Én úgy érzem, ez elég kicsinyes bosszú lenne, szerintem ennél nagyvonalúbb, így meg fog elégedni azzal, ha az egész ország, nemre, fajra, vallásra tekintet nélkül sz*pni fog.
Én úgy érzem, ez elég kicsinyes bosszú lenne, szerintem ennél nagyvonalúbb, így meg fog elégedni azzal, ha az egész ország, nemre, fajra, vallásra tekintet nélkül sz*pni fog.
"na meg Irina vagy ki nem tud majd bemenni a szobájába a sok rózsától, és kap majd valami bazi nagy brillt is :)"
Úgy látom, az élet még nem hozta össze bosszúra éhes nővel. De ha Irina esetleg puhább is lenne, ahhoz ragaszkodni fog, hogy Lajoska s*gge legyen a váza.
"Ha alaposan megvizsgálod azt fogod látni, hogy a wig kb a 2010 májusi szinten van esetleg 5%-al alatta, mi pedig alatta kb 20-25-30%-al a 2010 májusi szintünknek, na ezzel el is mondtam mindent."
Ha jobban belegondolsz, azóta két olyan brutális esemény történt, ami miatt szerintem külön-külön is jogos lett volna egy legalább ekkora esés.
- Az egyik a devizahitelezés betiltása és ezáltal a komolyan megnövekedett nettó forinteladás a devizahitelek törlesztése miatt,
- A másik a manyupok felszámolása, amely ugye ~150-200 milliárd kiesést jelentett a "garantált" tőzsdei vásárlásokban.
Ehhez adódott járulékosan:
- Az, hogy az állam nagy eladóként beszállt az eladási oldalon.
Nem látok ebben semmi különöset, mondhatni, pontosan az látszik, hogy MIÉRT volt TÚLÉRTÉKELT a forint már régesrégóta, illetve miért voltak túlárazva a részvények a többi piachoz képest.
Ha ugyanis ezen tényezőket is figyelembeveszed, akkor szerintem pont az látható, hogy egyrészt éppen reális szintekre kerültünk, másrészt az is, hogy valójában jobban teljesítünk, mint a környező országok.
"Bár ha IMF lennék és a hét elején még anyáznak, a hét közepén pedig elém löknek egy ilyen szöveget, hirtelen zavarba jönnék most mi is van."
Erről nekem két mondás jut eszembe:
"Egy k*rva ne csodálkozon azon, ha megd*gják" és "Pecunia non olet"
Kiseb gondjuk is nagyobb annál, a helyzet hasonló a Lehman bukása utáni amcsi helyzethez, ahol a FED mindenkinek tolta a hitelt aki kért még akkor is ha egy pohár vízben képes lett volna megfojtani a kérőjét. Paradox módon a wsj meg egyéb a Mo összeomlást jövendölő cikkek használtak, mert ott pont a dominó hatástól tartottak ami átterjedhet egész Kelet EU-ra.
Annyiban persze lesz példa h a országmentés egyes intézkedéseit pl végtörlesztés kiterjesztése egyebek el lehet felejeteni...de ez nem is baj hülyeség volt az egész...na meg Irina vagy ki nem tud majd bemenni a szobájába a sok rózsától, és kap majd valami bazi nagy brillt is :)
"A legegyszerűbb azt lenne mondani tévedtünk , drága volt és sokáig tartott , de beláttuk. Ha ezt mondják respekt. Van rá bármennyi pénzem, hogy ezzel szemben vmi akkora orbitális baromságot adnak elő amit röhögés nélkül nem lehet majd kibírni."
Kolléga úr, ennél azért többet várnék tőled, hiszen - már elnézésed kérem - de ez egy orbitális marhaság. Tudod mit írtál le virágnyelven? Hogy böszödi beszédet várnál el a kormánytól, mert azt "értékelik ebben az országban". Tessék mondani, mit tetszett szívni, amikor ezt le tetszett vala írni? :)
Ebben az országban nem lehet igazat mondani, még akkor sem, ha az lenne az egyszerűbb, ebben az országban csak a látszat számít, az, hogy az emberek úgy érezzék, hogy a nagy IMF meghajol a kormány előtt. Ha sikerül, hatalmon maradnak. Ha nem, akkor a nép viszonylag gyorsan fogja felismerni, hogy ugyanaz történik (mily meglepő), mint korábban, csak pepitában, de akkor - ismerve a már már beteges protest vote-ra való hajlamot -, jöhet a Jobbik, és akkor aztán tényleg kaput, mert róluk gondolom még te sem tételezed fel még csak elvben sem azt, hogy ilyen maximális kompromisszumokra lennének képesek.
Szóval, józan ésszel beláthatóan, ne tessék már örülni annak, ha a Fidesz veszít, mert az nem az oszkogató banda visszatérését segítené elő, hanem a szélsőjobbik térnyerését. Ennek pedig hazáját szerető ember egyszerűen nem örülhet.
Persze, szerintem.
Ez csak természetes, hiszen nem akarja, hogy a saját házára is átterjedjen a tűz.
Elvégre, nem elég, hogy eddig is átdobálta a kutyasz*rt, most még a házát is felgyújtja, hogy átterjedjen a tűz az a házára is?
