Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#401791 Harlem Előzmény: #401790

Tisztában vagyok vele, h gyakorlatilag semmit nem látok majd a virtuális pénzből, de az a bosszantó, h az MNYP-kel is ugyanott vagyunk, mindegy ki tökíti el a pénzt. Ha a hozammal sikerült, a tőkével is megbírkóznának.

Nálam egyik kutya, másik eb mindkettő, nem kell a szomszédba menniük a zsiványságért.

Rúgjunk még a népen, hadd szóljon:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/07/22/kirughatjak_a_kisgyermekeseket_es_a_nyugdij_elott_allokat/

#401790 lagwagoner Előzmény: #401767

"Jobb is, h bedarálták az MNYP-ket vagy végig lenyúlták a népet..."

Majd nézd meg az állami egyéni virtuális számlán levő pénzből mennyit fogsz látni 67-70 éves nyugdíjba vonulásodkor. Ráadásul az NDC rendszer lényege, hogy kiegyenlített legyen, így ha a befizetők száma (befizetett összeg) csökken az egyéni számla összege - pontosabban a várható kezdő nyugdíj - is csökken. Élek a gyanúperrel, hogy lesz indok ennek csökkentésére, hisz csak olyan statisztikát kell kimutatni ami miatt csökken az összeg. Churchill óta pedig tudjuk (“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”) hogy ezt kimutatni nem lesz nehéz az államnak. A bankok, biztosítók, pénztárak költségekkel, az állam pedig statisztikával erodálja a pénzed, ráadásul az állam monopol helyzetben van :-) Nem léphetsz át más állam nyugdíjrendszerébe, csak ha ott dolgozol.

#401767 Harlem Előzmény: #401610

35-40 ezres átlag reálhozam...

http://profitline.hu/hircentrum/hir/239622/Az-Erste-julius-27-en-kezdi-meg-a-realhozamok-kifizeteset

http://profitline.hu/hircentrum/hir/239615/Az-AXA-150.000-tagjanak-fizet-realhozamot

Ha valaki 10-12 éve után kap ennyit az smafu.

Jobb is, h bedarálták az MNYP-ket vagy végig lenyúlták a népet vagy ha évi 3-4 ezer forint reál hozamot voltak képesek kitermelni, akkor menjenek a sunyiba!!!

Mai napig hazudnak, nem akarják megmondani az egyénnek mennyi reálhozamot fizetnek, pedig pontosan tudják, különben hogy a fenébe igényelték vissza?

#400627 zeeh_ Előzmény: #400539

Félreértetted, nem 3 ezer Ft-os reálhozam, hanem 3 ezer Ft-tal nőtt a 2010. dec. 31-i reálhozamhoz képest.

#400539 Fornit Előzmény: #400533

Ez durva, 3ezer forintos reálhozam....

A mnyp-k bankbetétekbe kötögetnék a pénzt jobban jártak volna a tagok :-))

#400535 filter Előzmény: #400533

Nemrég mondták, hogy hazai dinnyét kell venni rajta.:)

Felförög a gazdaság.

Befektetni, tőzsdézni nem tudod, hogy aztatat nem szeretik......:)

Immár az Allianz is elár…

#400533 zeeh_

Immár az Allianz is elárulja a reálhozamot, ha valaki rákérdez, átküldték e-mailben. Kemény 3 ezer Ft-tal nőtt 2010. dec. 31-hez képest.

Tagdíjkiegészítéssel együtt beletolom augusztusban E-starba.

#400499 Zotya32 Előzmény: #400496

nekem 179e ft, 2.2 milliós egyenleg után. meglepetésként ért, a korábbi hírek alapján max 40-50e ft-ra számítottam; még jön hozzá egy kis tagdíj kieg, így a vége 450e ft.

Re: Az öngondoskodás okos pénzügyi előrelátás.

#400440 lackok Előzmény: #400422

Ezt nem tudom, hogy hoztad össze de nekem 130.000 jár vissza 1,393,000-as tőkére...:)

Most néztem.

Re: Az öngondoskodás okos pénzügyi előrelátás.

#400429 pepe01 Előzmény: #400422

Köszi a linket, estére jött egy jó hír :D