http://www.szekelyhon.ro/images/editions/454/4549/4549_30573.pdf
Valami rossz hírtől félhet a piac, ami Magyarország kutya rossz teljesítményének szólhat, mert az egész világ szárnyal, mi meg ahhoz képest görcsölünk.
Ezt idézted:
:28 taresz (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @taresz
Nem tudom mennyire mondható hitelesnek, de ezt leltem:
A magánnyugdíjpénztáraktól júniusban az államhoz került:
- MOL 2.13% (összesen mintegy 24% van a Magyar Állam tulajdonában)
- OTP 3.65%
- Richter 4.09% (összesen mintegy 29% van a Magyar Állam tulajdonában)
- Egis 4.92%
- MTelekom 3.29%
- FHB 2.32%
- PannErgy 5.34%
- E-STAR 5.92%
- ANY 11.51%
- Danubius 1.1%
kéthetente felmerül a kérdés, h hány százaléka van az államnak. már igazán megjegyezhetnétek :) v keresés a fórumban.
http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/109/57/#post415207
http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/109/56/#post415683
vmiért nm jön be, úh:
"
5361 2011.08.30 10:19 holnor (Tag) Re: nincs cím Címzett: @Kezdolap
2,85%-uk volt az átadás után. azt nm tudom, h ez a tőkeemelés előtti v utáni állapotra vonatkozik, ettől függően 68-75k darab részvénnyel rendelkezett az állam.
5404 2011.08.31 10:16 holnor (Tag) Re: nincs cím Címzett: @taresz
mielőtt a fals infók elterjednek, még egyszer beírom, h 2,85%-a van (volt) az államnak.
http://www.e-star.hu/docs/i1308220411ingreszesedescsokkeneshun20110615.pdf
egyébként érdemes ránézni a BÉT honlapjára, ott fel vannak tüntetve az 5% feletti tulajok (adott esetben az állam is, ld. pl. Rába)."
A magánnyugdíjpénztárak vélhetően ekkora vagyont tartottak Rába-részvényekben, amelyek a magánnyugdíj-pénztárak beolvasztásával állami kézbe kerültek. A közeljövőben várhatóan folytatódnak a tőzsdei bejelentések a Nyugdíjreform- és Adósságcsökkentő Alap tőzsdei cégekben történő tulajdonszerzéséről. Így az Állami Nyomda, E-Star, Graphisoft Park, illetve a közvetett formában - a befektetési jegyek által - átkerülő részvények esetén az OTP-nél is meghaladhatja az 5 százalékot az alap befolyása - írja a Portfolio.hu.
Ez nyári cikk. Pár napja volt egy grafikon, hogy az állami tulajdonban valami 2.2 % van.
Én csak egy gondolatsoron mentem végig. lehet , nem így van. Nem mellékesen , kit érdekel mit mondott az "ÁLLAM" , másfél éve egy igaz mondatuk nem volt jóformán.
Te tudsz valamit,de nem mered leírni a konkrét neveket....
Egyébként igen valószínű verziót írtál le. Tuszokék pedig végzik az ordert...
Akkor viszont azt is tudod, hogy mikor és mekkora mennyiséggel várják a végét a tényleges, nagy vevők....
Utilico-nak van kisebb pakkja 2% körül, 9000 alatt vették, gondolom most bukóban ülnek ők is. Ha tényleg ők adják, az nem szerencsés.
szerk: már tévedtem a százalékokkal kapcsolatban, ezért most is nézzetek utána annak amit írtam, mert nem vállalok felelősséget érte :)
antiguru, egy aprócska dolog kerülte el a figyelmed az állami részvényekkel kapcsolatos értékesítések terén: Az állam a külföldi részvényeit adja el év végéig... Az E-star pedig a BUX miatt (is) hazainak számít...
Azt sem tudnám elképzelni, hogy az állam ne egyben akarná átadni a pakkját valakinek, hanem 50-100-asával adnák el azt a többtízezer darabos pakkjukat...
Hogy akkor mégis mi a francért eshet annyira mint a hülye? Az OTP %-os arányát legkésőbb a KGY-ig meg fogjuk tudni. Amennyiben nem ő adná ilyen eszetlenül (mert ugye nekik 3000-ről van a pakkjuk), akkor a legvalószínűbb dolog az, hogy egy kisebb (5% alatti) tulaj kezdte el kiszórni. Ez lehet akár egy külföldi alap, ahol pl. az alapkezelő menedzser személye változott meg és az új mgr nem akar ilyen kis pakkal foglalkozni, vagy nem látja benne a fantáziát, vagy egyszerűen megmondták a menedzsernek, hogy ilyen vagy olyan oknál fogva szórja ki (mert kell az alapnak a lóvé, vagy mert koncentrálni akarják a befektetéseiket)...
Szerintem ez a legvalószínűbb verzió.
Ezzel a rohadt nyugdíjpakkal már 1 éve rémisztgetjük egymást. Tavasszal a lengyelek beszállásakor az egyik közleményben kijelentették, hogy a nyugdíjpénztári részvények nagyját új kezekbe juttatták és a kockázat emiatt elenyésző. Akinek van ideje, keresse meg.
Jól megpakolták az eladóit, több, mint 1600 db 6540-6600-ig.
..az is igaz...
Én spec örülnék,ha az állam adná,amennyiben még matolcsy is a gázra lép,akkor mi lesz? 1Ft? :)
Vevői oldal siralmas,eladói szörnyű.... Ha ennyire nem kell senkinek,jövő héten 6k-nál találjuk magunkat...:(
Ahhoz vevő kéne. Ha meg lenne ekkora tételre vevő, az nem feltétlenül rossz jel lenne.
Eleg csúnya a könyv... Lassan lehet indul a borítás, de ne legyen igazam...
Megbízó=állam, megbízott=tuszok..