Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: Tuszok

#445513 madA_ Előzmény: #445509

Beindult a jó öreg csorda szellem. Senki sem akar lemaradni, egymás elől kapják ki sorra a tételeket könyvből. El bírnám viselni hosszabb távon is :)

#445509 SZETO99 Előzmény: #445501

széép szíín az a zöld! :-)) hát ha már a legtöbb részvény megugrott az imf-re, csalodtam volna, ha itt "megint" nem történik semmi, és kicsit sem reagálunk a piacra. Csak le ne húzzák a végére..

#445501 madA_

+4.2%. Bravo.

Napját nem tudom mikor volt itt ilyen utoljára. Végére kis forgalom is érkezett.

#445337 Formerplayer

Már ne haragudj, de te voltál, aki a legtöbb infoval rendelkeztél-rendelkezel itt...volt, hogy napi szinten írtam privátban, igen fontos dolgokról....

Erre szokták mondani, hogy a kisujjadat nyújtod, de egy idő után már a kezed sem elég....Sajnálom, de amit le lehetett írni, el lehetett mondani, az itt ebben a topic-ban elhangzott, az elmúlt 2 hónapban privátban is rengeteg plusz infót kaptál...

Egyelőre több lényegi mondanivalóm nincs, fölöslegesen nem szoktam a szám tépni. Nem a sörözéseimet szoktam itt megbeszélni, de bocs, ha egyszer-egyszer egy könnyedebb téma is becsúszik...

Azzal meg nem tudok mit kezdeni, ha az átlagnál informáltabb vagy, s ez egy 2-300 Ft-os trade-et eredményez....Ez számomra sem igazán motiváló, de gondolom ezt megérted.....

#445320 rbbj11

hasznos azzal a felfogással megközelíteni bármely részvényvételt, amit egyszer Nyilasi leírt a blogján. Ezt most szabadon tömörítve és kiegészítve saját gondolataimmal leírom, mert szerintem lehet belőle gondolatokat meríteni.

Ha vki részvényt vesz, akkor volt pénze, nincs pénze. Fogalma sem lehet, hogy az a pénz valaha visszajön még. Rögtön a vétel pillanatában él a kockázat, mivel nincs pénz, csak egy ígérvény. Ezért a tőzsdekaszinóban a jövőben vagy több pénzt adnak vagy kevesebbet, mint amennyiért megvettük egy játékostól. Az is lehet, hogy egy órával a vételünk után semmit sem adnak érte, egy petákot sem. Mert pl. felfüggesztik vagy épp bezárják a tőzsdét hetekre, mert zavargások törnek ki az országban (ilyen is volt bőven az elmúlt 4 évben, nem egy országban).

Csődvédelembe is vonulhat a cég, ráadásul úgy, hogy felfüggesztik pl. 1 hétre, és mire újra lehet vele kereskedni, alig éri pár százalékát a korábbi értékének a részvény.

Egy csőd vagy akármilyen nagy gebasz esetén az utolsó, aki a koloncból kap, a részvényes. A legutolsó! Előbb a hitelezők, elsősorban a beszállítók, ill. a cég felé számlázók kapnak pénzt, utána a kötvényesek és ha mindenkit kifizettek, és még marad lóvé ill. vagyon, csak azt osztják fel a részvényesek közt.

Bármilyen részvényt bármikor veszünk, ezt kell szem előtt tartani, mint egy kockázati mérleg serpenyőjében.

Nekem volt még a nagy válságban Lehman Brothersem is.

#445301 Sumerologo

Bocs, nem tudtam. Így születnek az összeesküvés elméletek. Önkritikát gyakorolok.

Te is elhiszed a 4000-es szintet?

Esetleg bedobom én is egy részét, hadd menjen...

Tuszok

#445280 Sumerologo

Azért a tuszok még mindig "köztünk" van. Csak most 40 - 50 darabokkal szórakozik.

Re: nincs cím

#445086 Lxrose Előzmény: #445043

Igen, de az már nem befolyásolta az árat, ezért nem említettem. A többivel egyetértek.

#445043 SZETO99 Előzmény: #445008

volt még utána 65, ha jól látom.. dt-sek szerintem. Csak ilyen forgalom mellett nem tudom minek hazardirozni. mert oltári nagyot szakítani nem lehet vele. régebben és is csináltam, mert az rfv-nél a párzázas kilengés kísértésbe ejti az embert, de aztán rövidesen abba is hagytam. holnapra kb 850-re teszem a zárót. :-)) kár hogy a tipp nem fizet, lol. majd meglátjuk!

#445008 Lxrose Előzmény: #444915

Látom, ma is volt tehetség a végére. 52-vel zárt most az alján, előtte megint 200 lett volna az átlag körül. Még mindig van olyan, aki ezekben látja a nagy pénzt ilyen forgalmak mellett?

#444915 SZETO99 Előzmény: #444909

ma lehúzták, holnap meg fel.. de szigorúan 5,8-5,9-ig.. Ez megy napról napra...oszt nem csodálkoznék, ha nap végére visszakötnék a tegnapi záróra.. :-)