Vajon a jobb oldalról lesz kötés még?
Vajon a jobb oldalról lesz kötés még?
Most nincs kedvük, ezt az eladó nem látja? Vagy pont azért állt be?
Pedig ekkora tételeket pár napja még kikaptak mint a huzat.
A plusszos zárás esélyei is jelentősen csökkentek.
Most viszont lehet tételt venni:)
Végre lett volna tétel a vételi oldalon, erre valaki rögtön oda is adta neki.
Éledeznek a vevők, kár hogy nem piacin veszik. Eddig...
Mikor mondhatjuk, hogy átvitte az 1200-at? Ha fölötte zár egy nap, vagy ha már nem tér vissza alá fél éven belül?
Figyelemmel követem a papírt nap mint nap. Az alatt, hogy az rfv nem lesz ilyen az alatt azt értettem, hogy remélem, hogy nem a spekik fogják befolyásolni a papír árfolyamát, hanem a cég és annak valós értéke.
Az itteni szakítás fájdalmas volt végignézni, de nem ralizáltam. Nem hiába...
Lehet nem figyeltél,de épp az utóbbi időben volt egy ilyen "szakítás" itt is
Egy mondatot kiragadnék a cikkből:
(A gyanakvás persze érthető: még a szakember véleménye szerint is sajnos egyre több az olyan vállalat a BÉT-en, amely csak a kisbefektetők megkopasztására jött létre.)
Erről a roulette jutott eszembe, ahol is elvileg mindenkinek ugyanakkora az esélye mindenre, de azt, hogy mit pörget a gép, az attól függ, hogy ki mire mennyi pénzt rakott. A kisbefektetőtek is így kopaszthatják meg. Ha már elég a befektető és az árfolyam is jó, akkor szakítsuk be...
Remélhetőleg a e.star nem ilyen és nem is lesz soha.
Hát igen, sok szélhámos van itt is. Mondjuk nem is könnyű bizonyítani mindig, hogy egy tranzakció mire irányul. Tegnap pl. beraktak ezer közeli tételeket eladásra, amikor aznap még csak 1200 darab ment el. Ha valaki logikusan gondolkodik, akkor nem számíthat arra, hogy egy olyan napon sikerül akkora pakkot eladni, inkább arra, hogy a jelenléte lenyomja az árakat. Technikailag egy kisebb mértékű (mondjuk 9000-ig) történő korrekció után mehetett volna első körben 9500-9600-ig, de hiába mondja ezt a tudomány, ha egy ember 7 milliós tételével elindíthat egy minipánikot.
Igazad van, tényleg nem ide való, de valamiért csak szórják az állampapírokat leminősítéskor, főleg ha több fokozatú és negatív kilátású. Ha nem függnénk ,mindenféle egyébként nem idekapcsolódó hírtől, akkor meg sem fordulna a fejemben ilyeneket írogatni ide.
Egyébként nem azért írtam, hogy mibe fektessek hosszabb távra, csak azt próbáltam kitalálni (hátha valaki segít ebben), hogy mások mibe fektetnek, ha ez most ennyire nem megy, mert ha olcsóbb lesz, akkor nem hogy több vevő lenne, még kevesebb lesz.
Én a föld értékállóságára gondoltam,mikor jönnek-mennek a kormányok,válságok,elértéktelenedik a pénz, az mindenféle aktuális valutában kifejezve egy értékmérő(teremtő) befektetés lehet. Hibridbox vagy keg részvénynél minden bizonnyal jobb:) :)
Most szerintem levegőt kell venni. Sok pénzem bánja a kereskedési kényszerem. E-STAR-nál nyitott az út mindkét irányba, eltalálni most annyira sanszos, mint a fej vagy írás játékban.
Az ingatlan vagy föld olcsósága már nehezebben eldönthető, mint egy részvényé. Egy részvény adózott eredményéből ki tudod számítani az aktuális, vagy potenciális osztalékot amit viszonyítani tudsz az egyéb kevésbé kockázatos hozamokhoz.
Egy ingatlan egyrészt nem lesz attól jobb, hogy telik az idő (nem úgy mint a bor), sőt ha nem törődnek vele, akkor még csökken is az értéke. A másik oldalról viszont elég drága, ami hitelpiaci problémák esetén nem túl szerencsés. Oké, hogy arról beszéltünk, hogy akinek van rá pár 10 milliója, az hova tegye, de azért az árakat szerencsére hosszú távon az ingatlanpiacon a valódi kereslet befolyásolja és nem a rövid távú spekuláció.
Persze kevés pénzzel lehet ingatlanalapokat venni, csak kérdés, hogy az mitől lendül majd fel annyira, hogy mondjuk az E-Start verje 2-3 éves távlatban.