Belenéztem, elég meggyőző a 2milliárdos profit 3 hónapra.
Azt még nem sikerült átlátnom, hogy a kötvények/hitelek visszafizetése mekkora erőforrásokat fog lekötni ? illetve a mostani kötvénykibocsájtásból befolyó pénzt mire költik majd.
Belenéztem, elég meggyőző a 2milliárdos profit 3 hónapra.
Azt még nem sikerült átlátnom, hogy a kötvények/hitelek visszafizetése mekkora erőforrásokat fog lekötni ? illetve a mostani kötvénykibocsájtásból befolyó pénzt mire költik majd.
De remélem abban egyetértünk, hogy nem a cég jelenlegi értékét tükrözi az árfolyam, hanem a jövőt árazza.
javaslom a q1-es jelentés átolvasását :) most is 15-ös p/e alatt van :)
a p/e, fwd p/e használatát a múltkor leírtam.
a 9k-hoz pánik kéne + hatis likvidálások, tehát a szerdai nap ismétlése.
sajátrv: tavaly ősszel is próbálták megfogni az esést, akkor csak pár napos fordulatra tellett.
Szia!
2010-ben a cég részvényenként 600ft-os netto profitot termelt és kb. 4 milliárd jegyzett tőkével rendelkezett. Május elején 12300 ft-os ár mellett a cég értéke elérte a 29,5 milliárd forintot. Na erre mondtam, hogy túlzásnak tartom. P/E ráta alapján szívesen látnám 15 alatt.
Az E-star valóban dinamikusan fejlődő vállalkozás, ami az árfolyamon is jól látható és a kötvény program is sikeres volt. Tehát a növekedési potenciál csökkenése nagy veszélyt jelent az árfolyamra. Nehéz megmondani mennyit ér egy papír valójában, ezt a befektetők majd eldöntik.
Június 1-én 4545db részvényt vásárolt 10040ft-os áron az E-star.
Tehát a cég is szépen az esés alá állt.
Jó hírre szokás adni az E-start manapság, hétfőn nyitóban repül.
http://www.bet.hu/newkibdata/107202668/2011.06.03.__K_tv_nyprogram__4___lakoss_gi_z_r_s.pdf
Elég lenne nekem a holnapi ötöslottó 5 db nyerőszáma is, utána már tojnék az OTP-re. :D
Zeeh barátom, erre szoktam mondani, hogy mit nem adnék egy következő évi OTP chartért :)
kiugróan soknak én sem látom, de kétségtelen, h más vállalati kötvényekhez képest nagyobb a kupon. a többiek sztem pl. a MOL kötvényekhez hasonlítják, ahol most 7% a hozam. ez az összevetés sztem nm korrekt, többek közt az általad leírtak miatt.
kiegészítve az előző hsz-t, megnéztem a számokat:
EETEK :
- optimális esetben – max. jegyzési árat feltételezve - 90 millió eurós (~120m USD) lett vna az IPO értéke
- 21 millió EUR-ért vették, ehhez jön még az átszervezés miatt 5m €
- az értékek nagy különbsége (90m vs 26m) alapján:
o a tavalyi kibocsátást félreárazták
o az RFV olcsón jutott a céghez
a két társaság értékét nm lehet csak az üzemméret alapján összehasonlítani, figyelembe kell venni egyéb tényezőket is: hatékonyság, szinergiák, jövőbeli várakozások, mennyibe került volna ekkora piacszerzés akvi nélkül, stb.
Na, most verem csak a fejem a falba, hogy nem toltam bele a számlán lévő teljes lóvét, közel egy ezres lenne 2 nap alatt darabonként...
A kötvény hozama szerintem nem annyira magas, ha az ember körülnéz már lehet 8 % körüli hozamú lekötött bankbetét konstrukciókat találni ilyen futamidőre, ami elvileg kockázatmentes. A 2% kockázati prémium szerintem nem olyan sok egy alapvetően nem túl nagy és nem túl régen működő cég számára. Bár az tény, hogy a kötvényfutamidőre a növekedési és stabilitási kilátások elég jók.
Remélem, a történelem megismétléi önmagát és fordított fej-váll másodszor is beköszön, így lehet még venni hozzá 10200 körül, miután 11000-ről visszajön addig.
a hozzászólásaitok rávilágítanak a magas hozam egyik legfőbb okára: bizalmatlanok a befektetők, kockázatosnak érzik a kötvényt, ezért extra hozamot várnak el.
Fizessek csak, en ma jegyeztem kicsit ebben a korben. A rv-nyel eppen ezert nem trade-elek tovabbra sem.
A kamatokra valot gondolom, kitermelik legalabb 2 kamatfizetesig, utana meg lehet, kiszorom ugy h. a tokeosszegen ne bukjak. Most neztem, a 2. sorozat kotvenyei jelenleg 107% korul mozognak, szoval mar azon a pakkon is szep nyero lenne, ha holnap kivagnam.