Regisztráció Elfelejtett jelszó

TBSZ

TBSZ-t újrakötni érdemes?

#1489888 Csusza Előzmény: #1489887

:-)
Na, akkor újrakötöm, aztán majd valami kiderül.

Kösz még egyszer!

#1489887 Davenport Előzmény: #1489886

Ezt sajnos én sem, de szerintem úgy lesz, ahogy gondolod. Januárban kiderül, mert én már nyilatkoztam. :)

#1489886 Csusza Előzmény: #1489884

Köszönöm.

Akkor ha jól értem, nyerek egy évet, ha újrakötöm még idén, mert akkor még az idei, 2022-es TBSZ-re pakiolnak át mindent.

Ami nem világos, az az utolsó sor.
"a 2022-es TBSZ számlájára, az utolsó ismert piaci ár és az eredeti bekerülési ár közül a magasabb értéken"

Nem egy az egyben átraknak mindent? Tehát amennyi szabad tőke és ahány darab részvény van most a 2017-esen?
Ezt az új bekerülési árat nem értem.

#1489884 Davenport Előzmény: #1489875
Dönthet úgy, hogy a lejáró TBSZ számláján felszabaduló pénzt és értékpapírokat - egy évet megspórolva - részben, vagy egészben, meglévő vagy új 2022-es TBSZ számlán kívánja újra befektetni. Ekkor nincs újabb gyűjtőév és a három/öt év adómentesség számítása újraindul.

Amennyiben már rendelkezik 2022-es TBSZ számlával és Ön az újrakötésről tesz nyilatkozatot, úgy az év utolsó munkanapján kerülnek átvezetésre a lejáró 2017-es TBSZ számlán lévő eszközök a 2022-es TBSZ számlájára, az utolsó ismert piaci ár és az eredeti bekerülési ár közül a magasabb értéken.

#1489875 Csusza

Sziasztok!

Most fog lejárni a 2017-es TBSZ-em.

Mit érdemes csinálni vele?

1. Hagyni kifutni, és miután a rajta lévő részvényeket és zsét a normál számlámra átteszik, utána nyitni egy 2022-es TBSZ-t és arra betenni azt, ami a 2017-esen volt?
(A részvényeket persze el kell adni és az új TBSZ-en újravenni, ez világos.)

2. A lejáró 2017-es TBSZ-t újrakötni? Ez jobb bármiben is, mint az 1-es verzió, tudok nyerni az újrakötésen bármit is?

Vagy ez csak azoknak való, akik nem akarnak szarakodni átkötésekkel?

Nem egy nagy számla, nem is tervezem feltörni, csak adok-veszek rajta, de elvileg még maradna évekig.

Köszi!

Re: 5. év után

#396996 RemegoKez Előzmény: #396915

Meg kell kérdezni. A Kincstárban pl. átteszik a papírok a normál számlára. Megkérdeztem.

#396915 holnor Előzmény: #396892

több helyen olvastam, h megszűnik. de meg kell kérdezni a szlavezetőnél, az a biztos.

#396892 RemegoKez Előzmény: #396863

Szerintem szerződése válogatja, hogy mi történik az 5. év után. Asszem a KBC-nél átkerül a normál számlára.

#396887 holnor Előzmény: #396863

miért likvidálnák? fordulónapkor átteszik a normálra, aztán onnantól kezdve azt csinálsz vele, amit akarsz. a fordulónapi beker után fizeted majd az adót.

#396873 lagwagoner Előzmény: #396871

Tíz pont. De nem így van, nem hülyeség?! :-)

(persze ennek még utána járok, de ezt megint bírom hogy alig pár bank honlapján van normális info, mindenhol csak a sablon szöveg amit amúgy is tud mindenki, bár lehet hogy be van kalkulálva a 2012-es világvége így nem lesz jelentősége. Ezért van ez a nagylelkű kamatadó-mentesség :-))

#396863 lagwagoner Előzmény: #396856

Szemetek.

Szóval ha valakinek nyíltvégű alapja van vagy részvénypoziban van azt dec 31-én likvidálják ott amilyen árfolyamon van.

Pedig a TBSZ-nek az lenne a lényege, hogy legalább 5 évig tartsd ott a pénzed, nem pont 5 évig. Ezekben az 5 éves modulokban így nincs logika .

#396856 holnor Előzmény: #396852

megszűnik. v átteszik normál szlára a pénzt + a papírokat, v nyitsz egy újabb tbsz-t.

5. év után

#396852 lagwagoner

Sziasztok!

Erről nem találtam infot: és mi történik az 5. év után? Automatikusan megszűnik a számla az 5 év letelte után? Ha nem akkor létezik részkivét anélkül, hogy a számla megszűnne, tehát a bent maradó rész aktív marad az adott TBSZ számlán?

Re: jogi - fizikai

#337586 Bendeguz Előzmény: #337585

Igen, ez az én hülyeségem volt, de akkor sem értem mire jó 4 napig ülni a pénzen. :)

#337585 holnor Előzmény: #337569

először tájékozódni kell :) amúgy nm kell idegeskedni, még így is ott lesz a pénz 31-ig, és ez a lényeg.

#337569 Bendeguz Előzmény: #337565

hoppá, péntek szünet, akkor csak hétfőn lesz. tudja valaki melyik ****fej találta ki a T+3 napot? írnék neki egy köszönőlevelet.

#337565 Bendeguz Előzmény: #337564

köszi! ez szívás, lehetne rövidebb is... T+3 szerint ha ma adtam el, akkor péntek reggel már meglesz a zseton?