szép a könyv
Futikat nem érdeklik a devizák,mára kötelező a zöld úgy tünik...
igen.
Lehet, hogy nyitó után beállok mindkét oldalra. Valamelyik bejön. :-D
Devizák szépen zúgnak lefelé....
no meglássuk, köszönöm a hasznos leírásokat.
Most nézem, hogy csehek a tegnapi -6%ra korrigáltak -2%. Korrekt....
Igaza van redend barátomnak magához az amihoz, is van olyan scener amit úgy állítasz be ahogy akarsz. Viszon az IB-röl annyit tudni illik számla nyitás 10000 dolcsi. A minimális díj aminek a számlán kell hogy legyen 2000 dollár. A díjak pl S&P futi letét díja nincs 2000.
Lépésköz 0.25 pont egy lépésköz 12,5. Tehát 1 pont 50 dolcsi és a broki díj 2,4 dollár per láb.
Tehát egy lépés köz már nyereséges. Viszont annyit tudni kell hogy az USA-ban egyedi részvényekben, 25000 dollár alatt csak 3 dt indítható hetente ha megszeged 90 napra felfüggesztik a ker jogod. De ez a futikra nem vonatkozik. Tehát kiutalsz 10K 3nap után vissza utalhatsz akár 8K. Én tegnap este kaptam meg a vissza jelzést hogy megjött nekik a zsé. Elméletileg holnaptól aktív a számlám.
Na , akkor ha valamelyikőtöknél ez beválik, átugrok megnézni,, és én is átszállok amcsiba ezt megígérem...csak előbb ki kéne szállni BUX -ból, lehetőleg bukta nélkül :D
Mindent tud, amit beleprogramozol :)
Nem igazán mélyültem bele, de biztos tudsz olyan keresési feltételeket futtatni mint ami finviz.com -on található.
Melyik céget nézted ki? Spekulans az IB-t (Interakive Brokers) ajánlotta, aminek van Amibrókeres kiegészítője, plussz jóval olcsóbbak a brokidíjak is, mint itthon.
nem akarom azokat a nagy gapes cégeket megvenni, de a folyamatos mozgás miatt, mindig lesz 100-500cég amiben fejváll, fülcsésze ék vagy bármilyen alakzat van. Engem több nem érdekel :) Csak a TA, nem szerelmet keresek, pénzt akarok :)
és ez az amibroker dolog működik is ? úgyértem hatékonyan ki tudja szűrni azokat amelyik ki akar törni ? vagy bíztató cég ?
Erre lenne pl. az amibroker, de hogy a magyar piacon nem fogjuk megtanulni a feltételes szűrések használatát, az biztos. :)
vannak jó oldalai is persze...de az nem idegesít hogy minden nap van egy tucat részvény ami 50-70 % ot emelkedik..csak a 8000 ből nem tudod eltalálni hogy melyik ?
De ott viszont nem ugrál át a stop vagy nem kell extra bónuszt adnod a piacnak mert kitépted a könyvet a stoppoddal valamelyik irányba.
Melyik piac nincs manipulálva? Mindenhol vannak benfentesek. Az elemzéseidből már csak azt hiányolom, hogy nem az ő fejükkel gondolkozol. :D
short is. long is...
Henci - USA nem túl veszélyes ? 20 dollár egyik pillanatban, másnap meg 90 cent is lehet :-) ledarál.
szvsz most vagyunk ott, hogy bármi lehet. Kt, TA, HUF és vízkereszt vagy amit akartok.
Fifty-fifty.
visszaszerzek még néhány ftocskát és megyek el a paicról, nyáron már kint kereskedem demoban, emrt ez unalmas, egy manipulált piac sajnot :(( Hati shortot hagyok magam után :))