Sajnálom :-((
én mondtam is hogy miért nem maradsz shortban ?
mindegy....én is sok ilyet követtem már el..majd visszajön
Sajnálom :-((
én mondtam is hogy miért nem maradsz shortban ?
mindegy....én is sok ilyet követtem már el..majd visszajön
Én ilyenkor reggel a tegnapi nyereséget átvezetem a normál számlámra..ahonnan lehet újabb shortokat indítani...
de most már nem adtam rá, mert lehetnek nagy meghúzások fölfelé is...
tehát a meglévő, tegnap még full short pakkom marad továbbra is...
holnapra csak kb. 70-80 % -ban leszek shortban...
csak akkor adok rá ha nagy forgalommal megindul ismét lefele :
- SP futures már reggel nagy minuszban van. és egész európa is.
- Itthon is elindul lefele
ha csak langyos evickélés van, vagy a futuresok pluszban akkor kivárok.
SP ha pluszban lesz reggel akkor semmit se csinálok...esetleg ha lefordul nagyon akkor ráadok..de már csak ilyen 1-1 kontraktusokat...
ma 1 -et adtam rá... hogyha nagyon elindulna fölfele legyen szabad készpénz amiből másnap a számlámat fel tudom tölteni.
meg akarom most már várni ezzel a pakkal a legalját...mert nagy ugrálások lesznek a legalján és ott életveszélyes bármit is indítani....én majd kényelmesen figyelem....és ha fordulás látszik akkor zárom a shortot.
ilyen Follow Through napra számítok majd akkor..mint 2009 -ben... dúrva lesz..és már előre félek hogy észre tudom -e venni időben..nem csak visszateszt ?... ilyen napokon óriási emelkedés van..egész nap 45 fokban emelkedik az index.
1120 snp fibo (50) és szinte ugyanott emelkedő csat alja (hetes)
Máskor is megfigyeltem már, hogy sokszor egy rugóra jár az agyunk. Géniuszok ha találkoznak... Remélem nem tartasz szerénytelennek... :-DDD
Én is ilyet terveztem, de záróban véletlen záródott shortom, amit korábban akartam lezárni,aztán 2993on voltam otpben :)
Grat, Bud! Ben meg bekaphatja, ezennel megfosztom a Helikopter előnévtől. Nem érdemli meg. Nyitás után kénytelen voltam likvidálni a 3800 körültől 3450-ig gyűjtögetett teljes oti pakkomat 3230-on (1K körüli darabszám), mert ez a kretén sárba tiporta a nevét, és nem hajlandó a QE3-ra. Nem lehet itt már senkiben bízni. Mellé Egon sem várja már 6000 fölé még hosszútávon sem. Persze ezt is Viktorra fogta.. :-))) Eztán mindig beírom a poziajimat, hogy okuljatok belőle mind Ti, mind az unokáim, ha egyszer megszaporodom. Tehát: nyitás után 15K hati short 850 körülről, záróban újabb 15K hati short és 400 db oti vétel.
Grat, Bud! Ben meg bekaphatja, ezennel megfosztom a Helikopter előnévtől. Nem érdemli meg. Nyitás után kénytelen voltam likvidálni a 3800 körültől 3450-ig gyűjtögetett teljes oti pakkomat 3230-on (1K körüli darabszám), mert ez a kretén sárba tiporta a nevét, és nem hajlandó a QE3-ra. Nem lehet itt már senkiben bízni. Mellé Egon sem várja már 6000 fölé még hosszútávon sem. Persze ezt is Viktorra fogta.. :-))) Eztán mindig beírom a poziajimat, hogy okuljatok belőle mind Ti, mind az unokáim, ha egyszer megszaporodom. Tehát: nyitás után 15K hati short 850 körülről, záróban újabb 15K hati short és 400 db oti vétel.
rulett volt bejött.. nekem nem volt reális.. a FED beszéd nálam pozitív volt... akár emelkedhetett volna..nem szeretném ne legyen otp-m jöhet egy jelentős bejelentés..
a 2600as vételt kihagyom tán.. de 1250-en venném a mostani pakkom 12x ét..eur-ban takarékoskodtam..
érdekes összefüggés..az államháztartási adatok Ft-ban vannak... simán jöhetnek a számok a leértékelt Ft-on.. az export is jobban fest majd..
