KBC szépen törölgeti Facebookon a díjemeléssel kapcsolatos üziket, amiket az üzenőfalra írtak az emberek... Az előbb még volt 3 db, most már egy sincs.
KBC szépen törölgeti Facebookon a díjemeléssel kapcsolatos üziket, amiket az üzenőfalra írtak az emberek... Az előbb még volt 3 db, most már egy sincs.
A csak FIFO szvsz a július 1-től ONLINE regisztrálókra érvényes.
"Online szerződéskötés: 2011. július 1-gyel olyan funkciót teszünk elérhetővé ügyfeleink
számára, amely lényegesen kényelmesebbé teszi bizonyos szerződések megkötését. A WebBroker kereskedési rendszer Beállítások/Szerződések almenüjében ezentúl számos szerződést megköthetnek online módon is, nem kell ügyfélszolgálatunkra befáradniuk. A teljesség igénye nélkül ilyen például a külföldi kereskedéshez szükséges szerződés, a határidős szerződés, vagy a tbsz szerződés."
"Készletértékelés: 2011. július 1. után az online ügyfeleknek nem lesz lehetőségük megválasztani, hogy eladási tranzakcióik milyen készletértékelési módszer figyelembevételével történjenek. Minden eladási tranzakció FIFO modell alkalmazásával történik majd."
Viszont a kondíciós lista számlavezetési díjánál lévő megfogalmazás szerint lehet, hogy mégis csak mindenkire vonatkozik a FIFO:
"Ügyfélszámla / Értékpapírszámla vezetés: az online díjcsomagokban 0,01%/hó, de min 99-499 Ft2, az offline díjcsomagokban ingyenes."
A főbb változások:
- Számlavezetési díj: 0 Ft-tól felmegy 0.01%, de min. 99-499 Ft-ra, "rendes" tőlük, hogy nem maximalizálták. :(
- Kereskedési díj: az eddigi 0.25% (normál), DT és TDT 0.15%, de min. 150 Ft-ról díjcsomagtól függően 0.2-0.35%, de min. 199 Ft lesz.
- Ha utáltál át pénzt a számláról elektronikusan a bankszámládra, akkor 0.02%, de min. 150 Ft, max. 10000 Ft helyett 0.05%, de min. 500 Ft, max. 10000 Ft lesz.
- Részvény transzfer: 1000 Ft helyett 5000 Ft (!!!) lesz értékpapír fajtánként.
Én lépek a KBC-től ezek után.
és ott (bár még nem próbáltam) van mobil telefonos verzion is....
Csak nem megharagudtál, hogy a Nutex ajánlásomat amin foghattál volna 20%-ot nem küldtem el neked priviben? :)
Technikai változások a kereskedési rendszerekben 2011. július 1-től címszó alatt található. Pontosan nem írja de szerintem a Bét-re vonatkozik. Ez viszont nagy visszalépés lenne szerintem
Mi lesz ez a csak fifo? Vagy ez csak a külföldi papírokra?
minimum díj miért érdekes? na jó az 1 drb econet, phyélaxia vásárolnak biztos,
számlavezetés leírható az adóból
Na megtaláltam a portfolion a költségeket http://online.kbcequitas.hu/data/kondicios_lista_2011_0701.pdf
Nekem kicsit sok a minimum kötési díj: 899 Cseh Korona
Mik a főbb változások a KBC Equitas Zrt. korábbi kereskedési díjaihoz képest?
A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének 2011. július 1-től érvényes Üzletszabályzata és Kondíciós listája számos ponton eltér a KBC Equitas Zrt. ugyanezen korábbi dokumentumaitól. Részletes információért kérjük, hogy tanulmányozza át ezeket a dokumentumokat.
Röviden összefoglalni a kereskedéshez kapcsolódó díjak változását úgy lehetne, hogy aki az Equitas Profi díjcsomagot választja, az két kivétellel ugyanolyan díjak mellett kereskedik, mint korábban a KBC Equitas Zrt-nél.
