Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#388765 banyaiz Előzmény: #388740

Kellett valamilyen visszaélést találni.

Persze ahol ennyi pénz forog, és ilyen béna a szabályozás ott megeshet, nem ministráns gyerekek kezében van a pénz.

Csak az a furcsa, hogy ez a Pszáf 1x évig mit csinált, politikusok láncos kutyája ez a szervezet.

Állami költségvetés tételeinél milyen visszaéléseket találnánk átnéznék elmúlt 14 évet, szerintem több pénz tűnt el mint amit összesen Mnyp-be befizettek. :)

#388746 zeeh_ Előzmény: #388742

Ez nem más, mint az adófizetők pénzén fenntartott hatóság, ahol el tudják helyezni a politikusok a haverokat, cimbiket, érdemi munkát pedig alig és igen rossz hatékonysággal végeznek.

#388742 lagwagoner Előzmény: #388740

Majd lefordultam az ágyról, amikor Binder ezt ecsetelten az m1-en. 14 év kellett ehhez, meg MNYP-i államosítás? Mind a pénztárak, mind a biztosítással egybekötött befektetések jól meg vannak spékelve belső, átláthatatlan költségekkel (ezt én is elmondtam volna nekik), illetve ahogy lehetett hallani a szóvivőtől, a pénztárak egyedi, drága, alapkezelői megállapodásokkal vásároltak pénzügyi eszközöket, holott azokat a tőzsdén -közvetlenül- olcsóbban megtehették VOLNA! Ne nézzék már hülyének a népet, hát ezekből a költségekből van az extra profit. Ehhez kellett 97 óta 14 év???????? De majd most jól megbüntetik őket, mondta. El tudom képzelni: kapnak 10-5-5-3 milliós büntetéseket, a többlet ktgterheléssel szerzett milliárdokra, hmmmm. A PSZÁF már megint, gördülékenyen végzi a dolgát...most, hogy már mindegy.

#388740 lackok Előzmény: #388739

"Az elmúlt napok sajtóhírei szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete négy magánnyugdíjpénztárnál is azt állapította meg, hogy befektetéseiknél nem a tagok érdekeit képviselték. A hírbe hozott pénztárak az ING, az Aegon, az AXA és az OTP magánkasszája, amelyeknél a tagokat milliárdos nagyságrendű kár érte - számolt be a Napi Gazdaság hétfőn. A lap szerint a legnagyobb veszteséget az ING magánnyugdíjpénztár tagjai szenvedhették el."

#388710 banyaiz Előzmény: #388703

Majd most Vitya megmutatja , hogy kell reálhozamot elérni.

Kb 30 év míg nyugdíjba mehetnék, kíváncsi leszek addig mnyp hozamra, és állami nyugdíjkasszát évente hány milliárddal kell pluszban feltölteni, és mennyi lesz az államadósság 2040-50 környékére, most , hogy már gonosz Mnyp nem terheli a költségvetést, persze ha megérem. :)

#388703 ikszf Előzmény: #388695

Előtte meg az mnyp rendszer nélkül lett volna nehéz reálhozamot elérni szimplán az állampapírok tartásával.

#388695 banyaiz Előzmény: #388473

Igaz, akkor koponyánként 70 k.

Lackok: nem nagy hozam, de mihez mérjük? 2007-ig a pénz nagy része állampapírban volt, akkor úgy módosították a szabályozást legyen választható portfólió, és nagyobb rész mehessen részvénybe, legtöbb helyen átpakolták, erre 2008-9-ben lefeleződtek tőzsdék. Az a nagy részvénytúlsúly is kb 50%. Szóval ilyen feltételekkel nehéz lett volna komoly hozamot hozni.

Persze ha eltőzsdézték , hát eltőzsdézték. :)

#388593 pepe01 Előzmény: #388589

Nem akarom őket védeni, soha nem tetszett a működésük és a magas működési költségük sem.

Annyit akartam mondani, hogy a politikusok , mint ebben az esetben is felelősség nélkül dönthettek.

#388589 ikszf Előzmény: #388529

Viszont ahhoz képest meg gyenge, hogy egy max index produkálta ugyanezt a reálhozamot, "kockázatmentes" !! befektetéssel. Többek között éppen az mnyp miatt kellett az államnak reálhozamot fizetni az állampapírokra.

#388529 pepe01 Előzmény: #388525

Ahhoz képest, hogy 2008-ban vásároltatták be részvényekből a pénztárakat, nem is olyan rossz.

Amiről Te beszélsz az csak a reálhozam.

#388525 lackok Előzmény: #388477

2800 milliárdon lett 220 milliárd cirka 12-13 év alatt. Az azért nem egy "egetrengető" hozam szvsz...

#388477 zeeh_ Előzmény: #388473

220 milliárd reálhozam lett ezen a csúnya nyugdíjtőzsdén? Fúj, de gusztustalan. :)

Tényleg, azzal nem is nagyon számoltam, hogy 5 hónapig még növekedhetett a reálhozam valamennyit. Kíváncsi leszek a végére, hogy mennyi lesz.

#388473 prospero Előzmény: #388090

A reálhozam 220 milliárd, 41,7 milliárd a tagdíjkiegészítés ami szintén visszajár.

#388454 banyaiz Előzmény: #388293

év elejéhez képest a hozam nőtt vsz, Piacon nem voltak olyan egetrengető eltérések pár % pluszban év elejéhez képest tőzsdék, szóval kb azzal számolhatsz vsz, amit év elején láttál.

#388293 zeeh_ Előzmény: #388261

Nekem valami 80k-t kalkuláltak a forradalmi nyugdíjtőzsde kalkulátorral. :)

Annyit nem esett a piac, hogy ez elolvadjon, így szerintem ennek nagyjából 70-80%-ára lehet számolnom.

#388261 banyaiz Előzmény: #388184

Gabriella bármit elmagyaráz, tények egyéb apróságok nem számítanak. :)

260 milliárd reálhozam durván 3 milla polgárra átlagban 90 k körül, persze van aki semmit, van aki szépen kaphat.

#388184 zeeh_ Előzmény: #388090

Majd a nyugdíjtőzsde ellen küzdő Gabriella elmagyarázza neked, ha nem érted. :)

Kíváncsi leszek, mennyi lesz a tényleges reálhozam ahhoz képest, amit tavaly év végén közöltek.

#388090 banyaiz Előzmény: #387262

Butaság, hiszen egyhamar nem lesz itt 2/3 -a senkinek, és ha nem megfelelő szabályokat betonoznak be akkor nagy kárt tud okozni. Többek között ez a bajom ezzel a társasággal azt hiszik amit ők gondolnak az csak jó lehet, és még 20 év múlva is jó lesz, vagy legalábbis úgy viselkednek mintha ezt hinnék. :)

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/elindult_a_nyugdijvagyon_atadasa_ime_a_reszletes_szamok_2.150434.html

2800 milliárd Ft-ból, kb 260 milliárd reálhozam. Hmm érdekes eddig azt hittem eltőzsdézték a pénzt. :) Mindezt úgy, hogy a pénz fele állampapírban volt, és ebben az időszakban volt egy dotcom durranás, és egy 2008-9-es pitty-putty.

#387655 ikszf Előzmény: #387651

Nem, de vélhetően nem azért küzdenek, hogy utána a 2/3-os törvény csak nagyon szélsőséges eseteket szabályozzon.