Szép kis kassza összejött nekem is a shortokkal, nem is csak a napokba, inkább már az utóbbi hetekbe hónapokba tartom.
Nem vagyok az ugráló típus, és sztm még közel nincs vége az eséseknek.
Pár külföldi figyelendő szint sztm Dax 5000, Usa ha új aljra megy, akkor azzal heti chartokat is berondítja.
Egyébként AUD/USD rendkívül jól jelez már egy ideje, sztm szigorúan figyelendő, de most hetesen úgy indult meg le, hogy csak na. Semmi jót nem mutat. ÉS lefele most nagy az űr. Viszont pattanások jöhetnek mindenben, ezeket olyan fájó csak nézni és tartani a shortot, de sokkal jobbnak látom ilyenkor tartani hosszabban, mert minden fel kört lekereskedni sztm csak nagy mákkal lehet. Te hogy kezeled ilyenkor a meglévő shortokat Bud?
Amúgy a beleveszegetésekről jutott eszembe, hogy 2009-ben rengeteget buktam azzal, hogy állandóan felfele vártam, mert tovább nem eshet már című történet, de mégis esett :(
Aztán már 1260 vagy mennyi volt, (akkor otiztam) már nem mertem venni, mert féltem hogy 450ft lesz és akkor annyi nekem. Jó lett volna pedig ötszörözni :D
Elolvastalak beneteket, szép nap volt Huhh...
Rá kéne még nyitni valahol egy raklappal, de hol? Nehéz belenyúlni.
Na inkább nyaralok tovább :P
majd ha megszűnik a pánik...igen...akkor megnézzük merre indulunk..milyen forgalommal..arra kell nekünk is menni..a forgalom nem hazudik.
záró 15.302
996 pontot estünk.
ma szép napom volt..de benne volt még tegnap este az is hogy 700 pontot bukok a shortokkal.
már 1 éve várom :-)) ...de szerintem be is jön....( sajnos) viszont ki kell használni..a tőzsde erről szól...igazi "köpönyegforgatónak" kell lenni..az keres sokat. egyik percben még a longért szurkolunk..a másik órában már az esésért..
anno azért estünk mert a bankválság miatt eladtak minden liqvid vackot..elsősorban a sztyeppei papírokat..limites napok voltak hatalmas forgalommal 20-40mrd.. amikor megszünt az eladói nyomás szépen visszament..most én pánikoltatást látok..és azt elveszik amit lehet..
shazz egyik számlán záródott a short.
ha a süteményekhez is ennyire értesz, világbajnok cukrász lehetsz :P
mióta is várod, hogy leminősítsenek minket?
ez tényleg hízelgő..ránk nézve..had foglaljam össze azoknak akik csak hébe-hóba benéznek a fórumra :
OTP törte a támaszát, ami 3200 on volt. célár a 2009 -es válságban látott alsó szintek
MOL két támaszt is tört ma. bár most visszamászott a 14.000 -es támasz fölé. célár 12.300
Richter két támaszt is tört ma. célár 26.750
Telekom törte a támaszt, de a 465 ös támasz megtartotta. célár 315 Ft
mi is történik....nincs Nyugat Európából vételi erő a BÉT felé, mert Orbán Viktor gazdaságpolitikájót félnek...mondjuk éppenhogy a Magyarok érdekeit nézi..a külföldieknek ez érthetően nem tettszik.
Szerintem le fognak minősíteni bennünket...csak még valami "rossz" bejelenésre várnak a minősítők.
Viszont itt van az idő hogy olcsón bevásároljunk..csak még mi sem tudjuk hol lesz az alja..éppen most ? vagy még napok-hetek múlva ?
sávosan már el lehetne kezdeni venni szerintem
"Ilyenkor mindig a fórumtól várják a válaszokat"
Számunkra hízelgő h ránk gondoltak :)))
reklamálni fogok a portfolionál...mindig lelassul ha valami nagy esemény van...gondolom annyian trédelnek ilyenkor hogy nem bírja a rendszer...
Nincs okom panaszra:-)
Bud
Ilyenkor mindig a fórumtól várják a válaszokat:-) Tudja a csuda de a piacon mindenki azt hiszi valaki más tudja a tutit csak ő nem:D Amig ezen nem változtatnak addig az eredménysefog.