+500 pontban nyitás...remek.Kábé ott zárt pénteken hambi ahol mi is zártunk,ma pedig +0,5% futi,hogy azt a péntekennemtudunkitörnis qva eget!
Ezt hogy sikerült megoldani?
+500 pontban nyitás...remek.Kábé ott zárt pénteken hambi ahol mi is zártunk,ma pedig +0,5% futi,hogy azt a péntekennemtudunkitörnis qva eget!
Ezt hogy sikerült megoldani?
jó a konstelláció..kialakulhat egy sc, sem ártana.. 450felett beindulna..550ig elmenne..ott meg ki tudja.
de van valami öntő szakmunkásunk.. vagy valami visszaöntögetős vevő.. tőle függ mi lesz..
bár szép a forgalom 1,4mrd fertályóra alatt nem rossz.. az álmoskönyvek szerint jó jel.
azért rengeteg kiskötés volt.. lehet a szöcskék is realizálgatnak..érdekes lesz..stop nélköl tartom..
még a nap is szebben süt..de komolyan :D
OTP közben a 4350 küzd már.
dolgoznak az emberek koma :) Full longban szép a nap.
18,490 en nyitottunk.
+345 pont
Mi van alusztok még ? irány a biznisz :DD
hasatokra süt a nap..
sziasztok .
na fogjunk hozzá ehhez a héthez is :
- Ázsia minden piaca zöldben
- Euró 1,14 % -ra erősödött a Frankhoz képest.
- SP futures + 0.8 % on tanyázik
- Forint is erősödik az Euróhoz képest
szóval én azt mondom : long.
de kiderül hogy mennyire ideges, sérülékeny a piac. óvatossan.
Partvonal lehet ha pénzpiaci alapban, kamatos számlán, kötvényben, stb.... dolgozik a tőke illetve vár a beszállásra, ahelyett hogy extrém kockázatos környezetben részvényben darálódna.
Volt egy főnököm, mindig azt mondta:
"Azt szeretem hogy mindent meg tudtok magyarázni"....hát most kb. enniyre futotta a fárasztó magyarázkodásodra...:)
minden esetre én értem Ibiza, mit akartál mondani, hogy paradoxon a "partvonal is pozi" kifejezés. De azért paradoxon, mert szerintem feloldható, de ez mondjuk abszolút csak elméleti kérdés és lényegtelen is. Ahogy az is, mit nevezünk tőzsdézésnek: én azt, amikor időt töltök vele, vagyis a felkészülést pozira is. De mindenkinek szíve joga hogy, csak azt értse a fogalom alatt, amikor pozi van.
ügyeskedsz szokás szerint.. az autós példát plasztikus példának szántam..de látom csak összezavart
nem nem jár az autó motorja és ezért nem is mondom közlekedem.. ha leparkolsz akkor nem közlekedsz..
vasárnap van még is poziban vagyok.. lezártam otp shortjaimat és longban vagyok..
tudod van napon kívüli pozi is..de félek ettől összeomlasz..
"Szal elég vicces azt irnod hogy mindig kell pozi."
ez már tényleg nevetséges amiket írsz.. hol írtam ilyet... főleg miért írtam volna..
ha lezáratlan pozid van akor poziban vagy..ha nincs ilyen akkor nm vagy poziban..
".. és minden zárás után nyit is az márpedig balga"
:) vagy minimum érdekesen kereskedik..elöször kiyitunk,hogy becsukhassunk.. de csak csendesen írom mert ez szörnyű viharokat okozhat érzékeny lelkedben.
nyílván 2 pozi..még ha az eredőjuk nulla is... ez nem kérdés..
Érdekes felvetések innen-onnan...
De szerintem csak szemlélet kérdése. Én pl dax-ban longban vagyok. De ha a nap azt mutatja, nyitok shortot. Így van egy hosszútávú longom, ami 7000 fölött fog csak záródni, és vannak rövidtávú shortjaim. És innentől csak szemlélet kérdése, ha nyitva mind a kettő (és néha ugyanakkorák), akkor most pozi nélkül vagyok, vagy van 2 pozim.
Döntsétek el, én 2 pozinak számolom.
Idézet Zsiday aug-9-i blogjából. Nem kell komolyan venni hisz ő is csak egy balek, Paprika János...:)
" Azt gondolom, amit korábban is: állami megszorítás vezérelte recesszióba kerülhet a világgazdaság, annak minden következményével együtt (legfontosabb következmény a pénzgyártás), de ebből már sokminden beárazódott, így most inkább valószínűleg félreállok, megvárom mivé fajul a csapkodás. Lehet, hogy ezzel sok lehetőségről maradok le, de inkább ne keressek pénzt, minthogy értelmetlenül őrölje a stoploss a tőkét. Előbb-utóbb úgyis jön valami lehetőség, a piacok már csak ilyenek."
Boxban sem kalapálsz folyamatosan mint az eszetlen. Tudhatnád hisz karatéztál...azt csak a vidéki "cséphadaró-dojo"-ban tudom elképzelni.
Aki nem vár signálra és minden zárás után nyit is az márpedig balga. Ha viszont van öt perc amikor nincs pozija....az ezek szerint csak ül néha pozi nékül. Ha 2 napig vár az azért van mert az ő időtávján annyi idő alatt jön a signál. Signál nélkül megint balgaság kereskedni.
Egy jó példa:
Piros lámpánál neki szoktál ugratni mindig az előtted lévőnek, vagy a családod menet közben száll be mindig a kocsiba?? Egy lózungot.... Bár neked gondolom most is jár a motor lent a garázsban..:)
Szal elég vicces azt irnod hogy mindig kell pozi. Ha mindig van pozid gondolom sosem realizálsz nyerőt sem. Mert az pozi zárás nélkül lehetetlen.
nem lehet ilyen átvitt értelem..mert értelmetlen,..ez a lényege..
mint a boxban..van a felkészülés..és a meccs..
nem az. Szerintem csak átvitt értelemben nevezik a partvonalat is "pozinak", mivel az ember épp ebben az időszakban foglalkozik a legtöbbet a tőzsdével, hisz ha már megvan a valós pozi, már semmi dolgunk nincs jó esetben, csak figyelemmel kísérni távolról.
vagy csak figyel. Ugyanis várni kell a megfelelő belépőre, és a megfelelő kilépőre is. Tehát az idő egy jelentős részében valóban várakozik az ember egy jó beszállóra. Mint az ugrásra kész macska.
sokan azt hiszik az pozi ha nincs pozi.. és azt hiszik tőzsdéznek.. elég vicces..
ha valaki nincs poziban jobb esetben nem ér rá.. a rosszabb ha nem érti nem tudja értelmezni az eseményeket..ezért gubbaszt..és nem tud pozit felvenni..
ha parkolóban porosodik a kocsid akkor nyílván nem közlekedsz..