Tévedsz,holnap rosszabb lesz.
arra hoztam, hogy egyetemisták sem jobb elemzők mint a hivatásosak
Kifejezetten jó lesz, ha megint kinyit a tőzsde, mert akkor talán lesz miről beszélni és nem a sz.rpasszirozás megy itt.
Akinek nem inge, ...:-)
Mikor kell az első jelentősebb lejáró kötvényt visszavenni? Szerinted addig megoldódik az esetleges hitel stop?
Hányszor akarod még ezeket a cégeket felhozni példaként?
Azért ne hasonlítsuk már egy magyar vállalat kötvényeit a görög állam kötvényeihez. Egyébként a görög állam azokért a kötvényekért pénzt kapott, amit végül csak részben fizet vissza.
ez volt a legsikeresebb?
http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/kozel_800_millionyi_e-star_kotvenyt_jegyeztek.488067.html
érdekes, én úgy tudtam ennél voltak nagyobb kibocsátások is
pl az utolsó amit az utolsó előttiből megvettek maguknak
Te aztán egy igazán hiteles hírforrás vagy.
Szerintem írd le csupa nagy betűvel, akkor jobb esély van arra, hogy mindenki elhiszi.
A rövid kötvények voltak eddig a legsikeresebbek. Valószínűleg az intézményi befektetők azért rohantak jegyezni, mert féltek, hogy a cég nem fizeti ki a hosszú kötvények kamatait.
Nagy vagy! Eddig jó. Kiváncsi vagyok mi jön még...
a rövid kötvényekhez fűzött magyarázatot olvasd el még egyszer, olyasmi rémlik, hogy a hosszabb kv-k kamatainak finanszírozására is kellett a román ÁFA visszaigénylési processzus nehézkessége miatt
"Ha nem lesz semmilyen hitel, a cég még fejlődhet, maximum jóval lassabban"
Azt nem biztos, hogy megteheti. Az idő nem áll meg a kötvények felett.
anno azok is díjat nyertek, akik a genyára ígértek 8K-t
Sziasztok!
A jelenlegi árfolyam az ország állapotát tükrözi, ami jó lehetőség a beszállóra.
Csak az E-Star - a magyar államtól eltérően - nem deficites. A hitel nem a napi működéshez, hanem a dinamikus fejlődéshez szükséges. Ha nem lesz semmilyen hitel, a cég még fejlődhet, maximum jóval lassabban. Ez a magyar államról megint nem mondható el addig, amíg a költségvetést sufficitessé nem teszik, ám erre a csodára még várni kell. Az árfolyam jelenleg egy bóvlit feltételez, csak nem tudom, hogy az országot, vagy a céget minősítik ezzel. A belinkelt elemzésben a pesszimista változat 8000 feletti árfolyamot írt év végére. Egy-két kockázat már megszünt az ott említettek közül azóta.
Alapos elemzés, de régi. Ha valaki érez magában tehetséget, aktualizálhatná a számokat.
hoppá! és ez a 8000. érvényes (nem kimoderált) hozzászólás. :)
http://www.bet.hu/data/cms158801/SzentirmaiGabor_Corvinus_E_Star_Nyrt_fundamentalis_elemzese.pdf
pepe01 szögelte be a másik topikban. (akit érdekel)