Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#383484 matgab Előzmény: #383463

Nem mérlegfőösszeg növekedésről beszéltem önmagában, bár az szépen mutathatja egy adott vásárlás értékét (konszolidációs módszertől függően).

Arról beszéltem, hogy ha van egy cég, aminek van 10.000 ft értékű eszköze, amiből 3000 pénz, és vesz egy másik céget 2000 foritnért, aminek van 1000 forint értékű eszköze, az azt jelenti, hogy a felvásárló cég értéke könyv szerint csökken, ahelyett hogy nőne 10%-kal.

Persze ha 500 ft-ért veszi meg a céget, akkor 5%-kal nő a felvásárló cég értéke.

Eredményesség szempontjából persze összeadódnak a számok, de annak értékét nagyon sok minden változó határozza meg , mint pl az elvárt hozam értékeinek változása.

Tehát alapvetően, a cég bár kétszer akkora lett fizikailag, de nem ér kétszer annyit.

#383463 Joello Előzmény: #383406

Te amúgy a mérlegfőösszeg növekedésről beszélsz. A cég értéke inkább a vállalatérték lehet, bár így sem hiszem, hogy megduplázódott volna. A tény az, hogy egy nagyon pozitív hír a lengyel akvizíció, illetve egy kissé negatív hír a román projektek gyengébb teljesítménye. Mindenki azt áraz be ezekből amit akar.

10250 Ezt se hittem vol…

#383457 zeeh_

10250

Ezt se hittem volna, hogy 2 rugóval lejjebb lesz 4 nap alatt.

#383451 Lovax Előzmény: #383443

Kötvényed nem eladó? :)

Jegyzésről lemaradtam. Mennyi a hozama, futamideje?

#383443 akpo7 Előzmény: #383422

Nekem van a ktv-ekbol, ezert nem veszek belole. Annyi penzt nincs "kedvem" ebben tartani. En azota lufinak erzem, miota 10k felett van. Tevedes joga fenntartva.

#383441 Bendeguz Előzmény: #383437

Hihi, meg is feledkeztem Papcsákékról. Nyugdíjtőzsde, önkoritőzsde, ördögtől való mindkettő! :D

Valahol 10k felett szálltak be legutóbb.

#383418 Bendeguz Előzmény: #383416

Szia! Bár nem nekem szól a kérdés, hadd pofázzak bele :)

Kezdem megérteni milyen is az, amikor mindenki várja valamerre és csak azért se arra megy. 12k felett mindenki várta a 14k-t, lett belőle 10,2k. Most mindenki várja a 9k-t, tehát 12-14k közé kell mennie. Ugyanez volt 9200-nál, várták a 6000-et, lett helyette 12k.

Hadd jósoljak egyet: fordított váll-fej-váll lesz és ez röpíti 14k fölé. Valamikor elemzek egyet, talán hétfőn.

#383416 gentlemanus Előzmény: #383406

Matgab testvérem, te mint rfv szagértő, hová várod most ezt a papírt?

Mert ahogy látom ez a következő mozgóig simán eshet, tehát kb. 9k?

#383408 holnor Előzmény: #383406

pf-en repkednek a hülyeségek. kedvencem: e-star 12k-n nyilvánvalóan túlértékelt, hiszen az otp is csak 6k :DD

#383406 matgab Előzmény: #383399

olvasok a PF-en olyan véleményeket, miszerint a lengyel akvizició miatt a cég értéke megduplázódott.

Ez alapvetően hülyeség, nem veszi figyelembe azt, hogy a lengyel cégért vételárat fizet az Estar.

Tehát oké, hogy a cég mérete a duplájára nőtt, ugyanakkor a cégben lévő pénzmennyiségtől természetesen megszabadul az Estar.

Tehát a cég értékének növekedésének az alapja a vételár és a megvett cég értéke közötti különbség, ami akár negatív is lehet (ha a goodwill pozitív értékű), valamint a jövőbe vetett két cég együttes profitnövekedési ütem változása, azaz a szinergiahatások (amiket szintén csak később fogunk látni).

Ezt azért ne felejtsük el a rózsaszín ködfelhő mögül...

#383405 holnor Előzmény: #383399

az erstés 5%-ot nm nagyon tudtam hová tenni sosem. írtam itt is, h sztem nm(csak) a bank vásárolt be, hanm az ügyfelek számláján gyűlt össze a bejelentendő mennyiség. amúgy meg a kifelé kommunikált célár és a kereskedés nm mindig van összhangban :)

Ejha, mikről maradtam le…

#383388 zeeh_

Ejha, mikről maradtam le itt az elmúlt 4 napban. ~2000 Ft lefelé, kemény.

Ha lemenne (kéz a biliben) 9k alá, beletolok mindent, az tuti.

Ki adja ennyire?

Re: stooq.com

#383380 holnor Előzmény: #383322

én is készülök a további vásárlásokra. egy dologtól tartok: a határidős pozikat meddig tudják finanszírozni az érintettek. mert ha a fokozatosan képződő nyereséget újra befektették, abból újabb kontikat nyitottak, akkor még lehet egy likvidálási hullám.

a 10100-190-es rés egyelőre tart.