Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Certifikát

Re: nincs cím

#405807 Amatoregy Előzmény: #405805

am-nél az spx-en kivül a többi indexnek jóval nagyobb a letéti igénye. Ebből a szempontból a plus500 jó volt, de az meg drága.

Ezt azért tartom mert a hosszabb pozikra jó, nem kell alá letét. Sokszor irtam már, egy instr.-ba max a tőke 5 %-a megy. Kiütés közeli certibe max 2 %. 40-100 % haszon esetén meg kiszállok. Néhány esetet kivéve a távolabbi kiütésü certikkel dolgozom.

#405806 Amatoregy Előzmény: #405767

késöbb leirtad. Ha a certi usd elszámolású vagy van benne eur és usd is akkor még bonyolultabb...

#405805 lackok Előzmény: #405716

Én azt nem értem miért kínlódsz még mindig a dax certivel mikor van Admiral-os számlád. Vagy ha ott sok a tőkeigény akkor nyitsz egy Centes számlát máshol. De a lényeg, hogy MT4-el kereskeded le, nem kell számolgatni, kiütési árral kinlódni, kereskedési felület olyan amilyen hozzá.... Annyi plusz teendőt tesz a kereskedésbe a certifikát, hogy képtelenség vele normálisan nyereségesnek maradni....szvsz.

#405798 El Kebir Előzmény: #405783

hááát, szerintem ez soha nem stimmelt....

pl olajnál a 2,5x szorzó centenként csak 250 körüli dollár/huf ár körül lehetséges... ami elég régen volt... inkább 1,9-2Ft elmozdulás centenként...

Devizánál nem tudom, hogy miből jött a 7x-es szorzó... pl akkor 20Ft alatt lennének a maradványértékek (a 3Ft-os kötés-korlát árkülönbségnél)...közben meg 25-29Ft között vannak, ahogy lehet számolni.

De magasabb értékü certiknél se stimmelhet... főleg mivel az erste is megadja, hogy 10x-es a szorzó... :)

(szóval ezért vannak azok a 10-30%-os ár alatti/feletti eladások/vételek... :D )

De lehet hogy valamit kihagyok? (a kamaton kívül)

Mi alapján találtad ki ezeket a szorzókat?

#405783 Copfos Előzmény: #405716

Én ezt egyszerűen megoldom.

Nem számolok árfolyamot:

-Daxnál 3X pontonként

-olajnál 2,5X centenként

-deviza certiknél 7X szorzóval számolok.

Eddig stimmelt.

#405767 El Kebir Előzmény: #405716

Mitől nehezebb a devizacertinél a számolás, mint pl a daxnál? (aminél még a forint árfolyama is bezavarhat a számításba) Ugyanúgy kell számolni. Az árrés relatívan nagy a devizacertiknél, az lehet zavaró, de ennyire?

Tényleg nem értem milyen különbségeket tudsz mondani dax certik és a pl a eurhuf certik számolása között...

#405716 Amatoregy Előzmény: #404514

te ki tudod számolni? A dax még csak-csak megy, de a deviza certik már nem mennek. Ott alap instrumentumot nézek, certivel nem is állok be előre.

Re: ebchfhufts04

#405454 Kriszti@n Előzmény: #405394

persze, gondolom ez is zárás után repül,mint a többi szokott.ft erőre kapott pedig már örültem, hogy kicsit megnézzük a 275 feletti szinteket is(eur/huf nem chf)

#404558 Amatoregy Előzmény: #404401

amig nem veszek belőle nem fog.

:DDDD

Tegnap vettem nyitóban a shortból. Látod mi lett a vége.

#404514 El Kebir Előzmény: #404492

bocsánat, akkor csak félreértettem a hozzászólásod.

ezek az ár alatti eladások elképesztőek, nem képesek kiszámolni a certi árát... (meg az is amikor kiütött certi vesznek...)

#404492 TrendMan Előzmény: #404470

Az utolsó aktuális árfolyam - amikor lelakatolták a certit és megállt a kereskedés - 890 HUF volt.

Ez volt de, du állt be az árjegyző 1112-ön felvásárolni.

Én is nagyon keveselltem a 890-et., mert a háttértermék árfolyama ezt nem indokolta volna.

#404470 El Kebir Előzmény: #404414

valamit benéztél, mert annak 1112Ft a maradványértéke... (olyan lehetett, mint ma az otpL01ben 151Ft-ig szorták, amíg nem állt be az árjegyző, miközben a maradványérték 175Ft)

#404426 kerikoma Előzmény: #404421

Köszi, annyira nem figyeltem, csak az 55 maradt meg bennem és meglepődtem utána 25-ös maradványértéken. 55-ön mintha vevő lett volna, de már annyira nem emlékszem:-)

#404421 Harlem Előzmény: #404402

Nem 55-ön volt felfüggesztve, hanem a tegnapi tőzsdezárás után a CHFHUF átlépte a TS05 250-es korlát árát, ezért a certi kereskedése már nyitóban átmenetileg felfüggesztésre került, majd 11 órától a maradványértékes kereskedéssel folytatódott. A könyv amit láttál a felfüggesztés alatt nem jelent semmit, hiába állt ott eladó 55-ön.