Tartom magam ahhoz, hogy rajtunk fog példát statuálni az IMF.
Igen de ez egy olyan helyzet amikor az ön lakása vagy háza melletti szomszéd háza ég aki amúgy mindig átdobálta önhöz a kutyasz@rt, és mégis ön lesz a legaktívabb a tűzoltásában :)
Ha nem hoztak magukkal, majd kapnak kölcsön Irinától. Egy éve arra vár, hogy mikor suhinthat le vele. Felhívom figyelmét arra is, hogy Teréz Anya nem tartozott az IMF kötelékébe. A gang világában a bűnbocsánat és a bosszú elmaradása a gyengeség jele.
"Szóval, józan ésszel beláthatóan, ne tessék már örülni annak, ha a Fidesz veszít, mert az nem az oszkogató banda visszatérését segítené elő, hanem a szélsőjobbik térnyerését. Ennek pedig hazáját szerető ember egyszerűen nem örülhet."
Gyomorból sosem bírtam ezt a hordószónok kormányt, kész voltam mindig tőlük, de azon okok miatt amiket leírtál, kizárólag eszemre hallgatva kisebbik rosszat választva, akkor már inkább FIDESZ, mint az überpopulista protest tömörülések. Amúgy meg a többi ellenzéki párt is kész katasztrófa. 2 darab MszP, LMP pff......
Nyilván azt nem mondhatják, hogy direkt szubjektívek velünk szemben, de tarthatnak minket a többinél jóval kockázatosabbnak és megbízhatatlannak. Annyi elég is.
"A legegyszerűbb azt lenne mondani tévedtünk , drága volt és sokáig tartott , de beláttuk. Ha ezt mondják respekt. Van rá bármennyi pénzem, hogy ezzel szemben vmi akkora orbitális baromságot adnak elő amit röhögés nélkül nem lehet majd kibírni."
Kolléga úr, ennél azért többet várnék tőled, hiszen - már elnézésed kérem - de ez egy orbitális marhaság. Tudod mit írtál le virágnyelven? Hogy böszödi beszédet várnál el a kormánytól, mert azt "értékelik ebben az országban". Tessék mondani, mit tetszett szívni, amikor ezt le tetszett vala írni? :)
Ebben az országban nem lehet igazat mondani, még akkor sem, ha az lenne az egyszerűbb, ebben az országban csak a látszat számít, az, hogy az emberek úgy érezzék, hogy a nagy IMF meghajol a kormány előtt. Ha sikerül, hatalmon maradnak. Ha nem, akkor a nép viszonylag gyorsan fogja felismerni, hogy ugyanaz történik (mily meglepő), mint korábban, csak pepitában, de akkor - ismerve a már már beteges protest vote-ra való hajlamot -, jöhet a Jobbik, és akkor aztán tényleg kaput, mert róluk gondolom még te sem tételezed fel még csak elvben sem azt, hogy ilyen maximális kompromisszumokra lennének képesek.
Szóval, józan ésszel beláthatóan, ne tessék már örülni annak, ha a Fidesz veszít, mert az nem az oszkogató banda visszatérését segítené elő, hanem a szélsőjobbik térnyerését. Ennek pedig hazáját szerető ember egyszerűen nem örülhet.
Persze, szerintem.
Az IMF-hez fordulás időzítése abból a szempontból ideális h az IMF se hurcolhat a fila táskájában vagy a retiküljében egy nagy lof@szt, mert parázslik mindenhol az avar és elég egy kis nyílt tüz valahol h lángba boruljon az egész. Szal az ö érdekük is h növekedjen a lehető legtöbb helyen a stabilitás. A kerály meg arra gyúrhat h ugye az EP már jóváhagyta h a minősítők az IMF vagy EU együttmúködésben mentett országokat nem minősíthetik...
Konkrétan a kormányra gondoltam.....
"Olaszország már nem minősülne kellően stabil országnak ahhoz, hogy élhessen e lehetőséggel -" -akkor szted mi vagyunk a célország? :)
szerinted ők (kormányunk) hova sorolják magukat?
Vajon mennyire lesz szubjektív az esetleges hitellehívás feltételeinek tekintetében az IMF a sok hülyepicsázás miatt. Félő, hogy drágább lesz ez nekünk mint Bajnaiéknak volt. És nem csak a pénzről (kamat) beszélek :-/
mit tudtak???
"Olaszország már nem minősülne kellően stabil országnak ahhoz, hogy élhessen e lehetőséggel -" -akkor szted mi vagyunk a célország? :)
De felejtsd már el ezt, hogy az imf a gonosz manó, aki csak arra vár, hogy a világ közepét, vagyis M.országot megkaparintsa...igazán nem annyira fontos, h. most mit csinál M.ország. Annak idején, mikor igényeltük az IMF-et, fontos volt, mert még az első problémás ország voltunk.
Azóta Spo., Olo., lassan Fro. van terítéken, és gyakorlatilag mindenki szarik bele, h. bedőlünk vagy nem.
Orbán Viktor: Kölcsönre nincs szükségünk
Szerintem az IMF delegáció hozott magával egy nagy lóf*szt, és kerály nyilatkozata után ki is teszi ma a tárgyalóasztalra.