Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

RFV

Re: nincs cím

#442128 Pedrito Előzmény: #442125

Igen, tenyleg akciosnak tunik...De nem hittem volna hogy a tegnapi KGY utan visszatoljak. Szerintem megint tamasztjak az 5600-t.

#442125 hAliG Előzmény: #442052

Úgy látom amíg távol voltam, újra lett akciós E-Star! Kár, hogy nincs szabad cash..

#442048 Nessuno Előzmény: #442039

Őrület, hogy a PF hozott egy hírt az E-Starról, aminek nincs negatív kommentje. Sőt, még a tegnapi véleményüket is kiigazították:

"Az OTP már korábban (nyáron) is volt 10% alatt a társaságban, aminek akkor technikai okai voltak. Az Alapkezelő ugyanis részvényeket adott kölcsön, így amikor azokat visszakapta pár hónappal később, a részesedése ismét 10% fölé emelkedett. A mostani bejelentésből (ahogy a júniusiból) sem derül ki, hogy mi az oka a részesedés csökkenésének, akár most is előfordulhat, hogy annak pusztán technikai okai vannak.

Hétfőn ugyanis nagy átkötésekre került sor több részvény piacán, az Adósságkezelő így váltotta át a mögöttes részvényportfólióra a nyugdíjpénztári vagyon átruházásával birtokába került jegyeket. Az E-Star piacán is hasonló átkötéseket lehetett megfigyelni, ez okozhatta az OTP Alapkezelő részesedésének csökkenését."

#442046 egyetleneim Előzmény: #442013

Ok, így értem a dolgot. Az idei q1-ben amúgy már volt kötvényfizetés, mivel minden év februárjában ki kell csengetni az éves hozamot. A cég amúgy már évek óta fizet vissza hiteleket, olyannyira, hogy lassan már le is jár egyik-másik. Ezeket is megtalálod a korábbi jelentésekben.

Ami most nem tetszik az elemzőknek,hogy az EETEK akvi (ami könyv szerinti érték alatt történt) könyvértéken lett beállítva, ami brutál nettó profitot eredményezett a gyj számaiban. Éppen ezért az EBITDA sor most talán fontosabb a gyorsjelentésben mint a nettó profit, de ez a sor nem lett olyan jó a q2-ben.

#442013 Nessuno Előzmény: #442002

Nem arra gondoltam, hogy nem tudjuk meg a bevételi oldalt, hanem, hogy ebből a bevételből a jövőben hogyan tudnak ilyen gazdasági körülmények között érvényesülni. Azaz a hiteleket és a kötvények kamatjait ill. magukat a kötvényeket visszafizetni. Mivel a Q3-ban még nincsen semmi kötvény jellegű kiadás, ezért a Q3-ból ezt nem tudhatjuk meg. Na meg az euró alapú jelentés is még az összehasonlításban nehézkes, érdemben max. az előző negyedévvel lehetséges.

Amire viszont kíváncsi lennék, hogy az EETEK megvásárlása óta az árfolyamesés mögött van-e valamilyen valós ok, amit le lehetne írni a Q3-ban vagy sem. Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy sok mindent nem tudunk meg, főleg azokat a kérdéseket nem fogják megválaszolni, amikre kíváncsiak vagyunk.

#441972 Nessuno Előzmény: #441953

Még mindig ott tartunk, hogy nem a funda érdekes a jelenlegi környezetben. Ha az eurozóna vezetői nem találnak valami végleges megoldást a problémákra, akkor egykönnyen nem lesz itt emelkedés, csak mutyi. És igen, a jelenlegi környezet az E-starnak sem jó, hiszen nem kevés hitele van és a bővülés ill. még a szinten tartáshoz is kellene egy biztos háttér. A kötvényekről ne beszéljünk, hiszen azoknak már megvan a helye és innentől fogva azokat kell majd visszafizetni. Egyre jobban fog érdekelni a Q3, de félek, hogy sok mindent nem tudunk meg belőle. A kiadások mértékét szinte tudjuk, de érdekelne, hogy hogyan alakul a bevételi oldal ehhez képest!

Re: Mai nap

#441918 Lxrose Előzmény: #441898

Minket mindig ütnek. Ha a rossz hírek az EUROzónából jönnek, akkor is a forint gyengül az EURO-hoz képest. Közben meg néhányan azt jósolják, hogy megszünik az Euro.

#441833 Lxrose Előzmény: #441771

Ráadásul nem csak az összdarabszám stimmel, hanem a részek is, vagyis nem lehet véletlen.

#441771 Nessuno Előzmény: #441719

A nyár végén írta az OTP, hogy ismét 10% fölé mentek. Most meg 9% alá és érdekes, hogy pont ez a kb. 1,5%-nyi rv. a difi a tegnapi kötésekben. Nem hiszem el, hogy ekkora parasztok és suttyók ülnek a PFnél, hogy direkt nem veszik ezt észre ill. nem is járnak utána. Ha meg nem akarnak/tudnak utánanézni, akkor meg ne írjanak véleményt! Sőt, ne is írjanak semmit, hiszen amúgy sem szoktak E-Starról jót vagy csak semleges dolgot írni! Szégyen, hogy Mo. "legismertebb" online gazdasági oldala itt tart!