majd utána.

#448210 hAliG Előzmény: #448208

Ok, most már leesett. Koppant is egy nagyot :)

Éjfélig vártam ezt a szart, most inkább még alszok kicsit.

#448208 panpeter Előzmény: #448200

Szept. 30. állapot, Utilico novemberben ment 5% felé...

Az OTP refinanszírozási ajánlat nem akármi, enyhítheti a finanszírozási félelmeket.

#448207 Gorcsev Iván Előzmény: #448205

és még valami: az első félévben a nettó profit 7.6M volt, most 5.3M.

a cégérték/goodwill 0,15ről egy negyedév alatt 19Mra nőtt.

Mi az oka ezeknek a változásoknak?

#448205 Gorcsev Iván Előzmény: #448198

Még nem szerepel!

Egyébként miért nem 25-én jött ki a gyj, miért nincs fent sehol magyar nyelven?

A pénzeszközök soron elég markáns csökkenés van, ami nem feltétlenül rossz, de hova került át?

#448199 Előzmény: #448198

Nem hinném.

Az Utilico bevásárolt az E-Starból November 11

A Utilico Emerging Markets 15007 darab E-Star törzsrészvény megvásárlásával 5 százalék feletti részesedést szerzett tegnap a vállalatban. A Utilico a tranzakciót követően 143 007 darab törzsrészvényt birtokol, ami 5,42 százalékos tulajdonhányadnak felel meg.

Az E-Star tegnap bejelentette azt is, hogy 5007 darab saját részvényét értékesítette 5750 forintos darabonkénti átlagár mellett.

Bár a közleményből ez nem derül ki, az E-Star saját részvényeinek vételi oldalán a Utilico állhatott. Tegnap délután két órakor több nagy kötésre is sor került az E-Star piacán, ezek közül az egyik 5007 darabos volt, a másik kettő pedig összesen 10 000 darabos. A tranzakciókra 5750 forintos árfolyamon került sor.

A londoni Utilico idén februárban vásárolt először E-Star részvényeket a 9000 forintos árfolyamok mellett. Akkor 1,46 százalékos részesedést szereztek, és úgy tűnik azóta is folyamatosan növelték a társaságban meglévő tulajdonhányadot.

A Utilico Emerging Markets Limited a Londoni Értéktőzsde AIM szekciójában jegyzett befektetési társaság, amely hosszú távú befektetéseket eszközöl túlnyomórészt az infrastruktúra és közmű szektorban. A társaság Ázsia, Dél-Amerika, Afrika és Európa fejlődő piacain fektet be nagy növekedési potenciállal rendelkező céltársaságokba, a befektetéseinek jelenlegi értéke megközelítőleg 380 millió angol font. (napi.hu)

Amúgy mi ez nagyfokú tisztelett a befektetőkkel szemben, hogy nem tették fel magyarul a gy.j.-t ?!

#448198 hAliG Előzmény: #448192

Utilico adta ész nélkül basszus!

Nézzétek a legvégét, egyből odalapoztam.. a honlapon még 5,4% felett van picivel, itt meg már nem szerepel!?

#448192 Nessuno

Most csak az angol nyelvű változat került fel? Meg még 2 tájékoztató? Ha jól veszem ki, akkor a román projekteket a fűtési szezon előtt nem tudták befejezni? Meg egy OTP hitel is a képbe került? Na lesz mit elemezni a hétvégén...

#448182 rbbj11 Előzmény: #448156

gondolták, már úgyis mindegy, a lényeg, h. meglegyen hétfő nyitás előtt. De az is lehet, nem merik megmutatni ilyen negatív hangulatban, és elnapolják, amíg jobb hangulat lesz a bet-en.

#448156 hAliG Előzmény: #448154

Na úgy látom még mindig semmi.. hát ez van. Humet szokta régen 23:59-re tenni..