Ez a két kivétel a következő:
1. A kereskedési minimumdíj a korábbi 150 forintról 199 forintra emelkedik
2. Az ügyfelek havi 0.01%****, de minimum 499 forint számlavezetési díjat fizetnek
Egy pozitívum azért van a váltásban, a Prágai értéktőzsdén is lehet majd online kereskedni ( ha jól értem). Azért ez nem sok szolgáltatónál volt elérhető pl: FIO!
Beírná nekem valaki, hogy az egyes külföldi tőzsdéken mennyi a minimális kötési díj?
Köszi
Portfolionál is van mindenre külön számlavezetési díj, külön rv. külön hati. külön államapaír stb. mind 125ft?
nem igen van plusz költség, de lehet nem olv el részletesebben
mire gondolsz?
Ja és a digipasst nem kértem, adták. Az internetes oktatást nem kértem adták. Most miért velem fizettetik meg annak a szolg. költségét amit nem is akarok igénybe venni?
Remek. Akkor most random váltsak? Miért csak fifo? Nem is értem.
2011. július 1-től a KBC a PETI és a WebBroker kereskedési rendszeren keresztül számos külföldi tőzsde részvényeit teszi elérhetővé ügyfelei számára, hihetetlenül kedvező árak mellett! Nem CFD-kről, nem certifikátokról, vagy egyéb szintetikus pénzügyi termékről van szó, hanem valódi részvényekről, valódi tőzsdéken. Kereskedési felületünkről az Ön megbízása közvetlenül bekerül az egyes tőzsdék, például a New York-i rendszerébe és néhány szempillantás alatt Apple, Google, Coca-Cola, vagy éppen McDonald's részvények tulajdonosa lehet.
A KBC Equitas ügyfelei a következő külföldi részvényindexek komponenseivel tudnak majd online módon azonnal, kedvező díjak mellett kereskedni (a kereskedhető részvények és egyéb instrumentumok körét az ügyfelek igényeinek megfelelően folyamatosan bővítjük tovább):
AEX (Amszterdam)
ATX (Bécs)
BEL20 (Brüsszel)
CAC40 (Párizs)
DAX (Frankfurt)
DJIA (New York)
FTSE100 (London)
Nasdaq100 (New York)
PX (Prága)
WIG20 (Varsó)
A külföldi részvények kereskedésével kapcsolatos technikai tudnivalókról az alábbi weboldalon kaphat további részletes tájékoztatást: Külföldi kereskedés
Az egyedülálló újítás következtében ügyfeleink ugyanabból a kereskedési rendszerből, ugyanarról a számlacsaládról érhetik el a rengeteg külföldi részvényt, mint a magyarokat. Mindez annak köszönhető, hogy 2011. július 1-én a KBC Equitas Zrt. beolvad a KBC Securities N.V.-be, ügyfelei a KBC Securities Magyarországi Fióktelepének ügyfeleivé válnak.* A KBC Equitas, mint név nem tűnik el, a jövőben a KBC Securities magyarországi internetes bróker szolgáltatásainak ernyőmárkája lesz.
A KBC Securities N.V. és a KBC Equitas Zrt. összeolvadásáról az alábbi weboldalon kaphat részletes tájékoztatást: Tájékoztató
Fontos, hogy 2011. július 1. után is zavartalanul, az eddig megszokott módon kereskedhet bárki a PETI-ben és a WebBrokerben, mindössze annyi tennivalója van, hogy az utóbbi kereskedési rendszer Beállítások/Díjcsomagok menüpontjában kiválasztja, hogy a KBC Securities Magyarországi Fióktelepének mely díjcsomagjába kíván tartozni. Az összeolvadástól kezdve a kereskedési rendszereket csak az tudja majd igénybe venni, aki választott díjcsomagot. Természetesen a díjcsomagot kiválasztani, illetve megváltoztatni 2011. július 1. után is bárkinek lehetősége lesz a WebBrokerben, erről és az új díjcsomagokról az alábbi weboldalon kaphat részletes tájékoztatást: Díjcsomagok
A külföldi kereskedésen túl az összeolvadásnak köszönhetően még egy fontos új szolgáltatás válik elérhetővé ügyfeleink számára, mégpedig a KBC Securities és a KBC Equitas elemzési termékei. Ezekről az alábbi weboldalon olvashat bővebben: Ingyenes elemzések
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a két társaság összeolvadása jár bizonyos technikai jellegű változásokkal is a kereskedési rendszereinkben, ezekről az alábbi weboldalon olvashat bővebben: Technikai változások
Reméljük, hogy újabb fejlesztéseink elnyerik Ügyfeleink tetszését és egyben ígérjük, hogy nem állunk le, megyünk tovább azon a fejlesztési útvonalon, amelyet Önök jelöltek ki számunkra a tavalyi ügyfélfelmérésünkre adott válaszaikkal. Az összeolvadás számos egyéb új szolgáltatás előtt is megnyitja az utat, ezek bevezetéséről a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe folyamatosan tájékoztatja majd az ügyfeleket.
Amennyiben kérdése van a fent leírtakkal kapcsolatban, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz a (36 1) 889-2666-os telefonszámon vagy az info@kbcequitas.hu email címen!
Üdvözlettel:
A KBC Equitas Csapata
Mik a főbb változások a KBC Equitas Zrt. korábbi kereskedési díjaihoz képest?
A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének 2011. július 1-től érvényes Üzletszabályzata és Kondíciós listája számos ponton eltér a KBC Equitas Zrt. ugyanezen korábbi dokumentumaitól. Részletes információért kérjük, hogy tanulmányozza át ezeket a dokumentumokat.
Röviden összefoglalni a kereskedéshez kapcsolódó díjak változását úgy lehetne, hogy aki az Equitas Profi díjcsomagot választja, az két kivétellel ugyanolyan díjak mellett kereskedik, mint korábban a KBC Equitas Zrt-nél.
Ez a két kivétel a következő:
1. A kereskedési minimumdíj a korábbi 150 forintról 199 forintra emelkedik
2. Az ügyfelek havi 0.01%****, de minimum 499 forint számlavezetési díjat fizetnek
Miért kerül sor ezekre a változásokra?
A kereskedési minimumdíj azért emelkedik, illetve azért kerül sor a számlavezetési díj bevezetésére, mert a KBC Equitas Zrt. és a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe számos olyan szolgáltatást vezetett be a közelmúltban, illetve vezet be a közeljövőben is minden egyes ügyfele számára, melyek fenntartása a társaságok és az ügyfelek közös érdeke.
A teljesség igénye nélkül ilyen például az ügyfélvagyon biztonságát szavatoló Digipass rendszer, a minden ügyfelünk számára elérhető oktatási tevékenység, vagy az internetes kereskedési lehetőségek kiterjesztése a külföldi tőzsdékre.
Amennyiben kérdése van a fent leírtakkal kapcsolatban, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz a (36 1) 889-2666-os telefonszámon vagy az info@kbcequitas.hu email címen!
Gratulálok hihetetlenül kedvező díjakhoz. A havi számlavezetési díjat is bevezetik. Tököm az egészbe, folyton bebizonyítják miért jobb külföldi brókercéggel kereskedni. Díjcsökkentés helyett díjemelés. Gratulálok nekik. A megbízási díjak szerintem magas.
Kedves KBC !
Ez a változás nekem nagyon nem tetszik :( Lehet keresnem kell másik szolgáltatót ?
>Készletértékelés: 2011. július 1. után az online ügyfeleknek nem lesz lehetőségük >megválasztani, hogy eladási tranzakcióik milyen készletértékelési módszer figyelembevételével >történjenek. Minden eladási tranzakció FIFO modell alkalmazásával történik majd.
P.
Rendszerkarbantartás 2011.06.09.
2011.06.09 14:18
Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendszereink karbantartás miatt június 9-én 19-20 óra között nem, vagy korlátozottan lesznek csak elérhetőek.
Üzletszabályzatunknak megfelelően a rendszereinkben elérhető hazai és külföldi értékpapírok kereskedése és az elszámolása szünetel.
Üdvözlettel:
Erste Befektetési Zrt.
Holnap érdemes hamarabb belépni, hátha frissítés lesz stb.